Hazugságok a mell öregedéséről, és tippek, hogy hogyan lehet megelőzni a problémákat még idejében

0

A női mell megereszkedését számos tényező befolyásolhatja, például a genetika, a dohányzás, a gyors fogyás és az öregedés. A mell már fiatal korban elkezd megereszkedni, de vannak olyan módszerek, melyekkel a mellszövet öregedését lehet késleltetni.

Tudd meg, melyek azok a mítoszok, melyek széles körben elterjedtek, pedig semmi valóságalapjuk nincs. Azt is eláruljuk, mit tehetsz a mell megereszkedésének megelőzése érdekében.

1. A mell megereszkedésének legfőbb oka a szoptatás.

Sok nő kész tényként kezeli ezt az állítást. A szoptatás nincs hatással a mellszövetre, a terhességek száma az, ami megviseli a női testet, beleértve a mellet is. A mell megereszkedésének olyan egyszerű oka is lehet, mint a gravitáció. Vannak, akik már 20 éves koruk környékén tapasztalják, hogy a mellük elkezd megereszkedni.

2. A fekvőtámasz és más gyakorlatok feszesítik a mellet.

A fitneszguruk számos gyakorlatot javasolnak a mellizom erősítéséhez, de ezek nem fogják megakadályozni a mell megereszkedését, és feszesíteni sem fogják. A női mellet főként zsír és emlőmirigyek alkotják, ezekre az edzés nincs hatással. A bőr az idő múlásával veszít rugalmasságából, az emlőmirigyek kisebbek lesznek. Ezért látszik úgy, mintha a mell “üres” lenne. Edzéssel a mellek mögötti izomszövetet lehet erősíteni.

3. A kis mell nem lóg.

A mell megereszkedése elkerülhetetlen folyamat, melyet az öregedés okoz és ami semmilyen összefüggésben nem áll a mellek méretével. Az igaz, hogy a nagyobb mellek előbb kezdenek lógni, de a kisebbekre is hat a gravitáció, a gyenge Cooper-szalagok egy idő után nem tudnak megbirkózni a terheléssel.

4. A melltartó megakadályozza a mellek megereszkedését.

A melltartó fent tartja a mellet, ezért nélkülözhetetlen darabja a legtöbb nő ruhatárának. A folyamatos melltartóviselés azonban elősegíti a mell megereszkedését. A melltartó tartja a mellet, ezzel megkönnyíti a Cooper-szalagok munkáját, melyek idővel meggyengülnek, és elvesztik azt a képességüket, hogy természetes módon tartsák a melleket. Nem kell teljesen mellőznöd a melltartót, főleg sportolás közben ne, hiszen az igen kényelmetlen lehet nélküle, de ne viseld non-stop.

5. A túlméretes melltartó elősegíti a mell megereszkedését.

Egyetlen kutatás sem bizonyította, hogy ez igaz lenne. De kényelmetlenséget okozhat, mert a dörzsölődő bőrön irritációt válthat ki.

6. A kocogástól feszesebb lesz a mell.

A kocogás és más sportok kétségkívül hasznosak a test számára. De a nőknek nem szabad megfeledkezni arról, hogy futás közben a mellek folyamatosan mozognak. Ez a fajta mozgás pedig nem feszesíti a megnyúlt Cooper-szalagokat, hanem éppen a lógást segíti elő.

7. A vízsugármasszázs megemelheti a lógó mellet.

A vízsugárral történő masszázs jó érzés, és a bőrnek is jót tesz. De a Cooper-szalagokra nincs hatással, nem fogja megemelni a lógó mellet.

8. A krémek és olajok megemelik a megereszkedett mellet.

Sajnos ilyen csodaszer nem létezik. Kutatások kimutatták, hogy nincs olyan kozmetikai kezelés, ami segítene a már megereszkedett mellen. Ettől függetlenül érdemes kozmetikumokat használni a bőr érdekében, hogy megelőzzük a mellek megereszkedését.

9. Lehetetlen megelőzni a mellek megereszkedését.

Előbb-utóbb az életkor megkaparintja az irányítást. Jobb, ha ez minél később történik meg. A lógó mellett megemelni utólag már nem lehet sem edzéssel, sem kozmetikumokkal, csak a műtét segíthet ezen a problémán. Szerencsére vannak megelőző módszerek, melyekkel elkerülhető az idő előtti öregedés.

A megereszkedés megelőzése

  • Ne tartózkodj túl sokat a napon, és mindig használj fényvédőt, mert az UV-sugarak hatására a bőr hamarabb elveszti a rugalmasságát.
  • Ne viselj mindig melltartót. Sportoláshoz speciális sportmelltartót vegyél fel, főleg, ha futni indulsz. A legjobb az olyan melltartó, melyben a két mellnek külön kosara van.
  • A dohányzás gyorsítja az öregedést, beleértve a mellszövet öregedését is, mivel lerombolja az elasztint. A dohányzás az egyik legfőbb oka a mellek megereszkedésének.
  • Sportolj, hogy a tested általános egészségi állapota jobb legyen, beleértve a mellekét is.
  • Kövess kiegyensúlyozott étrendet, figyelj azoknak a tápanyagoknak a bevitelére, melyek fokozzák a bőr rugalmasságát, mint a fehérjék, vitaminok, antioxidánsok.
  • A rugalmasságot fokozó krémek nagy segítséget nyújthatnak egészen addig, míg a mell még nem kezd el megereszkedni.

BÓNUSZ: A káposztalevél előnyei

A káposztalevél megnyugtatja a duzzadt, irritált mellet, csökkenti a szoptatás vagy a kényelmetlen melltartó miatt fellépő fájdalmat és kellemetlen érzést. Egy káposztát hűts le a hűtőben, a belsejéből tépj le néhány levelet és mosd meg. Tedd a mellre, de a mellbimbókat kerüld ki. Addig hagyd fenn, míg a levelek felmelegszenek.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét