Elon Musk ellentmondásos csókja egy robottal összezavarta az internetezőket: “Kicsoda ő?”

0

Elon Muskról közismert, hogy mélyen benne van a fejlett technológia világában, gondoljunk az elektromos járművekre vagy az űrkutatásra. Nemrég arról készült fotó, hogy megcsókol egy emberszerű robotot. A fotó nagyon népszerű lett a közösségi médiában, és sokakat összezavart. Az internetezők azt kérdezték: “Ki a jövendőbeli feleség, akit Elon Musk megmutatott?”

Az első ember és robot közti csók.

A képeket eredetileg a művész Pablo Guerrero készítette, de azután kaptak nagy figyelmet, mikor Daniel Marven Twitteren megosztotta őket. A fotókon Elon Musk látható négy különböző női robottal. A fotók időzítése egybeesik a Tesla humanoid robotját, az Optimust bemutató első felvételek megjelenésével, melyeken megteszi az első lépéseket.

A fotók egyértelműen felkavarták az internetet, fontos megjegyezni, hogy a látszat megtévesztő lehet. A különös felvételek háttere azt sugallja, hogy a történetben más is lehet, mint amit látunk. Nem biztos, hogy ezek az interakciók valódi romantikus jelenetből születtek, vagy inkább egy marketing vagy művészi kampány részei.

A mesterséges intelligencia terjed és egyre nagyobb teret hódít.

Daniel Marven Twitter-felhasználó arról posztolt, hogy Elon Musk bemutatta leendő feleségét, aki éppenséggel a legelső robot, akit kifejezetten mesterséges intelligenciával terveztek, és olyan személyiséggel és tulajdonságokkal rendelkezik, melyekről Elon Musk álmodott. Ezek a fotók, melyek bejárták az internetet, mesterséges intelligencia segítségével készültek.

Ugyanabban a posztban Marven kifejtette, hogy bejegyzésének célja az, hogy rávilágítson a mesterséges intelligencia lehetséges veszélyeire, különösen annak fényében, hogy a Tesla elkészítette az Optimus nevű robotot.

Az embereknek vannak kérdéseik.

A Twitter-felhasználók gyorsan reagáltak Musk mesterséges intelligencia által készített fotóira, szórakoztató és találgató megjegyzések özöne érkezett: “Lám, lám, hát itt meg mi történik?”

A Tesla lenyűgöző felvételeket mutatott be az Optimus nevű robotjáról, ami jelentős előrelépést mutat a prototípus tavalyi bemutatása óta. A videón, amit Musk a Tesla közgyűléséről osztott meg, öt Optimus robot sétál és mutatja meg a képességeit, például hogy fel tudnak venni dolgokat, teljesíteni tudnak egyszerű feladatokat, és használják a Tesla kütyüket.

Bár Elon Musk “társaknak” nevezi őket, valódi természetüket bizonytalanság övezi. Ahogy ezeknek a robotoknak a fejlesztése folyamatosan halad előre, úgy tűnik, csak idő kérdése, mikor készít valaki valódi képet egy ember és egy robot csókjáról.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét