Charlize Theron megosztotta, miért jó egyedülálló anyának lenni

0

Charlize Theron útja az anyaság felé 2012-ben kezdődött, mikor meghozta a nagy döntést, és örökbe fogadta legidősebb lányát, a most 11 éves Jacksont. A színésznő aztán három évvel később tovább bővítette a családot kisebbik lánya, a most 7 éves August örökbe fogadásával.

Egész életében az örökbefogadás volt számára a legfontosabb.

Theron rendkívül nyíltan beszélt az örökbefogadásról, és rávilágított arra, hogy ez milyen nagy változásokat hozott az életében. Egy szívhez szóló interjúban elmondta, hogy az örökbefogadás mindig is nagy jelentőséggel bírt számára, de addig nem tehette meg, míg párkapcsolatban élt. A döntésre nagy hatással volt az, hogy a színésznő Dél-Afrikában nőtt fel, ahol saját szemével látta, milyen körülmények közt élnek az árvák. Ekkor életre szóló elhivatottság alakult ki benne, hogy rászoruló gyerekeknek szerető otthont biztosítson.

Szeretné, hogy lányai mindenekelőtt a saját identitásukkal legyenek tisztában.

Az Oscar-díjas színésznő lányai neveléséről is beszélt, és hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a gyerekek büszkék legyenek a származásukra és az örökségükre. Ő maga a dél-afrikai apartheid korszakában nőtt fel, tapasztalatai pedig arra ösztönözték, hogy elősegítse lányainak a saját identitásuk elfogadását. A kihívások ellenére Theron továbbra is szilárd alapokat szeretne létrehozni gyermekei számára.

2022-ben egy interjúban Theron arról mesélt, hogy egyedülálló anyaként milyen sokrétű szerepben kell helytállnia. Megosztotta, hogy a túlterheltségtől és a kihívások leküzdésétől az öröm érzéséig milyen utat jár be. Vicces anekdotákat is mesélt lányai karrierjéről alkotott elképzeléseiről, kisebbik lánya ugyanis megjegyezte neki, hogy anyukája egyetlen állást sem tud megtartani.

Theron még mindig kap negatív megjegyzéseket az örökbefogadás miatt.

Az adoptálás személyes aspektusaira rávilágítva elmondta, számos lehetőséget megvizsgált, remélve, hogy gyermeke rátalál majd úgy, ahogyan annak lennie kell. Igénylését beadta minden olyan országban, ahol egyedülálló nőknek lehetőségük van az örökbefogadásra. Theron véletlenül jött rá, hogy mindkét lánya az Egyesült Államokban született és mindkettőjük afroamerikai örökséggel rendelkezik. Hangsúlyozta a különböző családszerkezetek elfogadását és a hagyományos normák megkérdőjelezését, szorgalmazva az egyedülálló szülők elfogadását és megbecsülését.
“Minden, amit reméltem, hogy meg fog történni az örökbefogadási folyamat során, az megtörtént, mert ennek a két babának jönnie kellett az életembe – és ők az én gyermekeim.”

Lánya, Jackson kapcsán Theron a médiában helytelenül használt névmásokról beszélt, részletezve, milyen érzelmi terhet jelent ez lánya számára. Kifejezve ezzel kapcsolatban érzett mély fájdalmát, hangsúlyozta a magánélet tiszteletben tartásának fontosságát, és hozzájárult, hogy lánya úgy és akkor ossza meg történetét, ahogyan és amikor szeretné.

Theron szeret egyedülálló anyuka lenni.

Két gyermek büszke anyukájaként a sztár próbálja belenevelni lányaiba, hogy nem feltétlenül van szükség párkapcsolatra ahhoz, hogy az életben teljességet találjanak. Elmesélte azt a megható pillanatot, mikor lánya, August azt mondta neki, szüksége lenne végre egy párra. Theron mosolygott, és azt felelte neki: “Igazából nincs rá szükségem. Most jól érzem magam így. Önmagammal élek kapcsolatban.”

Theron eltökélt szándéka, hogy a fiatal lányok számára új narratívát nyújtson, és arra ösztönözze őket, hogy elfogadják az önmagukkal való párkapcsolat gondolatát. Egy olyan társadalomban, mely gyakran elvárja az előre meghatározott normákhoz való igazodást, Theron arra törekszik, hogy megtörje azt a sztereotípiát, hogy ha nincs párkapcsolatunk, az egyenlő a kudarccal. Célja, hogy egy olyan generáció nőjön fel, amely felismeri az önszeretet és a függetlenség szépségét és erejét.

Charlize Theronnak az anyasággal kapcsolatban alkotott nézetei szimbolizálják az elköteleződését a társadalmi normák megkérdőjelezése, a családi sokféleség támogatása és olyan környezet létrehozása iránt, melyben lányai magabiztosan és megingathatatlan büszkeséggel állhatnak ki identitásuk mellett.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét