Demi Lovato őszintén beszélt arról, miért változtatta vissza a megszólítását nőneműre

0

Demi Lovato változtatott, és a többes számról nőneműre cserélte a saját megszólítását. Demi számára a legfontosabb, hogy hű legyen valódi énjéhez és ünnepelje a szivárványos zászlót. Mi is elismerjük Lovato önkifejezését, amint egy újabb csavart adott a névmásoknak.

Nem binárisnak vallotta magát.

2021-ben Demi Lovato nem binárisként állt ki a világ elé egy szívhez szóló videóban, melyben az “ők” névmást használta saját magára. Az elsők között volt, akik ezt megtették. Azóta sok más sztár is felvállalta, hogy nem bináris, köztük például Janelle Monae.

Lovato őszintén beszélt a döntéséről, hogy felvállalja azt, hogy nem bináris és pánszexuális. “Ez sok gyógyító és önreflektív munka után következett be. Még tanulok magamról, és nem állítom, hogy szakértő vagy szóvivő lennék. Hogy ezt most megosztom veletek, az a sebezhetőség egy újabb szintjét nyitja meg előttem.”

Ők helyett ezentúl nőnemű megszólítást használ önmagára.

Egy interjúban elmondta, hogy “inkább nőiesnek” érzi magát, ezért döntött úgy, hogy visszaállítja az eredeti névmást önmaga megszólításaként. Beszélt arról, hogy annyira “fluid” személyiség a nemével, a szexualitásával és a zenéjével kapcsolatban, hogy ezért használja mind a női névmást, mind az ők megszólítást magára nézve. Elmondta azt is, hogy queerként és pánszexuálisként tekint magára.

Ezért változtatta vissza a megszólítását.

Lovato beszélt arról, hogy milyen az élete nem binárisként: “Mindenki összekeveri a névmásokat”, és egy idő után “csak a tiszteletről szól az egész”. 2021-ben azt mondta: “Talán lesz idő, mikor transzként azonosítom magam, nem tudom, az milyen lenne számomra. Előfordulhat, hogy egész életemben nem binárisnak és gender–nonkomformnak tekintem magam.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét