Egy 60 éves nő nyerte el a Miss Buenos Aires címet

0

Áttörő pillanat volt, mikor a 60 éves ügyvéd és újságíró, Alejandra Marisa Rodríguez minden sztereotípiát ledöntve korosztályában az első nőként nyerte el a Miss Buenos Aires címet. Figyelemre méltó teljesítménye nemcsak a szépség hagyományos fogalmát írta át, de fontos változást jelez az életkor megítélésben is.

Változás a szépségversenyek világában.

Rodríguez 34 másik versenyző ellen szállt ringbe, akiknek életkora 18-73 év között volt. A zsűri és a nézők szívét is elnyerve lett övé a győzelem. Most a Miss Universe Argentina címért versenyez, és képviseli majd országát a nemzetközi porondon.

A győzelmét követő interjúban Rodríguez kifejezte boldogságát azzal kapcsolatban, hogy győzelmével sikerült egy új korszakot nyitni a szépségversenyek világában, amikor már nemcsak a fizikai szépséget, de a belső értékek és tulajdonságok sokféleségét is értékelik.

Emiatt győzhetett.

A Miss Universe szervezet úgy döntött, eltörli a részvételre vonatkozó korhatárt, ezzel befogadóbbá és változatosabbá téve a szépségversenyeket. Most, hogy bármilyen korú nők indulhatnak, különböző élettapasztalattal és háttérrel rendelkező versenyzők színesíthetik a szépségversenyeket.

A győzelem sokakat meglepett.

Rodríguez győzelmének híre sokakat megdöbbentett, és nem azért, mert megkérdőjelezték személyes kvalitásait, hanem azért, mert nem volt még példa arra, hogy ilyen korú nő vegyen részt a versenyen. Dr. Diego Bernardini, az öregedési folyamatok szakértője szerint a megdöbbenést az okozta, hogy a szépséget automatikusan a fiatalsággal kapcsoljuk össze. Hangsúlyozta azonban, hogy Rodríguez diadala paradigmaváltást jelent, tükrözve a szépségnek a korhatárokon túlmutató és egyre fejlődő definícióját. A mai társadalomban mind jobban felismerik az öngondoskodás és az érzelmi jólét értékét, mely tényezők nagyban hozzájárulnak az ember szépségéhez és karizmájához.

Nem csak ő döntötte le a korlátokat.

Rodríguezhez hasonlóan voltak mások is, akik ledöntötték a korlátokat a versenyzés világában. A 47 éves Haidy Cruz a Dominikai Köztársaságból szintén nagy port kavar, aki arra készül, hogy ő képviselje hazáját a Miss Universe szépségversenyen.

Rodríguez máris a következő céljára koncentrál, és Miss Argentínaként szeretné elhozni a koronát a 2024-es Miss Universe versenyről. Megingathatatlan önbizalommal és szenvedéllyel képviseli saját generációját, ezzel pedig valamennyi életkorban inspirálja a nőket, hogy merjenek szembemenni az elvárásokkal, és valósítsák meg álmaikat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét