Carolina Herrera szerint 30 felett farmert, 40 felett hosszú hajat viselni “színvonaltalan”

0

Carolina Herrera divattervező heves vitákat váltott ki a divatiparban azzal a kijelentésével, hogy 30 felett farmert és 40 felett hosszú hajat viselni “színvonaltalan”.

Az elegáns ruháiról és kifinomult ízléséről közismert Herrera megjegyzése szenvedélyes vitát váltott ki az életkornak megfelelő ruhákról és az egyéni stílusról.

Carolina Herrera az egyik legkitűnőbb divattervező.

Összetéveszthetetlen eleganciát és könnyedséget sugároz, ami divatmárkáját több mint 3 évtizede fémjelzi. A csúcsra vezető útja a versengéssel teli divatiparban New Yorkban kezdődött a márka bevezetésével. Carolina ma már kifinomult kollekcióval, menyasszonyi ruha vonallal, kiváló parfümökkel és kiegészítőkkel van jelen a divat világában. Az egész világon megtalálhatók az üzletei, melyek több milliárd dolláros bevételt hoznak.

Hisz abban, hogy a nőknek a korral együtt változniuk kell.

Carolina szerint semmi sem öregít jobban egy nőt annál, mint mikor megpróbálja fiatalnak tettetni magát. Hangsúlyozza a személyes stílus ápolásának jelentőségét egy bizonyos életkor elérése után. “Nem hiszek a trendekben, mert a trendektől olyan, mintha mindannyian egyenruhában járnánk. Előkerül néhány ruhadarab, és hirtelen mindenki ugyanúgy néz ki.”

A farmer, a miniszoknya és a bikini a fiatal lányoknak valók.

A tervező azt mondta: “Sose vegyél fel miniszoknyát. A miniszoknya fiatal lányoknak való. A bikinit a magam részéről elhagytam a 40-es éveim végén, 50-es éveim elején.” Úgy véli, a farmer 30 felett “nem néz ki jól”, amivel elég heves reakciókat váltott ki női kollégáiból.

A tervező szerint csak a fiatal nőknek való a hosszú haj.

Carolina szerint egy nőnek 40 felett rövid haja kellene hogy legyen, máskülönben “színvonaltalannak” tűnnek. “Egy nőnek méltóságteljesen kell megöregednie, ne próbáljon meg annyi évesnek kinézni, amennyi már rég elmúlt, különben nevetségessé válik. Sok nőt látok az utcán, akik hátulról jól néznek ki a hosszú hajukkal és az apró szoknyájukkal. Aztán megfordulnak, és hú, vének!”

Jennifer Lopez, Nicole Kidman és Kim Kardashian még mindig jól néznek ki.

Bár Carolina ellenzi a hosszú hajat 40 év felett, az olyan sztárok, mint J.Lo, Nicole Kidman vagy Angelina Jolie még mindig lenyűgözően festenek hosszú hajjal, és ezzel nehéz vitatkozni. A legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és szeressük, amit a tükörben látunk.

Bár a divatban rengeteg szabály van, nem kell mindet követni. A saját egyedi stílusunk kialakítása nem is olyan nehéz.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét