Egy 1 perces japán gyakorlat a szem körüli ráncok csökkentésére

0

A shiatsu az egyik legegyszerűbb masszázstechnika, amit magadon is végezhetsz. Jótékony lehet az egészséged és a közérzeted szempontjából. Hatásairól úgy tartják, hogy megelőző és gyógyító jellegűek, legyen szó ízületi problémákról, stresszről vagy éppenséggel bőrszépítésről.

Ahogy az idő múlik, a ráncok megjelennek, de ezzel a módszerrel teljesen ingyen és az otthonod kényelméből tehetsz ellenük.

Szarkalábak ellen

A szarkalábak a szem sarkaiban található ráncok, talán a leglátványosabbak az egész arcon. Az UV-sugárzás és az öregedés a két legfőbb kiváltó okuk, de a shiatsunak köszönhetően mégis tehetsz ellenük. Helyezd a mutatóujjaidat a szemek sarkához, és kicsit melegítsd fel ezt a területet. Utána tedd a következőket:

  • Mozdulat: Nyomd az ujjaiddal a szarkalábakat, majd engedd el. Felfelé, a halántékod felé is húzhatod a bőrt, közben az ujjaidat ne emeld fel.
  • Időtartam és ismétlés: 3-szor ismételd 3 másodpercig mindkét oldalon.

Szem alatti ráncok ellen

A szem alatti bőr nagyon vékony, ezért hamarabb megereszkedik és ráncosodik. Gyorsabban öregszik, mint a testünk többi részén lévő bőr. A shiatsu segítségével ezt a területet szintén fiatalíthatod. Tedd a mutató-, a középső és a gyűrűsujjadat a szemed alatt található csontra, és végezd a következő mozdulatot:

  • Mozdulat: Finoman nyomd a 3 pontot.
  • Időtartam és ismétlés: Tartsd itt az ujjaidat 10 másodpercig, majd engedd el. 2-szer ismételd.

Szem alatti táskák ellen

Néha mindenkinek puffadtak a szemei. A shiatsu azonban megoldást nyújt, hogy emiatt se öregebbnek, se fáradtnak ne nézzünk ki. Helyezd a mutatóujjadat a belső szemzugra. Innen a képen látható vonalat követve haladj kifelé, míg eléred a szemek külső sarkait. Miután ezzel végeztél, a mutató- és a középső ujjaidat tedd a szemeid külső és belső sarkához, és finoman nyomd a bőrödet.

  • Mozdulat: Kövesd a vonalat az ujjaiddal. Finoman nyomd a szem külső és belső sarkait.
  • Időtartam és ismétlés: 3-szor 3 másodpercig végezd.

A shiatsu több mint egy szimpla masszázs

Lefordítva annyit tesz: ujjnyomás. A shiatsu egyfajta terápiás masszázs, ami Japánból származik és az 1900-as években született meg. Az ujjak és a tenyér használatával segíti elő a stressz és a szorongás csökkenését, az izom- és ízületi fájdalom enyhülését, de hatékony fáradtság, álmatlanság, isiász, ízületi gyulladás, arcüreggyulladás esetén is.

Működési elve

A japán orvoslás egyik legalapvetőbb fogalma a csi. Mikor ez kibillen az egyensúlyából, olyan tünetek jelentkeznek, mint a megfázás, a fejfájás és a fájdalom a test különböző részein, emésztési zavarok. A shiatsu stimulálja és harmonizálja a csi áramlását az egész testben, ettől jobban érzed magad és egészségesebb is leszel. A shiatsu terapeuták fel tudják ismerni a testünkben lévő egyensúlyhiányokat, és a masszázs segítségével képesek azokat helyreállítani.

BÓNUSZ: Shiatsu gyakorlatok az arcon

A shiatsu segítségével csökkentheted a két szemöldök közti ráncokat. Tedd a mutató-, a középső és a gyűrűsujjadat arra a 3 pontra, amit a kép mutat. Nyomd 5-7 másodpercig, majd ismételd még egyszer.

Ha a szemöldököd megereszkedett, a shiatsu segít, hogy helyreállítsd, és ezzel fiatalosabb legyen az arcod. Tedd a mutató-, a középső és a gyűrűsujjadat a szemöldök elejéhez, közepéhez és végéhez. Közepes erővel nyomd felfelé a szemöldököd. Körülbelül 7 másodpercig végezd.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét