Egy férfi elvitte idős kutyáját a tengerhez, hogy még egyszer utoljára láthassa – “Elveszteni őket a legfájdalmasabb dolog.”

0

Egy férfi hangulatos tengerparti pihenőhelyet készített kutyájának, hogy egy utolsó pillantást vethessen még a tengerre. Történetük online terjedt, és világszerte kiváltotta az állatbarátok elismerését.

Egy aranyos gesztus.

Búcsút venni a kedvencünktől nagyon fájdalmas. Különösen azért nehéz, mert óriási űrt hagynak maguk után. Sokan azonban nem értik, miért annyira fájdalmas elveszteni egy állatot, aki éveken át mellettünk volt.

Piero Temperato, az olasz férfi tisztában volt vele, hogy kedvence hamarosan meg fog halni, ezért egy csodás gesztust tett Grétának, aki egyedül már mozogni sem tudott. Az orvosok azt mondták Pieronak, hogy Grétának már csak néhány hete lehet hátra. Ezért nem gondolkodott sokáig, elhatározta, hogy elviszi kutyáját a tengerpartra. Készített neki egy kényelmes fekhelyet, hogy élvezhesse az utolsó pillanatait, miközben hallgatja a tenger zúgását.

Gyorsan híre ment.

Mivel hitt az orvosok jóslatának, úgy döntött, leviszi kedvencét a tengerhez. Már nagyon rossz állapotban volt, alig tudott mozogni, ezért Piero tette őt a homokra fektetett ágyba, és betakarta egy takaróval. Gréta így újra ott lehetett, ahol annyi szép pillanatot töltött, miután Piero elhozta egy menhelyről, ahol 14 évéből 9-et töltött.

A pillanatról készült fotókat megosztotta Facebookon, és ezt írta melléjük: “Tisztában vagyok vele, hogy kissé furának tűnhetek, hogy ilyen messzire hoztalak az állapotodhoz képest, de szerettelek volna még megajándékozni ezzel az érzéssel. Tudom, hogy milyen határtalanul szereted a tengert, ami tükrözi az én határtalan szeretetemet irántad, Gréta.”

Redditen “Egy utolsó utazás” címmel több mint 16.000 lájkot kapott a fotó. Gréta története és gazdájának különleges gesztusa sokak szívét megérintette. Számos komment érkezett: “A tengerhez, mindannyian visszatérünk a tengerhez. Szaladj még sokáig, gyönyörűség” – írta valaki. “Milyen szép dolog megtenni valakiért, akit szeretsz” – írta másvalaki. “Gyönyörű kiskutya. Tetszik, amit tettél. Minden tiszteletem” – szólt egy másik komment. “Mindannyian megérdemlik ezt a szeretetet. Elveszteni őket a legfájdalmasabb dolog” – írta egy másik kommentelő.

A búcsú ideje.

Az állatorvosok jóslataival szemben Gréta 2020-ig élt, két évvel tovább, mint amennyi időt az orvosok adtak neki.

Ahogy Gréta utolsó pillanatai közeledtek, Piero simogatta a bundáját, kedves szavakat suttogott neki, és felidézte a közös kalandjaikat. Az iránta érzett mélységes szeretete nyilvánvaló volt, ahogyan az utolsó leheletéig mellette maradt. Szépen példázza azt, hogy egy szeretett állat iránt milyen hűséget és elköteleződést lehet érezni.

Most, 3 évvel Gréta halála után gazdija még mindig posztol kutyájára emlékezve, és vigaszt találva abban a hiszemben, hogy Gréta a szivárványon túl játszik a többi kutyával.

Többen megosztották megemlékezésüket saját kutyájukról.

Jason Dunne, egy másik gazdi szintén szívből jövő gesztust tett kutyája, Rex emlékére. A tengerparton hagyott egy teniszlabdákkal teli dobozt, és azt írta ki a többi gazdinak, hogy válasszanak belőle egyet a kedvencüknek. “Rex imádta a tengerpartot. Rex imádta a labdákat. Kérlek, vigyél egyet te is a kutyádnak, és remélem, ő is úgy fogja élvezni a partot, ahogyan Rex tette. Pihenj békében, vörös Hercegem.” A ládán pedig ott látható a labrador képe is, azzal a felirattal: “A legjobbak közül is a legjobb kisfiú.”

Dunne elmondta, hogy ezzel a gesztussal egy utolsó sétát tett szeretett társával, Rexszel, aki 2023 júniusában hunyt el. Úgy gondolta, ezzel Rex emléke még inkább fennmarad, és erősítheti a köteléket a helyi közösséggel. Arra biztatta az embereket, hogy öleljék meg kedvencüket, testesítsék meg a kutyája által ihletett kedvességet, és törekedjenek arra, hogy “legyenek minél inkább Rexek”.

Gréta megható története, tele szeretettel és odaadással, emlékeztető az emberek és állatok közti felbonthatatlan kötelékre. Ahogy emléke továbbra is él a gazdája által megosztott posztokban, Gréta öröksége a bizonyítéka annak, hogy az állatok milyen maradandó hatást gyakorolhatnak az életünkre. Gréta története tisztelgés a barátság és a szeretet ereje előtt, mind az életben, mind azon túl.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét