Egy fiú több mint 2 órát gyalogolt, hogy odaérjen a 8. osztályos ballagására, és ezért egy életre szóló ajándékot kapott

0

Egy 14 éves fiú megmutatta a világnak, mit jelent a kitartás. Utazás és tömegközlekedés nélkül jutott el a 8. osztályos ballagása távoli helyszínére. Ahelyett, hogy otthon maradt volna, vállalta a kihívást. Elszántságát pedig felbecsülhetetlen értékű ajándékkal ismerték el.

Nagyapja autója az utolsó pillanatban robbant le.

A Missouri államban élő Xavier Jones története villámgyorsan terjedt interneten, és rengeteg embert megérintett. Jones a Yeatman iskola 8. osztályos tanulója volt, akinek számos nehézségen kellett átküzdenie magát ahhoz, hogy ne maradjon le erről a jelentőségteljes pillanatról.

A ballagás napján a nagyapja autója lerobbant, ezért egy új tervet dolgozott ki, hogy eljuthasson a ceremónia helyszínére, a Harris-Stowe egyetemre. “Megkerestem a Harris-Stowe egyetemet Google térképen, és láttam, hogy mennyi idő alatt lehet odaérni gyalog – emlékezett vissza egy interjúban. – Aztán azt mondtam magamnak, valószínűleg ezt meg tudom csinálni.”

Bár a Harris-Stowe egyetem több mint 10 km távolságra volt az otthonától, úgy döntött, gyalog megy. Ehhez bátyja és barátja segítségét is kérte, hogy kísérjék el. Jones ezután több mint 2 órát gyalogolt a sűrű forgalomban, a tűző napsütésben. Egyszer annyira megszomjazott, hogy egy idegentől kellett egy dollárt kérnie, hogy vásárolhasson magának valami italt. Folytatta az útját, és időben odaért a ballagásra.

“Ha azt akarod, hogy valami meg legyen csinálva, akkor kezdj neki, és csináld meg magad” – mondta a kalandjáról.

Az egyetem elnöke úgy döntött, megjutalmazza az erőfeszítéséért.

Mikor a Harris-Stowe egyetemen dolgozók megtudták, hogy Jones mennyit gyalogolt, hogy átvegye a bizonyítványát, mélyen meghatódtak. Jonesnak egy teljes ösztöndíjat ajánlottak a középiskola 4 évére. Az ösztöndíj fedezi a tandíjat, a tankönyveket és egyéb költségeket.

A Harris-Stowe egyetem elnöke, Dr. Latonia Collin Smith azt mondta, nem tudta kihagyni a lehetőséget, hogy segítse ennek a fiúnak az oktatását. “A szívem vezérelt, és követtem a szívem szavát. A szívem pedig azt mondta: ‘Ennek a fiúnak szüksége van az ösztöndíjra’” – mesélte.

A fiú már kapott egy magán körbevezetést a campuson, és elárulta, hogy a tanulmányai után NASCAR versenyző szeretne lenni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét