Ez az apuka lélekszakadva rohant a bányából, hogy fiával együtt lehessen ott az első kosárlabdameccsén – története azonnal rajongókat szerzett az interneten

0

Egy egyszerű kép is tud óriási érzelmi vihart kavarni és megérinteni ezrek szívét. Miután a róla és fiáról készült fotók bejárták a közösségi médiát, Michael McGuire rengeteg embert inspirált. Az átlagosnak tűnő család példája megmutatja, hogy egy igazi apa bármire képes, hogy boldoggá tegye gyermekét. Nem számítanak a hétköznapi gondok, a munka miatti kimerültség sem, hiszen a gyermek mosolya minden mást elhalványít.

Szerény és szorgalmas családapa.

Michael McGuire kétgyermekes apuka, feleségével, Mollyval Kentuckyban élnek. Egy összetartó amerikai család, akik szerény körülmények között élnek. Michael szénbányász és gondoskodó apuka, aki arra törekszik, hogy családjának a lehető legjobb életet biztosítsa. Folyamatosan áldozatokat hoz feleségéért és gyermekeiért, az ő szükségleteiket mindig a sajátja elé helyezi.

Michael élte a megszokott hétköznapjait, amikor váratlan szeretet- és támogatás-cunami zúdult rá azoktól, akik látták a róla készült fotókat a közösségi médiában. “Csak egy kis Kentuckyban élő család vagyunk. Michael számára nagyon megható volt látni, hogy ez az egész milyen hatással van mindenkire és ránk is, hiszen tudjuk, hogy milyen jó apa” – mondta Michael felesége, Molly.

Sietett a munkából, hogy fiának felejthetetlen élményt szerezzen.

Michael az egész életét annak szenteli, hogy nevelje és segítse gyermekeit. Rendszertelen és kemény munkája miatt sok fontos pillanatról és családi eseményről marad le. De amikor 2022 októberében jegyet vettek egy kosárlabdameccsre, mindent meg akart tenni, hogy időben odaérjen és fiával nézhesse meg a mérkőzést.

Annak ellenére, hogy éppen akkor fejezte be műszakját, és még mindig munkásruhában volt tetőtől talpig kormosan, Michaelnek sikerült időben odaérnie a meccsre. Talán az arca piszkos volt, de gyermekének felejthetetlen pillanatokat szerzett.

Egy szurkoló lefotózta őt és fiát a meccsen, majd a képet megosztotta. Hogy a családot sikerüljön felkutatni és elérni, a fotó készítője, Sue Kinneer azt írta a képhez: “Nem tudom, ki ez a fickó, de én őt választanám meg az Év Apukájának. Nyilván most jött a munkából, és egyenesen a meccsre hozta a kisfiát!”

Célja az volt, hogy tisztelegjen a férfi odaadása előtt, az ötlete pedig nagyon jól bevált.

Sokan tudnak azonosulni Michael tettével.

Amikor egy ilyen szép cselekedet megérinti az emberek lelkét, sokan tudnak vele azonosulni, ahogyan a Wildcats kosárlabdacsapat edzője, John Calipari is, aki szintén kifejezte elismerését a férfi iránt, hogy ilyen keményen dolgozik és mellett apaként is helyt tud állni.

Nem véletlen, hogy Michael története annyira megérintette Caliparit, hiszen az ő rokonai is bányászok voltak. “A családom számára az amerikai álom a clarksburgi szénbányában kezdődött. Az elmondottak alapján ez a férfi azért sietett, hogy a fiával lehessen a műszakja után, és együtt láthassák a meccset. Nem tudom, kicsoda ő, de van számára és a családja számára jegyem a VIP szektorban.”

Michaelt meglepetésként érte ez a rengeteg szeretet és támogatás.

Michael csendes, szerény ember, így nagyon meglepte, hogy története bejárta az egész internetet. A Kentucky Wildcats rajongói rögtön hőssé avatták, Michaelnek pedig fogalma sem volt, mi történik. “El sem hittem, hogy ez valóságos” – mondta.

Még feleségét is meglepte ez a rengeteg figyelem. Megosztotta, mennyire szereti férjét: “Neki nem számít, milyen hosszú volt a nap vagy mennyit kellett dolgoznia. Mindig ott van a gyerekeinknek! Ő a legönzetlenebb ember, aki mindig a családját helyezi előtérbe!”

Ahogy az edző megígérte, meg is hívta a családot egy másik meccsre. Az eseménynek Michael volt a sztárja. Bár az apuka ez alkalommal már tisztán és utcai ruhában jelent meg, az ott lévők sosem fogják elfelejteni őt, az odaadó apát, aki bármire képes gyermeke boldogságáért.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét