Ez a 11 trükk megakadályozza, hogy 1 hónap után otthagyd az edzőtermet

0

Halogatod már az első napon is, hogy elmenj az edzőterembe? Vajon éppen ma lesz “az a hétfő”, amikor elkezded, amit már régóta terveztél?

Összegyűjtöttünk 11 módszert, amivel motiválhatod magad, hogy mostantól sportosabban élj.

1. Ne gondolkodj azon, hogy te csak most kezded.

Ne félj új lenni az edzőteremben. Nem mindenki születik tökéletes testtel. Az edzőteremben lévők a tükörben ellenőrzik, hogy megfelelően végzik-e az adott gyakorlatot, nem fogják cikizni, sőt, leginkább észre sem fogják venni az újoncokat.

2. Fogd fel játéknak.

Játssz a gondolattal. Fogj egy naptárt, és minden napot, amikor edzettél, jelölj meg pirossal. A feladatod az, hogy egy megszakítások nélküli láncot hozz létre a piros jelekből a lehető leghosszabban.

3. Vegyél szép edzőruhákat.

Egyes kutatók szerint a piros színű edzőruhák hozzásegítenek a sikerhez. Éppen erre van szükséged.

4. Keress az otthonodhoz közeli edzőtermet.

Így el tudod kerülni azokat a jövőbeni kifogásokat, mint hogy rossz az idő, rossz a közlekedés, és nem fogod azt mondani, hogy holnap vagy majd azután elmész.

5. Teremts kellemes hangulatot.

A kedvenc zenéd hallgatása javítja a kedélyállapotodat, és pozitív érzéseket kelt. Márpedig ha jó hangulatban edzel, az már félsiker.

6. Vegyél 3 hónapos bérletet.

Ezzel az apró trükkel előhívhatod a kapzsiságot motivációként. Azáltal, hogy pénzt költöttél, extra ösztönzést nyersz. De rögtön az elején még ne ruházz be egy éves bérletre, kezdd apró lépésekkel, és egy nap majd megveszed az éves bérletet is.

7. Készíts tervet.

Jegyezd fel, hogy mikor voltál edzeni, és írd fel azt is, hogy mit, mikor és hogyan fogsz végezni a jövőben. Ez segít, hogy jobban megtervezhesd az edzéseidet, és nem leszel teljesen elveszve, mikor edzőterembe mész.

8. Már előre készítsd össze a holmidat.

Ha előre összepakolod a táskádat, az nagyon jó módszer, hogy ne élhess a “Ma nincs időm erre.” kifogással.

9. Alkalmazz személyi edzőt.

Egy jó edző olyan, mint egy varázspálca, ami nem hagyja, hogy lazíts. A segítségével sokkal jobb eredményeket érhetsz el.

10. A hónap végén jutalmazd meg magad.

Vegyél magadnak ajándékot, nagyot vagy kicsit. Megérdemled.

11. A hab a tortán: ess szerelembe.

Újra szerelembe eshetsz a pároddal. Talán újra feléled a szikra köztetek, és a kapcsolatotok egyik legszebb szakasza köszönt majd rátok. Kétség sem fér hozzá, hogy a szerelem a legerősebb motiváció.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét