Egy fiatal párnak 13 hónappal az első után másodjára is egypetéjű ikrei születtek

0

Mindegy, milyen alaposan tervezzük meg a dolgokat, az élet mindig tud meglepetéseket okozni. Egy fiatal amerikai párnak is ilyen meglepetésben volt része, mikor 13 hónap különbséggel kétszer is egypetéjű ikreik születtek.

Először ikerfiaik születtek.

Britney és Frankie Alba ikerfiai, Luke és Levi 2021-ben jöttek világra. 6 hónappal azután, hogy szülőkké váltak, Britney rájött, hogy újra várandós. De azt még legmerészebb álmaiban sem gondolta, hogy a 4 fős családjuk hamarosan 6 fősre bővül.

Még egy gyermeket akartak.

A pár szeretett volna gyermeket, de meglepetésként érte őket, hogy megint ikreik fognak születni. Britney felidézte férje reakcióját, mikor megtudták a hírt: “Biztos, hogy nem csak egy?” Az ultrahangos orvos erre megerősítette, hogy két magzatot lát. “Mondhatjuk, hogy sokkot kaptam, de persze nagyon izgatott is lettem” – mondta a férj.

A családjaikban korábban sosem születtek ikrek.

A boldog pár elmondta, hogy egyikük családjában sem voltak korábban ikrek, ezért elég meglepő számukra, ami velük történik: “Soha nem tippeltem volna arra, hogy ikreim lesznek, arra meg főleg nem, hogy kétszer is” – mondta Britney, aki hozzátette azt is, nem ijedt meg a dologtól. “Emlékszem, arra gondoltam, hát legyen, akkor jöjjön a második sorozat!” – mondta.

Másodjára ikerlányaik születtek.

Másodjára ikerlányai születtek a párnak, Lydia és Lynlee. “Nagyon izgatottak vagyunk! Ez olyan egyszerre sírós és nevetős pillanat volt” – mondta a 27 éves anyuka. Miközben az ikerterhességek gyakorinak számítanak, a két egymást követő ikerterhesség már jóval kevésbé az.

Ez a fajta ikerterhesség nagyon ritka.

Az ikerlányokat MoMo-ikreknek nevezik, mivel az anyaméhben ugyanaz a magzatvizük és a méhlepényük. Ez elég ritka dolog, az Egyesült Államokban az összes születés csupán 1%-át teszi ki. Mivel ez a fajta terhesség elég kockázatos, Britney sok időt töltött kórházban szülés előtt. Az ikerlányok azonban 2022 októberében császármetszéssel szerencsésen megérkeztek.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét