Egy egyedülálló meleg férfi örökbe fogadott egy Down-szindrómás kislányt, és ő teljesen kivirágzott

0

A történet viszonylag régen kezdődött, mikor a Down-szindrómás kislányt elhagyta a szülőanyja. Ezt követően 20 különböző örökbe fogadó család utasította vissza, és a jövője nagyon bizonytalannak tűnt. Az élete akkor vett boldog fordulatot, amikor Luca Trapanese belépett az életébe. És itt kezdődik Alba és Luca érzelmekkel teli utazása.

Nyomon követtük a történet alakulását, és szeretnénk megosztani, hogy ez a csodálatos duó milyen boldogan él évekkel az örökbefogadás után.

A kezdetek számos kihívást rejtettek.

Nagyon úgy tűnhet, hogy Luca és Alba találkozása a csillagok megfelelő együttállásának köszönhető. Luca komoly kapcsolata véget ért, Albáról pedig lemondott a biológiai anyja. Amikor találkoztak, a kislányt már 20 örökbe fogadó család visszautasította. 2017 júliusában Luca a megmentésére sietett.

Ma ők ketten már elválaszthatatlanok. Luca régóta álmodott arról, hogy apa lesz, de egyedülálló meleg férfiként ez elég nagy kihívásnak tűnt. A béranya nem opció Olaszországban, és azonos nemű szülők nem szerepelhetnek az anyakönyvi kivonaton.

Azt mondták Lucának, hogy csak beteg vagy súlyos fogyatékos gyereket fogadhat örökbe. Ez teljes mértékben elfogadható volt az ő számára.

Kiderült, hogy Lucát Alba apukájának szánta a sors.

Számtalan szívmelengető poszt van Instagramon, ami alapján megbizonyosodhat az ember, hogy ennek a 45 éves férfinak az élete az ő kis hercegnője körül forog. “Egyedülálló apa vagyok, aki nagyon szereti a lányát” – írja.

Alba már 4 éves, és az aprócska család élete tele van hihetetlen pillanatokkal. Luca életre szóló szerepként fogadta el az apaságot. “Arra lettem teremtve, hogy apa legyek” – mondja az interjúiban. Imádja a lányának és az ő fejlődésének szentelni magát, és az ő élete az első a férfi fontossági sorrendjén.

Apa és lánya számára az élet minden, csak nem unalmas.

Imádják együtt tölteni az idejüket. Mindketten nagyon szeretnek táncolni és énekelni, és Luca szerint Alba mindkettőben kiemelkedően jó.

Számos sikert elértek már együtt. Luca azt mondta, számára az a két pillanat volt a legizgalmasabb, amikor Alba először apának hívta őt és amikor megtette az első lépéseit.

A járás megtanulása minden gyermek életében mérföldkő. De a Down-szindrómával élő gyerekek számára az első szó és az első lépés gyakran még különlegesebb.

Luca kész egész életében kiállni a lánya mellett.

Alba nem olyan, mint a többi gyerek, és az apukája az életcéljává tette, hogy segítse abban, hogy mások megértsék. A legnagyobb küzdelme az, hogy elérje, hogy felismerjék az emberek, hogy milyen Alba, hogy mindenekelőtt egy olyan ember, akinek minden szükségletét figyelembe kell venni. Luca úgy véli, küzdeni kell a mentális korlátok és a kirekesztés minden formája ellen.

Hisz abban, hogy Alba fog olyan emberekkel találkozni, akik értékelik a tehetségét és akik nem csak egy hátrányokkal élő embernek fogják tekinteni. Ragaszkodik ahhoz, hogy minden gyermek rendkívüli és hogy a különleges gyerekek ügyesek, erősek és sokkal több csapással megküzdenek, mint a nem fogyatékos társaik.

Luca segít más családoknak is, hogy jobban megértsék a gyerekeiket.

Az apa írt egy könyvet, aminek az angol címe We Will Amaze You With Special Flaws. Ebben nyíltan beszél a fogyatékosságról és a sokszínűségről. A könyv 3 gyerekről szól, akik a fogyatékosságukat különleges ajándékká alakították. És ez az a gondolkodásmód, amit nap mint nap tanítani próbál Albának.

Azoknak a férfiaknak, akik örökbefogadást terveznek, azt üzeni: “Egy gyermek örökbefogadása a legtöbb jutalommal járó dolog, amit csak tehetsz. Tudatosan kell meghoznod ezt a döntést, anélkül, hogy hátranéznél. Az apaság hivatás.”

Mi érintette meg legjobban a lelkedet Alba és Luca történetében?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét