Ez a megállíthatatlan anya minden évben terhes volt, mióta megházasodott, és most elérte a mérföldkövet: 12 gyereke van

0

A gyerekvállalás egyszerre öröm és kihívás a szülők számára. Nehéz volna tagadni, hogy az apróságok érzelmek színes skálájával gazdagítják az életünket. De képzeld el, hogy nem 1, nem 2, nem is 5, hanem 12 gyermeked van! Ez bárkinek az életét fenekestül felforgatná.

A következő cikk főhősnője nemrég adott életet 12. gyermekének. Az ő nagy családjuknak a történetét ismerheted meg.

Kezdetben nem terveztek ekkora családot.

Az Új-Mexikóból származó, 38 éves Courtney Rogers és férje, Chris 12. gyermekük születését ünnepelhették nemrég.

Courtney igazi szuperanya, aki 12 év alatt 12 gyermeket szült. A boldog szülők sosem hitték volna, hogy ennyi gyerekük lesz végül. Az első próbálkozásnál még egy vetélést is át kellett élniük.

Az összes gyerek különleges a szülők számára.

A pár legidősebb gyermeke, Clint 2010. március 30-án született. Őt követte 5 fiú- és 6 lánytestvér.

“Hihetetlen, ahogyan alakult, hiszen először szinte csak fiúk születtek, az utolsó 5 gyerekünk pedig mind lány lett, szóval kiegyenlítődött” – mondta Courtney egy interjúban.

A boldog szülők számára minden egyes gyerek egy-egy új fejezet az életükben. Courtney erről így mesélt: “Clint 3 héttel a 26. születésnapom előtt jött világra. Akkoriban még sejtelmem sem volt arról, hogy több gyerekem is lesz. Azt gondoltam, 26 évesen már túl öreg vagyok, nem gondoltam, hogy ilyen gyors egymásutánban fognak érkezni, ráadásul ikrek is lesznek köztük. Aztán azt mondtuk, 10 gyereknél megállunk. De még mindig elég egészségesnek és fiatalnak éreztem magam, ezért bevállaltunk még kettőt.”

A nagy család boldogságban él együtt.

Clint 12, Clay 10, Cade 9, Callie 8, Cash 7, az ikrek, Colt és Case 6, Calena 4, Caydie 3, Coralee 2, Caris 1 éves, és most született meg Cambria.

Ha a 12 gyerek még nem lenne elég, a család egy farmon él több mint 200 állattal, köztük tyúkokkal, malacokkal, birkákkal. A gyerekek úgy nőnek fel, hogy megtanulnak gondoskodni az állatokról, így már egészen kiskoruktól kezdve felelősségre tanítják őket.

12 gyerekkel Courtney és Chris élete teljes mértékben a családról szól.

A család egy átlagos napja nem mindenben átlagos.

Egy szokványos nap Rogerséknél egy óriási, közös reggelivel indul reggel 8-kor. Ezután következnek a tanórák, matematika és tudományok.

Az ebédre 11:30 körül kerül sor, Courtney megeteti a kicsiket, majd leteszi őket aludni. Ezalatt a nagyobbak maguknak készítik el az ételt. Ezután jön a nyelvóra és az olvasás, valamint az online zongoraóra. Aztán délután 5-kor az anyuka felszolgálja a bőséges vacsorát.

Egy átlagos reggeli során 24 tojás és egy teljes doboz gabonapehely elfogy. Amellett, hogy tanítja a gyerekeket, Courtney egyedül tartja rendben a házat, majd 20:30-kor lefekteti a kicsiket.

Courtney megosztja tippjeit a takarékos házvezetésről.

A nagy családnak Courtney spórolási tudásának köszönhetően sikerül szépen boldogulnia. Courtney nagyon jó a tervezésben és a takarékoskodásban. Még azt is bevezette, hogy minden év januárjában a zéró költéshez tartják magukat, ami azt jelenti, hogy az alapvető élelmiszereken kívül semmit nem vásárolnak. De odafigyelnek arra is, hogy ne étteremben egyenek, és spórolnak a szórakozással kapcsolatos kiadásokon is.

Amikor fogytán a pénz, Courtney húsmentes hétfőket tart, ekkor olcsóbb vegetáriánus ételeket készít. A család nem él rongyrázós életet, de az anyuka praktikus módszereinek köszönhetően kiegyensúlyozottan és könnyen működnek náluk a dolgok.

Még azt is megtehetik, hogy másoknak adakozzanak. Múlt karácsonykor idegeneket láttak vendégül vacsorára az otthonukban.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét