Egy nő 60 kilót fogyott azzal, hogy mindössze 5 szokásán változtatott

1

Kiah Twisselman története nagy hatással van másokra is. A Kaliforniában élő nő éveken át próbálkozott a diétákkal – eredmény nélkül. Mikor ezzel felhagyott, 1 év alatt sikerült 46 kilót leadnia azáltal, hogy 5 szokásán változtatott. Most másoknak segít, hogy ők is elérjék a céljukat. Az egyik tanácsa, hogy nem szabad türelmetlennek lenni és gyors eredményekre számítani. Ehelyett minden fogyni vágyó váltson egészséges táplálkozásra és életmódra, hogy hosszú távon elérje és meg is tartsa az eredményeit. Végül minden erőfeszítés meg fog térülni.

Ismerd meg Kiah történetét, aki azt is elmondta, hogyan küzdötte le a nehézségeket. Téged is motiválni fog, ebben biztosak vagyunk.

A fordulópont.

Az esemény, ami miatt Kiah elhatározta, hogy változtat az életén, egy Kentuckyból Arizonába tartó repülőn történt. Mikor el akarta foglalni a helyét, rájött, hogy nem fér bele az ülésbe. Még a biztonsági övhöz is hosszabbítást kellett kérnie, hogy be tudja csatolni. Éppen Rachel Hollis Mosd meg az arcod te lány! című könyve volt nála. Ez a könyv felnyitotta a szemét, és ráébresztette, hogy muszáj változtatnia az életén. Megértette, hogy csak rajta múlik, hogy ez sikerül-e.

Kiah akkor 25 éves volt. Úgy érezte, itt az idő felhagyni azzal, hogy áldozatnak érezze magát, és mostantól felelősséget kell vállalnia a tetteiért. “Tudtam, hogy eljött az idő, hogy többé ne a következmények áldozata legyek, és vállaljam a felelősséget a döntéseimért, hogy olyan életet építhessek fel magamnak, amilyet élni szeretnék” – mesélte.

Kiah gyerekkora óta küzdött a túlsúllyal. Szüleinek is ugyanilyen problémái voltak. Sokszor reménytelennek érezte a helyzetet, és beletörődött, hogy egész életében kövér marad. A családja kórtörténetéből tisztában volt azzal, hogy fokozottan fennáll nála a cukorbetegség és a szívbetegség veszélye. De még mindig nem tudta, mit kellene tennie. Ráadásul külön gondot jelentett neki, hogy a hétköznapi dolgokkal sem boldogult könnyen a súlya miatt.

“A súlyom sok mindenben akadályozott, úgy fizikailag, mint mentálisan. Nem csináltam olyan dolgokat, amiket szeretek, például nem mentem a strandra a barátaimmal és a családommal, mert annyira kínosan éreztem magam előttük fürdőruhában” – mondta.

Közel 1 év alatt Kiah 46 kilót fogyott. Mára pedig összesen 60 kilótól szabadult meg.

Nem ment simán mindig minden.

Kiah elmesélte, hogy voltak hetek, mikor többet fogyott, viszont voltak olyanok is, mikor egyáltalán nem veszített a súlyából, és az is előfordult, hogy hízott. Ezért gondolja úgy, hogy a hetente elért eredményektől függetlenül fontos, hogy a pozitív hozzáállást meg tudjuk őrizni. Nem szabad elfelejteni, hogy minden nehézség legyőzhető. Arra kell koncentrálni, hogy mi a célunk, miért hozunk ennyi áldozatot. Ha erre gondolunk, nem fogjuk elveszteni a motivációnkat.

“Rengetegszer éreztem azt, hogy feladom. Mikor a gödör alján vagy, az nagyon el tudja venni a kedved. Mintha semmi eredménye nem lenne annak, hogy ilyen keményen küzdesz. Folyton emlékeztetnem kellett magam, hogy azon dolgozom, hogy elérjem az álmomat, és ez minden áldozatot megér. Elköteleztem magam, hogy bármeddig is tart, véghez viszem a célomat” – mondta Kiah.

Minden nagy dolog egy kis lépéssel kezdődik.

Ez az 5 szokás változtatta meg Kiah életét:

  • Kelj fel a szokásosnál 1 órával korábban, hogy legyen időd saját magadra.
  • Mozogj legalább 30 percet naponta.
  • Semmi olyasmit ne egyél, ami nem tesz jót a testednek.
  • Igyál annyit, amennyi folyadékra a testsúlyod szerint szükséged van.
  • Írj le 10 dolgot, amiért hálás vagy.

“Az, hogy tartottam magam ezekhez az egyszerű szabályokhoz, segített szilárd alapot teremteni az egészséges mindennapokhoz és az egészséges élethez. Az apró lépésekre koncentráltam, amelyekkel a legmagasabb hegyet is meg lehet mászni.”

Átalakulása a szeretteit is inspirálta.

Barátai és családja végig támogatták. Kiah nagyon hálás, hogy olyan emberek veszik körül, akiktől szeretetet és támogatást kapott már azelőtt is, hogy elkezdte volna az új életét. Ők tudták, hogy sikerül neki végigmenni azon az úton, amit kiválasztott magának.

Az átalakulása közben sok hozzá közel álló ember is úgy döntött, hogy változtat az életén. Az egyik legjobb barátja 23 kilót fogyott, a testvére pedig közel 32-t. Azzal, hogy életmódját önálló döntés következtében és saját motivációval változtatta meg, másokat is arra ösztönzött, hogy ugyanezt megtegyék saját magukért. “Ahogy mondják: a dagály minden csónakot megemel” – tette hozzá.

A kulcs az, hogy szeresd önmagad.

Mikor valaki ránéz Kiah előtte-utána fotóira, lenyűgöző átalakulást lát. De ő azt mondja, a legnagyobb változás mégis a fejében ment végbe. Az egész folyamat azzal indult, hogy megváltozott a hozzáállása és az életről alkotott képe.

“A legfontosabb dolog ebben az egész átalakulásban a mentális rész. Nem arról van szó, hogy meg kellett utálnom a régi önmagamat, hogy fogyni tudjak, inkább eléggé kellett szeretnem magamat ahhoz, hogy megtegyem ezt” – mondta.

Mikor elkezdte, volt egy elképzelt cél a fejében. Hamarosan azonban rájött, hogy az egésznek nem a mérleg által mutatott szám a lényege, hanem hogy közben az ember elkezd megváltozni. Szeretni saját magad az átalakulás közben, úton az egészség és a boldogság felé, a legfontosabb minden téren, nemcsak a fogyás során.

Kiah számára nagyszerű érzés, hogy fogyott és egészségesebb lett, mégis a legnagyobb dolognak azt tartja, hogy ekkora hatással volt a környezetében lévőkre. Visszagondolva már azt mondja, hogy 25 évesen elhízottnak lenni a legnagyobb áldás volt, hiszen emiatt tudott azzá válni, aki ma, és emiatt tud segíteni azoknak, akik hasonló helyzetben vannak.

Néhány fontos tippet is adott.

Kiah azt tanácsolja a fogyni vágyóknak, hogy kezdjék egy kisebb céllal, hiszen mindenki hajlamos a türelmetlenségre, és rögtön eredményeket akar látni. Hosszú távra kell koncentrálni, elérhető célokat kell kitűzni, és el kell fogadni, hogy a változás időbe telik.

“Nézd meg, hogy hol tartasz most. Aztán nap mint nap tegyél apró, de határozott lépéseket, amik közelebb visznek a célodhoz. Nem az a lényeg, hogy hagyományos értelemben vett szigorú diétát folytass. Helyette teremts magadnak egészséges életet, ami iránt hosszú távon is hajlandó vagy elkötelezni magad” – mondja.

Mi a véleményed Kiah történetéről? Mernél vállalkozni egy ilyen nagy kalandra?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

1 hozzászólás

  1. Nagyon szuper! Gratulálok! Én 1 hónapja változtattam az étrendemen és hiszek abba,hogy meg lehet szokni hisz nem éhezek. Bízom abba,hogy megtudom csinálni!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét