Egy brazil blogger elképesztő macaronokat készít, a titka pedig egészen egyszerű

0

A világ minden egyes szegletében egyre nagyobb figyelmet kap a könnyed, hihetetlen változatos formákban és ízekben elkészíthető macaron. Vannak, akik egyszerűen nem tudnak ellenállni ennek a francia édességnek, ha meglátják a cukrászdák polcain, másoknak pedig a kreativitásuk kiteljesedésének a lehetőségét jelenti. Így van ez a Pies and Tacos nevű blogot vezető Camila Hurst esetében is. Elképesztő kreativitással és precizitással készíti a macaronokat, és ennek köszönhetően egyik munkája látványosabb, mint a másik. Tehetségére már sokan felfigyeltek, több mint 167 ezren követik az Instagramon.

Szeretnénk röviden bemutatni az életét és a munkásságát, hiszen a világnézete mindenki számára példaként szolgálhat.

Cseppet sem kellemes hangulatban vágott bele a macaronsütésbe.

Camila Brazíliában született, 2011-től él az Egyesült Államokban, ahol kezdetben nagyon magányos volt. A helyzet csak még rosszabb lett, mikor az esküvőjük után a férjével új városba költöztek. Nem voltak barátai, nagyon egyedül érezte magát. Depressziós volt, úgy gondolta, soha többé nem lesz képes örömöt találni az életben.

De kapott egy tanácsot, ami mindent megváltoztatott.

A férje, Brian, élete egyik legértékesebb tanácsát adta neki: “Találnod kéne valamit, amit szeretsz, egy hobbit, és szenteld magad annak.” Ez az ötlet teljesen más volt, mint amiket addig hallott, és hallunk mi is, valljuk be. Ezek általában így szólnak: “Találnod kell magadnak egy jó munkát.” “Tanulj, és legyél valaki.”

Brian tanácsát Camila teljesen másnak érezte: “Azt mondta, most az egyszer hallgassak a szívemre. Szinte egész életemben megtagadtam magamtól ezt. Mindig próbáltam felérni mások elvárásaihoz, a körülöttem lévők kedvében járni. Úgy tűnt, minél jobban próbálkozom, annál nagyobb bajban találom magamat.”

Kezdetben kicsit máshogy tervezte.

A sütés és főzés vált a terápiájává. Szenvedélyét nem sokkal ezután már szerette volna megmutatni másoknak is, ezért csinált egy Instagram-oldalt, és elkezdett blogot írni, ami a Pies and Tacos nevet kapta, mert főételek receptjeit is meg akarta osztani. Ez azonban csak kezdetben valósult meg, ma már a macaron és a cupcake van főszerepben. Azok viszont cukrászokat megszégyenítő tökéletességben. A titka, amint valószínűleg már te is látod, hogy imádja, amit csinál.

Macaronreceptek elképesztő tárháza és hasznos tanácsok tömkelege található ma már a Pies and Tacos blogon.

Közel 140 kipróbált macaron recept közül választhatsz, ha ellátogatsz az oldalra, és ebből 13 kifejezetten vegán. Van köztük kicsit egyszerűbbek, gyümölcsösek, de vannak rendkívül érdekesek is: Creme Brûlée, mogyoróvaj és lekvár, mézeskalács, borsmenta ízesítésűek. De a külalak szempontjából szintén széles a repertoár, készíthetsz az útmutatások alapján kaktusz, tök, pingvin, alma, dinnyeszelet, flamingó vagy söröskorsó formájút, de a Mardi Gras és a Galaxy macaronok ugyancsak káprázatosak.

Ha a cupcake szerelmese vagy, akkor sem fog csalódás érni, ha ellátogatsz az oldalra. A receptek mellett tanácsokat is találsz, amelyek segítségével hibátlan lesz a végeredmény. Ha eddig újra és újra ugyanazt a hibát követted el, de fogalmad sincs, mi lehet az, találsz útmutatót, melynek segítségével azonosíthatod és kijavíthatod.

A sütés megnyitotta számára a világot.

Ahogy kilábalt a depresszióból, Camila egyre több olyan dologra bukkant az életben, amiben örömét leli. Imád futni és jógázni. Blogjában leírta, hogy tulajdonképpen egy spirituális utazáson találta magát. Rájött, hogy a valóságot ő maga alakítja, és hogy az élet éppen olyan szép, amilyen széppé tesszük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét