Ez történt Jeremy Rennerrel: Brutális balesete miatt ma már másként látja az életet

0

Az egész világot sokkolták a hírek arról, hogy mi történt Jeremy Rennerrel 2023. január 1-jén. Egy látszólag ártalmatlan hiba majdnem az életébe került. A baleset nemcsak fizikailag, de mentálisan is nagy hatással volt rá, megváltoztatta az élethez való hozzáállását, és egy új dal is született a szörnyű élményből.

A baleset a saját birtokán történt.

2023. január 1-jén Jeremy Renner a saját birtokán, a nevadai Renóban szenvedett balesetet saját hókotrójával. Unokaöccse járművét vontatta, mikor a 7 tonnás jármű maga alá gyűrte a színészt.

Először azt gondolták, Renner nem húzta be a kéziféket a hókotrón, ezért kezdett lefelé csúszni a hegyről, és már nem tudott visszamenni, mert a hókotró alá került.

Néhány hónappal később azonban egy interjúban több részletet osztott meg a balesetről. Elmondta, hogy kihajolt a hókotró fülkéjének ajtaján, hogy megnézze unokaöccsét. Kiesett, és mikor megpróbált visszamászni, a jármű útjába került. Elismerte, hogy nagyot hibázott, hogy miközben a jármű működött, ő nem ült a fülkében, a lába kint volt. Teljes mértékben vállalta a történtekért a felelősséget.

Kevesebb mint fél órával a baleset után tűzoltók érkeztek ki hozzá, őket a mentő követte, és 5 percen belül kórházba szállították. A rossz időjárási viszonyok miatt helikopter vitte Rennert a kórházba, ahol súlyos sérüléseket állapítottak meg nála. Renner, akinek több mint 30 csontja tört, és mellkasi sérüléseivel kritikus állapotban került a kórházba.

Mi történt Jeremy Rennerrel a kórház után? Olvasd tovább!

Hosszú és nehéz gyógyulási folyamat.

A gyógyulása felé vezető első lépés a műtét volt, sok csontját kellett fém lemezekkel, titánnal és csavarokkal megerősíteni. Szerencsére a műtét jól sikerült, családja pedig mindvégig ott volt Renner mellett.

Édesanyja és testvére szerint a Bosszúállók sztárjának a műtét után nagy fájdalmai voltak és aludni sem tudott, nagyon rossz állapotban volt. Édesanyja olvasott fel neki a kórházi ágyánál. Renner elmondta, mennyire megnyugtató érzés volt számára, hogy ébredéskor a családtagjai vették körül, és mennyire hálás a támogatásukért.

2023. január 16-án kiengedték a kórházból. Azóta folyamatosan beszámol a gyógyulásáról Instagramon. 2023 márciusában, közel 3 hónappal a baleset után megosztott egy videót, melyen látható, hogy futópadon sétál. Ez volt az első alkalom a kórház után, hogy a rajongók a saját lábán állva láthatták a sztárt.

Minden apró győzelemnek örül.

Az 53 éves Renner eltökélt szándéka, hogy a baleset fájdalmas emlékeit pozitív és erőt adó tapasztalatokká változtassa. Annak ellenére, hogy még problémákkal küszködik, nem hajlandó a balesetet negatív, tragikus dolognak tekinteni. Hangsúlyozza, hogy nincs benne megbánás, és újra ugyanígy tenne, mert mindenekelőtt büszke arra, hogy meg tudta védeni unokaöccsét.

Minden egyes győzelmének örül. A baleset után 10 hónappal egy videót posztolt, melyben a műtét után először felszalad egy dombon. Bár másoknak kis lépésnek tűnhet, ő örömkönnyekben tört ki.

Hálás az életéért és a szeretteiért.

A színész egy interjúban mesélt a halálközeli élményéről. Elmondta, nagyon hálás a családjának, és azért is küzd ennyire elszántan a gyógyulásért, mert tudja, halála milyen hatással lett volna a családjára.

Unokaöccse a helyszínen nézte végig a balesetet, ez pedig nagy hatással volt Rennerre. Bár a felépülés érzelmileg megterhelő folyamat számára, csakis a gyógyulásra koncentrál, hiszen tudja, hogy ez is nagyban hozzájárul unokaöccse lelki gyógyulásához. Megőrizte az élethez való pozitív hozzáállását, hangsúlyozva, hogy nincs más lehetőség, mint a gyógyulás.

Élményét zenei inspirációként is felhasználta. Rennernek a baleset előtt már két albuma is megjelent, utána pedig elkészítette a Love and Titanium című albumot, ami 2024-ben jelenik meg.

Instagramon úgy írt a zenealkotás folyamatáról, mint egy “fájdalmas, mélyen gyógyító és katartikus” élményről, és elmondta, hogy az album minden egyes száma a gyógyulási folyamatának különböző mérföldköveit szimbolizálja. 2024. január 1-jén, pontosan 1 évvel a baleset után adták ki Wait című dalát, aminek borítóján ő látható kislányával, akit a gyógyulás iránti vágya első számú okaként jelölt meg korábban.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét