Cristiano Ronaldo megosztott egy fotót magáról, és az emberek észrevettek egy aggasztó részletet

0

Cristiano Ronaldo egy látszólag teljesen átlagos fotót posztolt magáról Instagramon. De jobban megnézve egyesek aggasztó részletet fedeztek fel rajta, melyek felvetik a kérdést, vajon hogy szolgál a sztárfocista egészsége.

Csak a sasszeműek szúrták ki.

Cristiano Ronaldo vakáción volt családjával egy félreeső szigeten, erről osztott meg néhány fotót Instagramon. Amellett, hogy bepillantást engedett a családjával töltött minőségi időbe, azt is megmutatta, szán időt arra, hogy regenerálja testét a mérkőzések miatti igénybevételt követően.

A “Töltődés” feliratú képen mezítláb fekszik egy medence partján. Bár maga a helyzet teljesen átlagos, az emberek észrevették, hogy valami nem stimmel Ronaldo lábfejével.

Az egyik rajongó Twitteren fejezte ki aggodalmát amiatt, hogy a sztár lábfeje deformáltnak tűnik. “22 év a profi futballban, és nézd meg, hogy néznek ki a lábai – írta a kommentelő. – Biztos, hogy mindennap őrült fájdalommal ébred fel.”

Mások is egyetértettek vele, ugyanakkor rávilágítottak arra is, hogy sportolóként ez hozzátartozik a munkájához, és ez az ő választása volt. “Olyan cipőt visel, ami vagy 2 számmal kisebb a méreténél, mert ő így szereti. Ez történik, ha ezt csinálod 22 éven át” – tette hozzá másvalaki. “Egyike azon áldozatoknak, amiket azért hozott, hogy a csúcson maradjon” – szólt egy másik komment.

A játékosok néha panaszkodnak a lábuk állapotára meccsek után.

Adam Lallana, az angol Premier League játékosa, egyszer posztolt egy fotót a lábfejéről rögtön egy meccs után. Megmutatta, hogyan néz ki valójában egy profi focista lábfeje.

Miután egy nedves és hideg téli napon játszott, lábfeje elég csúnya látványt nyújtott. Ami a legmegdöbbentőbb volt benne, hogy még csak le sem játszotta a teljes 90 percet. A 70. percben csereként lépett pályára, azaz nagyjából 20 percet focizott.

Viccesen azt kérdezte Instagramon: “Valami tipp a láb kiolvasztására?” A képen a hidegtől kifehéredett lábujjai mellett egy nagy zúzódás és a jobb lábujján egy seb is látható.

A fotóra reagálva valaki azt írta, ritkán beszélnek arról, hogy valójában milyen állapotban van a játékosok lába és hogyan hat ez a játékukra. “Lallana lábfejei nagyon jól megmutatják azt, amiről a rajongók sosem fognak tudni.”

“Ez megmagyarázza, hogy a játékosok időnként miért váltanak lábat, mielőtt lőnek, mikor nem tudják átvenni a passzokat vagy rosszul kezelik a labdát. Akik nem foglalkoznak focival, elképzelni sem tudják, hogy milyen duzzanatokat és sérüléseket szereznek minden egyes meccs után ezek a játékosok.”

A focistáknál gyakori, hogy a lábukon nyomot hagy a sok évnyi futball.

Egy lábszakorvos szerint, aki angol élvonalbeli csapatoknál dolgozott, sok játékos visel a méreténél kisebb cipőt, hogy minimalizálja a lábfej mozgását, és javítsa a labdával való érintkezést. Ez pedig duzzanatokhoz, bőrkeményedéshez és hólyagosodáshoz vezet.

De ez még nem minden. A könnyű és rugalmas anyag, amiből a mostani focicipők készülnek, növeli az ellenfél becsúszásaiból eredő sérülések kockázatát. Már ettől bevérezhet a köröm alatti rész. “Ha az ellenfél játékosa rájuk tapos, megvastagszanak a lábkörmeik” – tette hozzá a szakember.

Minden apró dolog vezethet nagyobb sérüléshez, hiszen még egy olyan közönséges dolog, mint egy hólyag is okozhatja, hogy a játékos rosszul terheli a testsúlyát a lábaira, ebből pedig Achilles-problémák és stressz okozta törések is kialakulhatnak.

Az élvonalbeli labdarúgók, akik gyakran szerepelnek cipőreklámokban, ahogyan Ronaldo is, élvezik azt a luxust, hogy cipőiket testre szabják, hogy pontosan megfeleljenek az igényeiknek. Ez azonban nem csökkenti a sérülések vagy a hosszú távon kialakuló egészségügyi problémák esélyeit.

A cipőgyártók gyakran előnyben részesítik a játékosok igényét a sebesség és a mozgékonyság fokozására a sérülésekkel szembeni védelemmel szemben. Ez a kompromisszum a profi focisták körében teljesen elfogadott és általános dolog.

Mindez pedig azt jelenti, hogy bár Ronaldo lábai aggasztó látványt nyújtanak, valójában ez mindennapos a profi futball világában. Bár azt nem tudjuk, hogy a 39 éves játékos nap mint nap fájdalommal ébred-e, a sport iránti elköteleződése egyértelmű, hiszen a minél jobb teljesítmény érdekében hoz áldozatokat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét