Csak zsenik és skizofrének tudnak helyesen válaszolni erre a három kérdésre

0

Hogy valaki hogyan válaszol a legegyszerűbb kérdésekre, sokat elmond a személyiségéről és a gondolkodásmódjáról. A pszichológusok világszerte a kérdéseket használják arra, hogy megállapítsák, egy zsenivel állnak szemben vagy olyasvalakivel, akinek szakember segítségére van szüksége.

Erre a 3 kérdésre adott válaszod megmutatja, hogy milyen személyiség lakozik benned.

1. Mi a közös egy teáskannában és egy gőzhajóban?

2. Mi a közös egy versenyautóban és egy tornádóban?

3. Mi a közös egy cipőben és egy ceruzában?

A válaszok

  • Mi a közös egy teáskannában és egy gőzhajóban?
    Válasz: A gőz.
  • Mi a közös egy versenyautóban és egy tornádóban?
    Válasz: Körbe-körbe járnak.
  • Mi a közös egy cipőben és egy ceruzában?
    Válasz: Mindkettő nyomot hagy maga után.

És most a legérdekesebb rész: Ki vagy te?

Ha nem tudtad megválaszolni a kérdéseket, ne aggódj, mentálisan teljesen egészséges vagy. De ha számodra ezek igen egyszerű kérdések voltak, akkor lehet, hogy pszichés problémáid vannak és érdemes szakemberhez fordulnod.

Ez a teszt példa a kontrapozíciós módszerre, amit a tudatosság mértékének meghatározására használnak. Ha egy normális gondolkodású embernek felteszik azt a kérdést, hogy mi a közös egy hollóban és egy íróasztalban, valószínűleg azt fogja válaszolni, hogy semmi. És bizonyos mértékben igaza is lesz, hiszen ezt a két dolgot nem igazán lehet összehasonlítani. A skizofréniában szenvedő ember azonban rögtön kevésbé szembetűnő, mélyebb összefüggéseket keres. Rövid gondolkodás után pedig olyasmit válaszol, hogy az íróasztalnál az emberek levelet írnak, a hollónak pedig vannak tollai, amelyekkel írni lehet.

De hogyan lehet megkülönböztetni a skizofrént a zsenitől? A különbség köztük az, hogy a skizofrén szinte azonnal választ ad, míg a zseni koncentrál, elgondolkodik, elveti a legkézenfekvőbb, legkevésbé érdekes ötletet, és egyedi választ ad.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét