Felháborodást keltett a nő, aki elárulta, hogy 37 évesen nagymama lesz

0

Egy 37 éves, babaarcú nő keltette fel a tiktokozók figyelmét azzal, hogy bejelentette, nagymama lesz. Ezzel heves online vitákat gerjesztett, melyek középpontjában a kamaszkori terhesség állt. Egyesek szerint a nő ösztönzi ezt.

15 évesen lett terhes az első lányával.

Misty Dawn Hight közösségi média influenszer, akinek videója több mint 1,3 milliós megtekintést ért el. A videóban arról számolt be, hogy hamarosan nagymama lesz. A legtöbben megdöbbentek, mikor megtudták, hogy a nő csupán 37 éves, ráadásul saját történetét is elmesélte arról, hogy ő maga 15 évesen esett először teherbe. Egy hétig gyűjtögette az ebédre szánt pénzét, hogy terhességi tesztet vehessen, mivel édesanyja nem engedte, hogy fogamzásgátlót szedjen.

A TikTok-influenszer akkoriban lánya, Rileigh édesapjával volt kapcsolatban, akivel 12-től 21 éves koráig voltak együtt, és 19 évesen hozzá is ment. Bár 21 éves korában elvált, egyik videójában azt mondta, Rileigh apjának “fogalma sincs, mit veszített”.

A nő nem egyedül nevelte gyermekét, hiszen hamarosan megtalálta lelki társát.

Misty Dawn Hight várandósságának története rámutat, milyen nehéz a tinédzser anyukáknak. 15 éves volt, mikor rájött, hogy terhes. Lánya, Rileigh 2003-ban született meg. Bár Misty azt hitte, tudja, mit csinál, most már elismeri, hogy eléggé naiv és tudatlan volt akkoriban, nem igazán fogta fel, mire is vállalkozott. Ugyanakkor azt mondja: “Az első szerelmem 16 éves koromban született meg.”

Ám ezt az utat nem kellett egyedül végigjárnia, mivel néhány év egyedülálló anyaság után 2008-ban rátalált a szerelem egy olyan férfi személyében, akinek szintén volt egy lánya. Hamarosan össze is házasodtak. A családjuk aztán tovább gyarapodott, 2010-ben és 2012-ben születtek meg közös gyermekeik. Sosem tekintettek magukra mozaikcsaládként, egy egységes és boldog családnak tartják magukat, ahol a szeretet és az együttlét áll a középpontban. Számukra nem fontosak a címkék, csak az együtt töltött, örömteli pillanatok, melyek összekötik őket.

A leendő nagymama kora sokakat megdöbbentett.

TikTokon az influenszer meglepő bejelentést tett arról, hogy 20 éves lánya az első gyermekével várandós. Ami ezt a bejelentést igazán érdekessé tette, az maga Misty, aki négygyermekes anyuka, a harmincas évei közepén jár, és a koránál jóval fiatalabbnak néz ki. Annyira fiatalos a külseje, hogy gyakran középiskolásnak hiszik, nem pedig leendő nagymamának.

A poszt nagy érdeklődést keltett, több mint 90.000 lájkot gyűjtött és 1000-nél több komment érkezett hozzá. Az embereket lenyűgözte a nőnek a korát meghazudtoló kinézete, a kommentekben csak úgy özönlöttek a dicséretek. Sokan a titkát firtatták, egyesek a bőrápolási rutinjáról kérdezték.

Fiatalos külseje miatt többen még azt is felvetették, valószínűleg ő lesz a világ legfiatalosabb kinézetű nagymamája, egyesek képtelenek elhinni, hogy elmúlt 22.

Misty nem sejtette, hogy ilyen heves vitát vált ki.

Ám történetéről nem mindenki vélekedett egyformán. Miközben sokan gratuláltak, másoktól kritikát kapott. Nagyszülőnek lenni ennyire fiatalon kihívást jelentő esemény. A fiatal nagyszülők számos nehézséggel nézhetnek szembe, például az életük második felével kapcsolatos elvárások összehangolása az újdonsült szülők támogatásával. Ugyanakkor több örömük lesz és tovább maradnak fiatalosak.

A Mistyvel és lánya várandósságával kapcsolatos vélemények közepette kemény ítéletek is elhangzottak. Egyesek szerint a korai várandósság nem ok az ünneplésre, többen azzal vádolták Mistyt, hogy kifejezetten támogatja a kamaszkori várandósságot. A fogamzásgátlásról való beszélgetés is elég hevessé vált, sokan megosztották történeteiket arról, hogy titokban, szüleik tudta nélkül szereztek tablettát, ami nagy szakadékot mutat a különböző generációk egészséggel kapcsolatos hozzáállásában és felvilágosultságában.

A kritizálókkal szemben erős támogató csoport formálódott, elsősorban azokból, akik voltak ugyanilyen helyzetben. Fiatal szülők és nagyszülők is megosztották tapasztalataikat, kihangsúlyozva a jó oldalát a generációk egymás mellett élésének. A “Fiatal Nagyik Klubja” történeteik megosztásával főként a kitartás és a szeretet fontosságára, valamint a fiatal szülővé és nagyszülővé válás örömeire hívták fel a figyelmet.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét