David Foster nyíltan beszél arról, hogy milyen 73 évesen gyereket nevelni, és felfedi a kései apaság jó oldalát is

1

David Foster 73 évesen nem csak gyermeket nevel, de 5 lánya mellett most lett életében először fiús apuka. A zenei producer teljesen őszintén beszél a kései apaság örömeiről és árnyoldalairól, és elmondja, mi az a fontos dolog, amit ennyi idősen nyújtani tud a fiának.

Legidősebb lánya 52 éves, így Fosterről elmondható, hogy több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az apaság terén. Ő azonban azt mondja, ez még mindig kihívást jelent számára. “Csak lányaim voltak, míg a fiam meg nem született. Mérhetetlenül imádom az összes lányomat, de egy fiú egészen más.”

Foster fia, Rennie 2021 februárjában született feleségétől, Katharine McPhee-től. A köztük lévő 35 év korkülönbség ellenére a pár között dúl a szerelem, és a negatív vélemények sem zavarják őket.

Foster egyszer így beszélt erről: “Az emberek mindig a Kat és köztem lévő korkülönbségre hivatkoznak, de mindig is azt mondtam, egy házasságot nagyon-nagyon sok dolog tönkretehet és a korkülönbség csak egy ezek közül. Annyi minden elromolhat. De mi jól vagyunk együtt.”

Amikor a 70-es éveiben járva újra apa lett, a producer jól tudta, milyen kihívásoknak néz elébe. “Nem leszek itt, amikor 50 vagy 40 éves lesz, talán akkor sem, mikor 30.”

De Foster úgy döntött, inkább a jó oldalát nézi a dolognak. “Azt hiszem, azt a bölcsességet tudom neki átadni, amit a Földön 72 év alatt összegyűjtöttem. Ez szerintem nem olyan rossz dolog. Remélem.”

Úgy véli, a bölcsesség mellett a türelem is fontos, amit szintén az életkorának köszönhetően sajátított el. “Fiatalon egyáltalán nem voltam türelmes. Arrogáns voltam és meggondolatlan.”

Annak ellenére, hogy még mindig aktív és tevékeny, Foster szeretne minden pillanatot kiélvezni az új gyermekével, hiszen tudja, milyen értékes dolog az idő. “Még mindig dolgozom, még mindig sokat vagyok úton, de talán az idő most picit értékesebbé vált számomra, hiszen több van már mögöttem, mint előttem.”

Bár Foster elismerte, hogy egy gyermek születése 70 év fölött olyasmi volt, amire nem számított, nagyon boldog, hogy Rennie megérkezett hozzájuk. “Egyetlen napját sem bántam meg a kései apaságnak” – mondta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét