Egy indiai “érinthetetlen” beleszeretett egy arisztokratába, és az egész világnak bebizonyította, hogy a szerelem nem ismer korlátokat

0

Mikor megható történeteket hallunk a szerelemről, sokszor sóhajtva mondjuk, hogy ilyen csak a filmekben történhet meg. A csodás szerelmes történetek nem tartoznak a mindennapi dolgok közé az életben. A következő cikk főhőse bátor és csodás tettével bizonyította, hogy az igaz szerelemnek mindig van helye a világban.

A kezdet

Pradyumna Kumar Mahanandia és Charlotte Von Schedvin szerelmének története jóval az első találkozásuk előtt kezdődött. Indiában, ahol Pradyumna született, a gyermek születésekor a szülők felkeresnek egy asztrológust. Pradyumna azt a jóslatot kapta, hogy a hagyományok ellenére egy távoli ország arisztokratáját fogja feleségül venni, aki a Bika jegyének szülötte, tud furulyázni, és hatalmas erdőterületei vannak.

A találkozásuk

Pradyumna gyerekkora nem volt könnyű, hiszen a legalacsonyabb kasztba tartozott, az érinthetetlenek közé. “Rosszabbul bántak velem, mint a kóbor kutyákkal” – emlékszik vissza. “Mikor egy templom mellett elmentem, az emberek kővel dobáltak meg.”

Fiatal korában Pradyumna portrékat rajzolt Delhi utcáin, ahol összetalálkozott Charlotte-tal, a svéd turistával. Miközben rajzolta a portréját, eszébe jutott a gyermekkori jóslat, és kérdéseket tett fel Charlotte-nak. Milyen jegyben született? A Bika jegyében. Játszik-e furulyán? Igen, furulyán és zongorán is. Kiderült az is, hogy a nő családja erdők birtokosa. A jóslat beteljesülni látszott. Pradyumna azt gondolta, minden stimmel, ez a nő lesz a felesége.

Ezután romantikus kapcsolat alakult ki köztük, és hamarosan összeházasodtak Pradyumna szülőfalujában, a helyi hagyományok szerint.

Az elválás

A történet nem lenne ennyire csodás, ha nem lett volna az elválás. Charlotte-nak vissza kellett mennie Svédországba. Pradyumna megígérte neki, hogy amint tud, utánamegy.

A pár 16 hónapon át élt külön, leveleken keresztül tartották a kapcsolatot. Pradyumna rájött, hogy nem tud többé felesége nélkül élni, ezért mindenét eladta, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy repülőjegyet vehessen. Ezért 60 rúpiáért vásárolt egy használt biciklit, elköszönt a családjától, és 200 rúpiával a zsebében nekivágott a nagy útnak.

Az út

1977. január 22-én kezdte meg az 5 hónapon át tartó utazást. Naponta 45 mérföldet tekert. Mire elérte Svédországot, több mint 6000 mérföldet tett meg.

“Nagyon fáradt voltam. Fájtak a lábaim, de a vágy, hogy láthassam Charlotte-ot, hajtott előre. A művészet volt a megmentőm. Portrékat rajzoltam, amikért pénzt, ételt vagy szállást kaptam.”

Akkoriban több országba még nem kellett vízum a belépéshez, ez megkönnyítette Pradyumna dolgát. De Svédországba nem engedték be. A hatóságok nem hitték el a történetét, valószerűtlennek találták. De amint hívták Charlotte-ot, rájöttek, hogy a történet valóban igaz, és beengedték Pradyumnát az országba.

Pradyumnát megkérdezték, hogy szerinte a szegény emberek képesek lennének-e ma is megtenni ezt az utat. Azt válaszolta: “Igen. Ha igazán akarsz valamit, akkor minden lehetséges. Természetesen egy ilyen út ma jóval bonyolultabb lenne, de még mindig lehetséges. A félelem és a kétségek a legnagyobb ellenségeink. Ezek nehezítik az életünket.”

A viszontlátás

Pradyumna 1977. május 28-án érkezett meg a svéd Boras városába. Végre találkozhatott Charlotte-tal, akivel már 2 éve nem látták egymást.

“Nem tudtunk megszólalni. Csak sírtunk egymás karjaiban.”

Charlotte boldogsága érdekében a szülők eltekintettek attól a szabálytól, hogy előkelő ember nem házasodhat színes bőrűvel. A pár 1979-ben kötött házasságot a svéd törvények szerint.

40 évvel később

40 év telt el azóta, hogy újra találkoztak. Annak ellenére, hogy ez rengeteg idő, Pradyumna állítja, még mindig nem tudja elhinni ezt a boldogságot. Nem biztos benne, hogy ha a mai világban találkoztak volna, képes lett volna meghódítani Charlotte szívét, hiszen interneten keresztül napjainkban már a világ minden tájáról kapcsolatba lehet kerülni másokkal. De egy dolgot sosem vonna kétségbe: “A sors olyasvalami, amit a két kezeddel alakítasz.”

Mikor szerelmük titkáról kérdezték őket, azt felelték, nincs titok. A legfontosabb az őszinteség, egymás megértése és tisztelete.

Ez a szerelem erejéről szóló igaz történet gyönyörű példája annak, hogy minden lehetséges, ha két ember szereti egymást. Ha valaki szerelmes, és kitűz maga elé egy célt, nincs olyan nehézség, ami letéríthetné az útjáról. Pénzhiány, távolság, előítéletek és számos más dolog állhat két ember közé, de a szerelmesek számára ezek csak bosszantó apróságok.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét