Dylan Mulvaney, a transznemű aktivista felfedte arcműtétje döbbenetes eredményét

0

Amikor Dylan Mulvaney mindössze 4 éves volt, legbelül tudta, hogy ő igazából lány. 27 évesen óriási lépést tett afelé, hogy identitását külseje is tükrözze, hiszen az arcát nőiesítő műtétnek vetette alá magát. Dylan online jelenlétével sokakat inspirál, több mint 10 millióan követik.

Csupán 5 nap alatt TikTokon 1 millióra nőtt a követőinek száma.

Dylan Mulvaney, a színésznő, komikus és a transzneműek jogainak szószólója nehéz időszakon ment át 2020-ban, mikor elvesztette munkáját, és nem folytathatta tovább, amit annyira szeret. Bizonytalan helyzetében a TikTokhoz fordult, és eleinte főként a fiatalokhoz szólt.

Vigaszt és erőt kezdett meríteni abból, hogy megosztja transznemű átalakulását a Day X of Being a Girl című sorozatában. Nap mint nap bátran szólt közönségéhez, és engedett betekintést az átalakulás folyamatába, valamint kapcsolatba került azokkal, akik hasonló dolgokon mennek át.

Fogalma sem volt, hogy ennek milyen hatása lesz az életére.

Miközben rengeteg transznemű számol be az átalakulási folyamatról a közösségi médiában, Mulvaney mégis különbözik tőlük, ugyanis nagyon kevesen dokumentálják az átváltozásukat rögtön a legelejétől. Úgy döntött, ő fogja kitölteni ezt a rést videóival, melyeket eleinte csak egy szűk körrel osztott meg.

Tartalmai felvilágosító és kulisszák mögötti videók lettek, tele értékes információkkal a jelen és a jövő transznemű emberei számára, akik válaszokat keresnek. Bár főként az LMBTQ-közösséget célozta meg, tartalmai szélesebb közönséget is elértek.

Mulvaney hihetetlenül örömteli dolognak tartotta, hogy másokat is képes bátorítani arra, hogy vállalják valódi énjüket, számtalan üzenetet kap tele reménnyel, elfogadással és ösztönzéssel. A szeretet, amit kap, tele van szenvedéllyel és lelkesedéssel. Közvetlen hangulatú videói és hiteles történetei a mindennapjairól azonnal összekapcsolják őt a nézőkkel, és erős kapcsolatot alakítanak ki velük.

Nőiesítő arcműtéten esett át.

A nőiesítő arcműtét egy sor procedúrát foglal magában, célja az arc jellegzetességeit nőiesebbé alakítani. Ebbe beletartozik többek között az orr és a homlok méretének csökkentése, az ajkak és az orcák hangsúlyozása, az orr és az állkapocs formázása. Ezek a műtétek nagyon népszerűek a transznemű nők körében, akik külsejüket is nemi identitásukhoz szeretnék igazítani.

Miután egy rövid ideig távol maradt a közösségi médiától, Mulvaney újra visszatért, és a 2023-as Grammy-díj-átadón mutatta meg új külsejét. A műtét eredménye igen meggyőző volt, ahogy azt a fotókon is láthatjuk.

Mulvaney azt mondja, nagyon szerencsésnek érzi magát a műtét miatt. “Ha nem lettem volna transz, nem akartam volna ilyen változásokat, de a nemi disztrófiám miatt úgy éreztem, szükségem van rá. Jó lenne, ha mindannyian úgy tekintenénk az arcot nőiesítő műtétre, mint a nemi szempontokat megerősítő egészségügyi kezelésre” – mondta.

Dylan története sokakra mély hatást gyakorol, segít felfedezni olyan aspektusokat önmagukban, melyeket korábban nem ismertek. “Bár minden üzenetre nem tudok válaszolni, tudom, hogy a videóim kellő magabiztosságot adhatnak sokaknak ahhoz, hogy önmagukhoz hűen éljenek, és ez már elég ahhoz, hogy folytassam” – mondta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét