Barry Keoghan története bizonyítja, hogy a kemény munka mindig kifizetődik

0

Mindenkinek megvan a maga története, senki élete sem tökéletes. A szerencsétlen gyermekkor azonban nem jelenti, hogy az életben is bukásra vagyunk ítélve. Barry Keoghan története bizonyítja, hogy ha odaadással tesszük a dolgunkat, akkor csak a csillagos ég lehet a határ, hiszen bármit elérhetünk. A színész gyermekkora nem volt felhőtlen, de mindig tudta, mit szeretne elérni, és el is érte.

Nehéz gyermekkora volt.

Barry Keoghan 12 éves volt, mikor édesanyja 30 évesen elhunyt. A színész sok szép emléket őriz anyukájáról, hisz benne, hogy most is vele van, és szerepe van a sikereiben. Anyja elvesztése után 13 különböző nevelőotthonban lakott. Egyszer így beszélt: “Gyerekként fogalmad sincs, mi történik. Már kezded megszokni az egyik helyet, és akkor bumm… költöznöd kell egy új helyre.”

Hozzátette: “Nekem nincs szülővárosom. Fura dolog ez.” Nagynénje és nagymamája vett részt az ő, valamint testvérei, Eric és Gemma nevelésében. A nővére, Gemma még az állását is ott hagyta, hogy segítsen a nevelésben.

Elhatározta, hogy sztár lesz.

Barry eredetileg Dublinból származik, és most Los Angelesben él. Színészi karrierje azzal kezdődött, hogy jelentkezett egy hirdetésre, amit az egyik üzlet kirakatában pillantott meg. Miután 3 évig nyaggatott egy filmrendezőt, hogy hallgassa végre meg, végül szerepet szerzett magának. Keoghan Amerikában kezdte a karrierjét, aminek első lépése az volt, hogy menedzsere egy borzasztó minőségű felvételt küldött róla, amit a rendező szerint feltehetően a nagymamája hálószobájában forgattak. De volt Keoghanben valami, ami mégis megfogta. Ezért kapta meg a szerepet.

Bizonyította, hogy a kemény munka kifizetődik.

Barry Dublinban iskolai darabokban játszott, de aztán kirúgták onnan. Később egy dublini színiiskolába járt, közben nehezen tudott megélni, de elhatározta, hogy színész lesz belőle. “Még 2 euróm sem volt, hogy buszjegyet vegyek” – emlékezett vissza.

Arról álmodozott, hogy szuperhőssé válhat, és így is lett.

Az Örökkévalók című filmben való szereplés volt Barry álma, hiszen szuperhős akart lenni. Még 2013-ban nyilvánosan, Twitteren megkérdezte a Mavel-filmek mesterét, Sam Lee-t, hogy lehet-e belőle is szuperhős. A vágya pár évvel később teljesült. Ez is bizonyítja, hogy bármit el lehet érni, ha keményen dolgozunk és van jövőképünk. Keoghan bízik benne, hogy a film arra ösztönzi a dublini fiatalokat, hogy hasonlóan sikeressé váljanak, mint ő.

Az egyik legfiatalabb Oscar-jelölt.

2023-ban a legjobb mellékszereplő kategóriában jelölték Barryt Oscar-díjra. Még csak 30 éves, de máris olyan legendákkal került egy súlycsoportba, mint Judd Hirsch vagy Brendan Greeson. Az Oscar-díjra való jelölés bármely életkorban nagy elismerést jelent, főleg 30 évesen. De Barrynek ez is sikerült.

Barátnője nem hitte el, hogy tényleg színész.

Barry és Alyson Sandro egy pubban ismerkedtek meg, majd két évig randiztak. Akkoriban Alyson nem hitte el, hogy Barry valóban színész. Barry azonban mutatott neki képeket a forgatásokról, plusz egy szelfit Angelina Jolie-val, ekkor vált világossá a nő számára, hogy nem hazudik. 2022-ben született meg első gyermekük. Keoghan az apaságról ezt nyilatkozta: “Ez olyan szeretet, amit soha nem éreztem korábban.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét