Egy ló naponta sétát tesz Frankfurtban, és örömet okoz a város lakóinak

0

A lovak igazán társaságkedvelő állatok, magányosak egyedül. De ez az érzés nem ismerős Jennynek, a 25 éves Frankfurtban élő lónak. Több mint egy évtizede minden nap sétát tesz a város utcáin, és új barátokat talál.

Ez a történet egészen magával ragadó, muszáj elmesélnünk.

Van kedvenc helye.

Jenny szeret a folyó mellett sétálgatni, és van egy bizonyos útvonal, amit mindennap követ. Végigmegy az utcák és a sínek mellett, megáll a legelőkön egy kis füvet enni. És soha nem szalasztja el az alkalmat, hogy legeljen a növényekből, amiket az útja során talál.

Nem kóbor állat, és nem is veszett el.

Úgy tűnhet, hogy Jennynek egyszerűen nincs otthona és azért sétál az utcákon, mert nincs hova mennie. De az igazság az, hogy vannak gazdái, Anna és Werner Weischedel, akik mindennap kiengedik egy sétára. És esténként megkeresik a városban, és hazaküldik. Soha nem ellenkezik, egyből indul.

Először ketten voltak.

Korábban volt egy Charly nevű barátja, ő vezette a sétákat. A halála után Jenny úgy döntött, nem hagyja abba ezt a gyönyörű hagyományt. Először a gazdái elkísérték, mert aggódtak érte. De azóta, hogy megbizonyosodtak róla, hogy biztonságban van, engedik, hogy egyedül sétáljon.

Elnyeri az emberek szívét.

A városlakók ismerik Jennyt, és nem félnek tőle. Az autók lelassítanak, hogy Jennynek ne essen bántódása, a villamos vezetői fékeznek és várnak, míg átsétál a síneken. Az emberek boldogok, ha láthatják Jennyt, és megsimogatják. Egyértelműen örömet hoz az életükbe. Mindazonáltal néha történnek félreértések.

Tájékoztatás szükséges.

Időről időre valaki hívja a rendőrséget, mert azt gondolja, hogy Jenny elszökött. Ezért van az, hogy visel a nyakában egy rövid levelet, amiben az áll, hogy ő csak sétál egyet, de minden rendben van. Soha nem okozott semmilyen gondot, és nem veszélyes másokra nézve. Ő egy nagyon türelmes kislány, aki egyszerűen szeret sétálni és felfedezni a várost.

Mit gondolsz Jenny szokásáról? Szeretnél vele találkozni?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét