Egy autista lány története, aki az iskolai nehézségek ellenére 11 évesen már egyetemre jár

0

Adhara Pérez Sánchez az a mexikói lány, akinek az IQ-ja 2 ponttal magasabb, mint Albert Einsteiné vagy Stephen Hawkingé.

Még csak 11 éves, de már most olyasvalaki, akit érdemes csodálni és követni.

Könnyűnek találta a tanulást, de olyan környezetre volt szüksége, ami a saját igényeire van szabva.

11 évesen Adhara már meglepően nagy eredményeket ért el. Nem mondható átlagosnak, ha egy gyerek jóval idő előtt befejezi a középiskolát, de ő ezt 8 évesen megtette. Jelenleg ösztöndíjjal mérnöknek tanul az egyetemen, elsősorban a matematikára koncentrálva.

IQ-ja magasabb a legnevesebb tudósokénál.

Elképesztő 162-es IQ-jával Adhara már most megalapozta hírnevét tudományos körökben. Ez a pontszám ugyanis kicsivel magasabb, mint Stephen Hawking vagy Albert Einstein 160-as becsült IQ-ja.

Az iskolában voltak nehézségei.

Sáncheznél Asperger-szindrómát diagnosztizáltak 3 évesen. Az iskolában nem volt neki könnyű, mert a társai és a tanárok is furcsának tartották, gúnyolták. Édesanyja azonban nem hagyta, hogy ez eltántorítsa, arra ösztönözte lányát, hogy tegyen az álmaiért.

11 évesen egyetemre jár.

Jelenleg egy mexikói egyetemen tanul rendszermérnöknek, illetve matematikai tanulmányokat is folytat. Reméli, hogy tanulmányait hamarosan az Egyesült Államokban folytathatja. A csodagyerek már írt egy könyvet is a tapasztalatairól.

Sánchez járt a NASA Johnson Űrközpontjában, és meghívták, hogy folytasson csillagászati tanulmányokat az Arizonai Egyetemen. Erről így beszélt: “3 hónapig kell ott lennem, hogy tanuljak, és megszokjam az angol nyelvet.”

Élő bizonyítéka annak, hogy az álmok valóra válnak.

Amikor azt kérdezték tőle, milyen tanácsot adna az embereknek, így felelt: “Hogy ne adják fel. És ha nem szeretik, amit éppen csinálnak, akkor kezdjenek új terveket kitalálni, hogy merre akarnak tartani.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét