Egy művész lélegzetelállító tetoválásokat készít, amik úgy néznek ki, mintha egy meséből lennének

0
34

Chen Jie tetoválóművész Kínában, a Newtattoo Studio workshop alapítója. Rendkívüli népszerűségre tett szert az Instagramon az elbűvölő munkáinak köszönhetően, amik úgy néznek ki, mint egy vízfestékkel készített festmény. A művész rengeteg vendéget vonzott már Kínába a stílusával, amiben jelen van a tradicionális kínai kultúra szellemisége. Saját stúdiója van Sanlitunban, ahol az emberi bőrre élő vászonként tekint.

Megnézegettük a Chen Jie által készített tetoválásokat, és a szánk is tátva maradt. Csodáld meg őket te is!

A karrierje elég szokatlan inspirációkkal kezdődött.

1.

2.

3.

4.

5.

Chen Jie emlékszik arra a napra, amikor meglátta azt a tetoválást, ami a testművészet világába invitálta őt. Ez nem más volt, mint az Angelina Jolie karján lévő tetoválás, amit egy magazinban látott. Később még inkább inspirálta egy művész, aki megtanította a tetoválás rejtelmeire, és végül 2004-ben úgy döntött, hogy a művészet ezen ágának szenteli az életét.

6.

7.

8.

9.

10.

Elég bátor volt, hogy kipróbálja ezt a sok kihívást tartogató, vízfestékre hasonlító stílust.

11.

12.

13.

14.

Mikor elsajátította a tetoválás technikai részét, akkor tűnt fel neki, hogy Kínában senki nem csinál olyan tetoválást, ami úgy néz ki, mintha vízfestékkel készítették volna. Korábban is le volt nyűgözve a kínai festményektől, és úgy döntött, hogy kipróbálja és tökélyre fejleszti ezt a stílust az emberi testen. Később emiatt vált híressé.

15.

16.

17.

Kiderült, hogy a bőrön való festés sokban hasonlít a papíron való festésre.

18.

19.

20.

21.

Mikor az első tetoválását készítette, nagyon ideges volt. Szerencsére sok kedves és támogató barátja volt, akik szerettek volna tetoválást. Miközben a stílusáról beszélt, elárulta, hogy az ilyen alkotások testen és papíron történő elkészítése alapvetően hasonló. Ha papírra festesz, hígítanod kell a festéket, hogy világosabb árnyalatot kapj, és ez pontosan így van akkor is, ha bőrre festesz.

22.

23.

24.

Számos nehézséggel szembesült a sikerhez vezető úton.

25.

26.

27.

28.

29.

Az induláskor, 2005-ben a tetoválások nem voltak olyan népszerűek. Igazából számos előítélet létezett a művészet ezen típusával kapcsolatban, és az, hogy nő volt, még nehezebbé tette a helyzetet számára. Szerencsére az évek során a sztereotípiák kikoptak, és ma már a vendégei szülei is bejelentkeznek Chenhez, hogy ilyen tetoválást szeretnének.

30.

31.

32.

Sok történetet hallott a vendégeitől, amik megérintették.

33.

34.

Chen Jie elmondta azt is, hogy ma már sok külföldi jön hozzá tetováltatni, bíznak a szakértelmében. Nagyon meghatónak találja, mivel néhányan azért jönnek, mert elvesztették egy szerettüket, és szeretnének egy emléket, ami a kapcsolatukat szimbolizálja. Mások egy helyre szeretnének emlékezni, ahol éltek. Az emberek élettörténetei nagy hatást gyakorolnak rá minden alkalommal.

BÓNUSZ: Ő Chen, ahogy éppen az egyik művén dolgozik.

Melyik tetoválás tetszett a legjobban? Te is szívesen viselnél hasonlót?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét