Harrison Ford feleségül vett egy egyedülálló anyát, akinek a fiát sajátjaként nevelte fel

0

A hollywoodi kapcsolatok gyakran bizonytalanok és múlandóak, de ez nem igaz valamennyi szupersztárra. Harrison Ford egy válás után ismerte meg élete szerelmét, Calista Flockhartot, és olyan utazásba kezdett vele, melyben az életkor és a korlátok sosem jelentettek problémát. Közel két évtized múltával a kapcsolatuk erősebb mint valaha, ugyanolyan szerelemmel néznek egymás szemébe, mint a legelső alkalommal.

Harrison a válása után talált rá az igazira.

Harrison Ford válása Melissa Mathisontól igazi mérföldkő volt a magánéletében. 18 év házasság után a pár 2001-ben döntött a különválás mellett, ami mindkettőjük számára kihívásokkal teli átmeneti időszakhoz vezetett.

Válásuk híre felkeltette a média érdeklődését, a közvéleményt ugyanis magával ragadta a hosszú kapcsolat felbomlása. A párnak két közös gyermeke született, Malcolm és Georgia, a válás pedig nagy hatással volt a családi dinamikára.

Bár a válás okát nem hozták nyilvánosságra, a közvélemény találgatásokba kezdett, a bulvárlapokban különféle pletykák láttak napvilágot. Ford indokolatlanul a figyelem középpontjába került, sokan azt sejtették, hogy más hírességekkel folytat szerelmi viszonyt. Akkor azt állította: “Nagyon bántotta ez a gyerekeimet. Sokak számára bántó volt, hiszen 90%-a nem volt igaz.”

2002-ben a Golden Globe-díj-átadón került sor arra a véletlen találkozásra, ami aztán megváltoztatta Harrison Ford életét. Akkoriban a magány érzésével küzdött és kereste a szerelmet, mikor belebotlott Calista Flockhartba.

Mikor Ford találkozott Calistával, tagadhatatlanul kialakult köztük rögtön a kapcsolat, ellenére annak, hogy 22 év korkülönbség van köztük. Ford rajongója volt Calista alakításának Ally McBeal szerepében, miközben Calista imádta Fordot A Moszkító-part című sorozatban. Az egymás munkája iránti kölcsönös csodálat csak további pluszt adott a megismerkedésüknek.

Fiatal, egyedülálló anya volt.

Első találkozásukkor Calista újdonsült anyuka volt, örökbefogadott fia, Liam 1 éves volt. “Újra gyereket hozott az otthonomba – mondta Ford. – Liamen kívül a legkisebb gyerekem 17 éves volt. Csodálatos lehetőség része lenni egy gyermek növekedésének, ami egy végtelen tavasz. Látod a virágzást, a növekedést és a gyümölcsöt is.”

Tisztában volt vele, Calista milyen áldozatokat vállalt és mennyi szeretetet hozott Liam életébe. Mély megbecsülését Ford így fejezte ki: “Készakarva lett anya. Még a megismerkedésünk előtt, egyedülálló szülőként fogadta örökbe Liamet, ezzel pedig elképesztő felelősséget vállalt. Liamnek szentelte magát, és csodálatos munkát végzett a felnevelésével. Boldog vagyok, hogy most én is részese lehetek ennek a munkának.”

Ford, aki sosem hitte volna, hogy a 60-as éveiben újra szülő lesz, ma már úgy látja, ez egy váratlan ajándék volt számára. Teljes odaadással vetette bele magát a gyereknevelésbe, ugyanolyan szeretettel, ahogyan saját gyermekeinél tette. Ford rájött, hogy az idő múlásával a nevelésről alkotott nézetei megváltoztak. Ahogy mondta: “Kicsit már érettebb vagyok.”

Szemük még mindig ugyanolyan szenvedélyesen csillog, mint találkozásuk első napján.

A családi élet iránt való elkötelezettségük miatt Ford és Flockhart ritkán szerepelnek a nyilvánosság előtt. Ritka pillanat volt, mikor együtt jelentek meg a Cannes-i Filmfesztivál vörös szőnyegén.

Ez egy különleges alkalom volt kettejük számára. Flockhart a támogató feleség szerepébe bújva vett részt Ford mellett az Indiana Jones és a sors tárcsája című film premierjén.

Ford még egyszer magára öltötte az ikonikus régész szerepét, újjáélesztve a sokak által szeretett karakter varázsát a mozivásznon. “Nagyon büszke voltam rá – mondta. – Filmet nem magadnak készítesz, hanem a közönségnek csinálod. Ez az első alkalom, hogy megfelelő közönséggel láttam, és nagyon örömteli volt.”

Harrison és Calista kéz a kézben jártak, kedvesen mosolyogtak egymásra, szerelmüket le sem tudták volna tagadni. A premier előtt Ford szánt egy pillanatot arra is, hogy kifejezze háláját felesége iránt, akivel 13 éve házasok. Kimondhatatlanul hálás volt Flockhartnak a szerelméért.

“Az életem a drága feleségemtől működik, aki támogatta a szenvedélyeimet és az álmaimat, ezért hálás vagyok – mondta a színész. – Célt és értelmet adtál az életemnek, és hálás vagyok ezért, nagyon hálás.” Valódi és mély kapcsolatuk mindenki számára nyilvánvaló volt, és olyan szerelemről árulkodott, ami kiállta az idők próbáját.

Harrison csodás színész és ember a mozivásznon és a való életben is. Első számára a család és a szeretet, szenvedélyesen törekszik az egészségre, őrzi jó szokásait, hogy fitt és egészséges maradjon az öregedés ellenére is.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét