Egy anya a kisgyermeke egész testét teletetováltatta, és rengeteg kritikát kapott

0

Te tetováltatnád a pár hónapos gyermekedet? A válasz valószínűleg az, hogy nem. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogyan jónak látja, de bizonyos dolgok igen szokatlanok és érthetetlenek. Ilyen Shameka Morris esete is, aki nem kis zűrzavart okozott azzal, hogy teletetováltatta kisbabája testét.

Minden anyának megvannak a saját módszerei a gyereknevelésben. Ám előfordul, hogy ezek a módszerek elég ellentmondásosak, már-már úgy tűnik, veszélyeztetik a gyermek épségét és biztonságát.

Ez merült fel a floridai divattervező, Shameka Morris kapcsán is. A közösségi oldalakat villámgyorsan bejárta, hogy 6 hónapos kora óta tetováltatja fiát, Treylint. A vita a közvélemény figyelmét és aggodalmát váltotta ki.

Hangsúlyozni kell, hogy nemcsak 1-2 tetoválásról van szó, hanem a gyermek egész testének kitetoválásáról. Az erről készült fotók elterjedtek az interneten, és erős kritikákat generáltak az anyával szemben. Ennek ellenére Shameka nem rejti véka alá továbbra sem a tetoválás iránti rajongását, és nem mutat megbánást sem.

Bár csak ideiglenes tetoválásokról van szó, ez a nevelési forma sokakból elégedetlenséget váltott ki. Az édesanya ennek ellenére úgy döntött, nem ijed meg a nyilvánosság rosszallásától, és a közösségi oldalakon ezt írta: “Nem érdekel azok véleménye, akik kritizálnak, mert mi ezt az életstílust szeretjük.”

Egy interjúban Morris elmondta: “Nagyon sok agresszív reakciót kapok, az emberek azt mondják, gengszternek, banditának nevelem a gyerekemet, és hogy korábban még nem láttak tetovált babát.”

Az anya visszaemlékezett egy másik esetre is, mikor sok kritika érte: “Amikor 8 hónapos terhes voltam, fotókat készítettem egy tetoválószalonban a testvéreimmel. Azóta gúnyolnak a közösségi médiában. Minden megjegyzés, amit kaptam, negatív volt, az emberek azt mondták, a gyerekem egy csomó tetoválással fog megszületni, és hogy méreg kerül a bőrére. Elképesztő volt.”

A közvélemény tudja, hogy ezek ideiglenes tetoválások, és ez némi megkönnyebbülést jelent a köztudatban, ám a kritikák ennek ellenére folytatódnak. Sokak szerint ez negatív hatással van a gyermekre, aki még nem érti, mi történik a testével és a bőrével.

Morris őszintén beszélt arról, hogy a kommentek néha annyira bántóak, hogy rosszul érzi magát tőlük: “A reakciók borzasztóak. Nagyon bántanak, mert tudom, hogy nem vagyok rossz anya, és mindenfélét mondanak nekem.”

Miközben más aspektusból nem feltétlenül rossz a nevelése, a tény, hogy ilyen ellentmondásos döntést hozott a fia külsejével kapcsolatban, rossz fényt vet rá.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét