Dwyane Wade 15 éves lánya törvényesen megváltoztatta a nemét és a nevét – édesapja hozzáállása igazán tiszteletre méltó

0

Dwyane Wade nem csak a kosárlabda egyik szupersztárja. Odaadó édesapa is, aki úgy neveli gyermekeit, hogy maximálisan tiszteletben tartja a saját személyiségüket. Nemrégiben nem kis kihívással kellett szembenéznie, mikor lánya, Zaya Wade hivatalosan megváltoztatta a nevét és a nemét is.

Zaya Wade-et édesapja mindvégig támogatta a nyilvánosság előtt is.

Dwyane 15 éves transznemű lánya, Zaya 2023-ban hivatalosan is engedélyt kapott a neme és a neve megváltoztatására. A pillanat, amikor a bíró aláírta a tinédzser új jogi identitását, hatalmas mérföldkő lett az egész család számára.

Korábban Dwyane kérelmet nyújtott be lánya nevének és nemének törvényes megváltoztatására. Az általa benyújtott hivatalos dokumentumok szerint Zaya Wade korábbi neve Zion Malachi Airamis Wade volt, a születési anyakönyvi kivonatban pedig nemeként a férfi szerepelt.

Wade mindig is támogató és szerető környezetet akart teremteni gyermekei számára. Lányáról 2020-ban derült ki, hogy transznemű, ez pedig Wade szülői hozzáállásán mit sem változtatott.

Nem csak a szerető apa támogatja a lányát.

Zaya átalakulását nem csak édesapja, de nevelőanyja, Gabrielle Union is támogatta a kezdetektől. Biológiai édesanyja, Siohvaughn Funches-Wade kritikusabban szemlélte az eseményeket, és kijelentette, hogy szerinte ebből az egészből lánya édesapja akar hasznot húzni.

Wade és Union méltósággal kezelték ezeket a vádakat, és elmondták, szerintük az édesanyjának inkább mindent meg kellett volna tennie az évek során, hogy felkeresse Zaya tanárait, orvosait, terapeutáit, beszélgessen lánya barátaival, hogy jobban megérthesse őt.

Dwyane Wade és Gabrielle Union mindent elkövetnek, hogy az átalakulás könnyű legyen Zaya számára.

Dwyane életében az egyik legfontosabb dolog azóta az lett, hogy megóvja lányát a negatív következményektől. Még a kommenteket is korlátozta Zaya Instagram-oldalán, hogy a trollok ne bánthassák lányát.

“Zaya mentális egészsége és magánélete védelme miatt nem engedjük a gyűlölködő kommenteket. Azt viszont köszönjük, ha a támogatásotokat és szereteteteket kifejezitek iránta.”

A rajongók örömmel fogadták ezt a döntést. Egyikük azt írta: “Mert számodra a gyermeked a legfontosabb. Nincs szüksége a kommentekre, mivel otthon szilárdan támogatják és szeretik. Ezt pedig jó látni!”

Egy másik rajongó ezt tweetelte: “Imádom, hogy így véded a kislányodat. Remélem, tudja, hogy egy egész online közösség támogatja és mögötte áll!”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét