Celine Dion egészségi állapota tovább romlott – testvére számolt be a rossz hírekről

0

Celine Dion kihívásokkal teli évet mondhat magáénak. A nyilvánossággal is megosztotta, hogy ún. stiff-person-szindrómában szenved, egy ritka neurológiai betegségben, ami többek között az éneklési képességére is kihat. Nemrég testvére beszél arról, a betegség előrehaladása miként hat Dion egészségi állapotára.

Már nem tudja kontrollálni a mozgását.

Nővére, Claudette Dion egy interjúban magyarázta el, hogy a betegség hogyan hat az énekesnőre. “Nem tudja irányítani az izmait – mondta Claudette. – Amitől igazán összeszorul a szívem, az az, hogy ő mindig nagyon fegyelmezett volt. Mindig keményen dolgozott. Édesanyánk azt szokta mondani neki: ‘Jól fogod csinálni, ügyesen fogod csinálni.’”

A színpadra való visszatérés iránti törekvései ellenére úgy tűnik, betegsége árnyékot vett a jövőjére. “Igaz, hogy nekünk és neki is az a vágyunk, hogy visszatérjen a színpadra. Hogy milyen minőségben? Azt nem tudom” – tette hozzá Claudette.

Jelenleg nem létezik gyógymód.

Egy másik interjúban Claudette elárulta, hogy Celine-t másik nővére, Linda gondozza, aki jelenleg ott él vele Las Vegas-i házában. Claudette elmondta, hogy Celine keményen dolgozik és szorosan együttműködik a ritka betegségére specializálódott szakemberekkel.

Elmondta azt a megrázó tényt is, hogy nem találtak hatékony gyógymódot vagy kezelést az énekesnő számára. “Nem találtunk olyan gyógymódot, ami működne, de fontos, hogy megőrizzük a reményt.”

Az aggódó testvér kiemelte a pihenés fontosságát. “Mindig ment tovább, tette a dolgát, megpróbálta a legjobbat nyújtani. De egy ponton a szíved és a tested üzen, és fontos hallgatni erre” – mondta Claudette.

Celine számára most a legfontosabb a pihenés és az egészsége. A sztár lemondta világkörüli turnéját is az egészségi állapota miatt.

Mindezek ellenére nem adja fel.

A stiff-person-szindróma egy progresszív neurológiai betegség, ami önkéntelen izomrángásokat okoz. 1 millióból csupán 1-2 embert érint.

A nehézségek ellenére az énekesnő pozitív marad, és elhatározta, hogy nem veszíti el a reményt. Kiderült, hogy Dion, amennyire csak lehet, hallgat a betegség legkiválóbb kutatóira, és családja is bízik abban, hogy megtalálja a gyógyuláshoz vezető utat, ami lehetővé teszi számára, hogy egyszer újra visszatérjen a színpadra.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét