Billie Eilish szerint a férfiak azért nem kapnak kritikákat a testükkel kapcsolatban, mert “a nők kedvesek”

0

Billie Eilish nagy online vitát kavart egy interjújával. Az énekes nyíltan beszélt a modern szépségideálokról, arról, mit jelent nőnek lenni a mai világban, és mennyi kihívással kell szembenéznie egy nőnek, hogy szépnek tekintsék. Több olyan állítást is tett, ami nem hagyta közömbösen a közönséget. Sokan egyetértettek, sokan pedig vitába szálltak a sztár véleményével.

Billie Eilishnek megvan a maga véleménye arról, mit jelent nőnek lenni.

Billie Eilish őszintén hiszi, hogy nőnek lenni nem könnyű feladat a modern világban. Sőt, szerinte ez folyamatos csata. Egyik interjúban rávilágított arra, hogy nehéz minden ideálnak megfelelni és fiatal nőnek lenni, főként a nyilvánosság előtt, ezt pedig nem tartja fair dolognak.

A népszerű énekes elmondta, hogy nagyon fiatalon vált felnőtté, és már el is felejtette, hogy valaha fiatal volt. Billie egy 21 éves énekes, aki az Oceans Eyes című dalával szerzett magának hírnevet. Azóta a fiatal nő gyakran hangoztatja véleményét a női léttel kapcsolatban a nyilvánosság előtt, gondolataival pedig sok modern nő egyet tud érteni.

Billie tudja, hogy híresnek lenni nem mindig öröm.

Billie Eilish mindig is nagyon ellentmondásos és különc személyiség volt. Jellegzetes az öltözködési stílusa, felismerhető a kék szemeiről, és arról, hogy imád mindent, ami félelmetes (egyik első videójában még egy tarantula is mászott a szájában). Nem csoda, hogy a fiatal lány rövid időn belül beszédtéma lett a szórakoztatóiparban.

De a hírnév árnyoldalairól is beszélt az egyik interjúban, és a celeblét kevésbé örömteli részéről is. Billie felidézte azt a furcsa és felkavaró fürkészést, mellyel karrierje elején szembesült. Az emberek az élete minden részletére kíváncsiak voltak, hogy kivel randizik és miért öltözködik így. A kritikák rosszindulatúak voltak, és ez volt Billie hírnevének szimbóluma.

Elég sajátos a hozzáállása a saját testéhez.

Billie Eilish különös módon szereti a saját testét. Az énekesnő elárulta, hogy az egyetlen dolog, amit szeret benne, az az, hogy az övé és mindig vele van. Ugyanakkor folyamatosan harcol is vele. Másrészt a barátjaként tekint a saját testére, de úgy beszél róla, mint “csúnya barátról”.

Billie nem titkolja, hogy kapcsolata a testével mindig is rémes volt, és ez már 11 éves korában kezdődött. Gyakran beszélt a testével kapcsolatos problémáiról, egy interjúban azt mondta, számára ez “a legnagyobb bizonytalanság”.

A sztár a női testről is elmondta a véleményét.

Billie Eilish a modern stigmákkal, a szépséggel kapcsolatos sztereotípiákkal és szépségideálokkal kapcsolatban sem hallgat. A fiatal díva bátran mondta el, hogy szerinte kettős mérce él a nőknél és a férfiaknál a külsővel kapcsolatban. Szerinte a férfiak nem kapnak olyan kritikákat a testük miatt, mint a nők. Beszélt arról, hogy az emberek milyen különbözően értelmezik a női szépség fogalmát, és hogy ez hogyan hat a nőkre és rá is.

“Senki soha nem szól egy szót sem a férfiak testéről” – mondta Eilish. Szerinte a férfiaknak könnyebb, mert ha izmosak menőnek tartják őket, de ha nem azok, azt sem bánja senki. Billie szerint mindenki elégedett a férfitest minden tulajdonságával, de a női testet mindig górcső alá veszik és kritizálják. Szerinte ez azért van így, mert “a nők kedvesek”, és olyannak látják az embereket, amilyenek valójában.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét