Egy anya vitába keveredett egy idős házaspárral, akik nem voltak hajlandóak átadni az üléseket a vonaton, amiket az anya a gyerekeinek foglalt le

0

Ez az a fajta frusztráció, amivel már mindannyian találkoztunk, mikor a moziban lefoglaltuk a helyet, de mikor megérkeztünk, másvalakit találtunk ott. Képzeld el, hogy ez a forgatókönyv a végletekig elfajul, és az illető nem hajlandó megmozdulni. Nos, a következő történet nem egy moziban esett meg, hanem a vonaton. Egy anya került dilemmába, mikor egy idős házaspár rendületlenül ragaszkodott ahhoz a helyekhez, amit a nő a gyerekeinek foglalt le. Bár vitává fajult a dolog, happy end lett belőle.

Négy helyet foglalt magának és a gyerekeinek.

A Cheltenhamből Notthinghambe tartó tömött vonaton találta magát kellemetlen helyzetben a háromgyermekes anya, Amanda Mancino-Williams, mikor egy idős házaspárral keveredett vitába a maga és gyermekei számára lefoglalt ülések miatt. Bár Amanda a tudomásukra hozta, hogy előre lefoglalt helyekről van szó, az idős pár nem volt hajlandó elmozdulni onnan.

Az anya Twitteren osztotta meg a történteket egy fotóval arról, ahogyan a gyermekei megpróbálnak bepréselődni két ülésbe. Ezt írta a fotóhoz: “Mikor egy anyának 3 gyerekkel és a csomagokkal van 4 lefoglalt ülése egy hosszú vonatútra, de te az ő helyükön ülsz a zsúfolt kocsiban, akkor ne mondd lekezelő hangon, hogy a foglalás nem számít, te nem fogsz megmozdulni, és még a szemkontaktust sem vagy hajlandó felvenni. Ne legyél ilyen ember.” Az incidens az udvariasságra és arra is rávilágított, a családosok milyen nehézségekbe ütközhetnek az utazások alkalmával.

A kommentek vegyes véleményeket tükröztek.

A bejegyzés alatti komment szekció az egymással szemben álló vélemények valódi csataterévé változott. Valaki vehemensen védte az idős párt: “Tiszteld az időseket. Én abban a korban vagyok, hogy úgy érzem, mintha átment volna rajtam egy busz. Én sem mozdultam volna meg a gyerekeid miatt!”

Voltak azonban, akik dicsérték Amandát, amiért beszámolt az incidensről: “Jól tetted, hogy posztoltad ezt! Bár sajnos ez nap mint nap előfordul, ez nem mentség az idős pár viselkedésére.” A vélemények megosztottsága rámutat az idősebb generációk iránti tisztelet és a nyilvános helyeken az udvariasság ellentmondásaira.

A kalauz jobb helyet adott nekik.

Szerencsére az események pozitív fordulatot vettek, mikor egy kedves férfi felajánlotta nekik a saját helyét. Amanda így beszélt erről: “Egy kedves férfi felajánlotta nekünk a helyét. Beszéltem a kalauzzal, aki higgadt volt, kedves, elnézést kért, és azt mondta, ahelyett, hogy foglalkozna velük, inkább ad nekünk egy üres asztalt az első osztályon. Fogtam a csomagjainkat, odafordultam a párhoz, és mosolyogva azt mondtam nekik: ‘Élvezzék a helyüket!’”

A kalauz közbelépése nemcsak a feszültséget szüntette meg, de a családnak is pozitív élményt szerzett azzal, hogy végül egy jobb helyre ülhettek.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét