Egy művész a különleges testrészek tetoválásával vált híressé – lehet, hogy te is kedvet kapsz hozzá

0

A tetoválások világában a művészek a találékonyságukról is bizonyságot tesznek, gyakran kitágítva a határokat és új stílusokat teremtve. A belga tetoválóművész, Indy Voet azzal tűnik ki a többiek közül, hogy az emberi test legszokatlanabb felületeire tetovál, például a fül mögé, a fogínyre vagy az ujjak közé.

A művész.

A belga művész a szokatlan tetoválásokra specializálódott, művészetét az emberi test legkülönösebb pontjaira készített tetoválások által fejezi ki. Indy Voet – aki a brüsszeli The Purple Sun szalonban dolgozik – arról vált ismertté, hogy tetoválásokat készít olyan nem szokványos területekre, mint az ujjak vagy a fül mögötti rész. Mind közül a legegyedibb a szájpadlás, 5 éven át tökéletesítette technikáját, hogy erre a testrészre is különleges alkotásokat készíthessen.

Indy nem a szokásos elektromos tetoválópisztolyt használja, hanem manuálisat. A gazdag portfólióval rendelkező Voet – aki korábban piercingeket készített – több mint egy évtizedes gyakorlattal rendelkezik. Természetes folyamat volt nála, hogy áttért a szokatlan helyekre való tetoválásokra. Egy interjúban hangsúlyozta a minimalista megközelítést, amiben kizárólag a tűre, a tehetségére és a kliens bizalmára támaszkodik. A tetoválógép szerinte túl kemény lenne erre a célra.

A handpoke technika.

A kézi erővel végzett, ún. handpoke technikájú tetoválás eltér a megszokott, tetoválópisztolyos technikától. A handpoke technikánál a tűt a tintába mártják, és aprólékosan, pontról pontra szúrják a bőrbe. Bár ez a módszer rusztikusnak tűnik, a profi tetoválóművész olyan környezetben dolgozik, ahol a sterilitásnak szigorú szabályai vannak.

Voet számára a piercingről való áttérés a tetoválásra könnyebb volt a handpoke technikával. Módszerét az ismerősein való kísérletezéssel fejlesztette és folyamatosan tökéletesítette.

Nemrég mindkét technikával elkezdett dolgozni egy barátja bátorításának és ajándékának köszönhetően. Számára a legfontosabb, hogy kivételes tetoválásokat készítsen, akár géppel, akár kézzel. A gép használata lehetővé teszi számára, hogy olyan vizuális eredményt érjen el, amit kézzel nehéz lenne, különösen bizonyos stílusok esetében. Voet úgy véli, ez a technika szélesíti a lehetőségeinek spektrumát, bár elismeri, még sok mindent kell megismernie és megtanulnia.

A legjobb része a tetoválások készítésének.

Egy interjúban Voet elmondta, hogy a tetoválás teljes folyamatát nagyon élvezi, kezdve a kereséstől és rajzolástól egészen a vendéggel való találkozásig. Mégis, talán a legnagyobb örömet az egészben az okozza, mikor látja a már gyógyult tetoválást, mikor az már részévé válik valaki életének. Mikor látja azt, hogy a munkái részei az emberek mindennapjainak, kiegészítik az előző tetoválásaikat, és kölcsönhatásba lépnek az általános stílusukkal.

Voet nagyon szereti a füleket tetoválni, de az ujjra, a szemhéjra, a törzsre is szívesen készít tetoválásokat. Mindaddig, amíg technikailag minőségi munkát tud végezni és a tetoválás harmonizál az adott testrésszel, addig örömmel tetovál bárhova.

A száj tetoválása.

Voet híres a szájpadlásra készített tetoválásairól. Ellentétben azzal, amire számítanánk, Voet határozottan állítja, a dolog korántsem olyan ijesztő a vendég számára. Azt mondja, 10-ből 9-szer fájdalommentes vagy legalábbis nagyon elfogadható mértékben fájdalmas csak a szájtetoválás. A maradék 10% leginkább az állkapocs izomfájdalmáról tesz említést, ami teljesen természetes.

A tetoválás utáni gyógyulási folyamat kapcsán Voet-nek nagy tapasztalata van, ami piercinges múltjának is köszönhető. Ezek a tetoválások úgy gyógyulnak, mint más tetoválások vagy a piercing. Fontos, hogy kerüljük a fűszeres ételeket, az erős szeszes italokat. Ezen túlmenően viszont nincs egyéb teendő.

A tetoválás világa dinamikus és fejlődő utazás sok művész számára, Indy Voet pedig bepillantást engedett a szenvedélyébe és munkájának sokoldalúságába. A nem szokványos testrészek tetoválásától kezdve a gépi helyett a kézi technika alkalmazásáig a művész a határok kitágításával csillogtatja meg tudását és tehetségét.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét