Az első anya, aki Miss Universe lett 2023-ban, elárulta, hogyan döntötte le a versennyel kapcsolatos sztereotípiákat

0

A Miss Universe 2023-as versenye mérföldkő volt abból a szempontból, hogy lehetővé tette a részvételt házas nők és édesanyák számára is. Camila Avella, azaz Miss Kolumbia volt a verseny első házas résztvevője, aki egyben édesanya is. Történelmet írt azzal, hogy ő lett az első édesanya, aki bejutott a Miss Universe top 5 versenyzője közé.

A sztereotípiák ledöntése.

Miután 2018-ban nem sikerült, Camila 5 év múlva visszatért, hogy képviselje hazáját. Ez idő alatt férjhez ment és családot alapított. Ezek az élmények még magabiztosabbá tették és jobban felkészítették a versenyre. Rájött, hogy bármit el lehet érni, nincsenek határok.

Camila nagy vágya volt, hogy képviselje Casanare megyét, és ledöntse a sztereotípiákat. Célja az volt, hogy ő legyen az első casanarei nő, aki részt vesz a Miss Kolumbia szépségversenyen. Álmát pedig valóra váltotta azzal, hogy elnyerte a koronát is.

“Az egész azzal kezdődött, hogy a szülőföldem, Casanare soha nem delegált egyetlen versenyzőt sem a szépségversenyre. Én akartam lenni az első, aki elindul. Mostanra az álmom valóra vált, az első casanarei versenyző lettem, és elhoztam a koronát is.”

“Az egyik legnagyobb vágyam az volt, hogy az emberek megtalálják Casanarét a térképen. Büszke vagyok, hogy itt születtem és itt nőttem fel. Olyan nő vagyok, aki mindig is érezte a kapcsolódást a szülőföldjével, a kultúrájával, a rasszával, és meg akarta mutatni, hogy milyen is ő valójában” – árulta el Camila.

El kellett halasztania az álmát.

Részt venni a szépségversenyen mindig is az álma volt. Még határozatot is kapott arról, hogy Casanare hivatalos képviselőjeként akkreditálják a Miss Kolumbia 2018-as versenyre. Azonban adódtak bizonyos körülmények, melyek arra kényszerítették, hogy elhalassza álma valóra váltását.

Közben ugyanis férjhez ment és családot alapított. Ekkor azt hitte, a koronáról szőtt álmai ezzel szertefoszlottak. Ám amikor értesült arról, hogy a Miss Universe versenyen ezentúl már férjezett nők és édesanyák is indulhatnak, ráébredt, hogy még a kezében van a lehetőség.

“Azt hiszem, amit a Miss Universe tett, az nagyon fontos lépés. Megmutatták azt a befogadást, amiről az elmúlt években olyan sokat beszéltek. Egy szerep nem határoz meg minket, végre leromboljuk azokat a sztereotípiákat, melyek olyan régóta visszatartottak. A Miss Universe döntése motivált, hogy újra megpróbáljam” – mondta Camila.

Férje biztosította a támogatásáról.

Mikor Camilát a férjéről kérdezték, a 28 éves nő elmondta: “Mikor összeházasodtunk, tudtuk, hogy támogatni fogjuk egymást a célok és álmok elérésében, mert erről szól a házasság. A csapatmunka a lényege.”

Miután első lányuk megszületett, továbbra is segítették egymást a terveik megvalósulásában. Szeretnék megmutatni a lányuknak, hogy ha valamit el akar érni, akkor a határ a csillagos ég.

“Mikor a lányom megszületett, ő lett számunkra a legfontosabb. Megértettük, hogy szülőként miénk a felelősség, hogy megmutassuk neki, hogy ő soha nem jelent korlátot a vágyaink elérésében. Éppen ellenkezőleg, ő maga is arra ösztönzött minket, hogy elérjük a céljainkat. Hihetetlen támogatást kaptam a családomtól és Kolumbiától” – mesélte.

Camila a legjobb édesanya szeretne lenni.

Camila mindig is a lehető legjobb anyuka akart lenni, inspirálni a lányát, hogy kemény munkával érje el a céljait.

“A lányommal kapcsolatban azt szeretném, hogy a lehető legjobb anyukája legyek, a férjemnek pedig a legjobb feleség, és mindenekelőtt a lehető legjobb nő” – mondta Camila.

Ám mégsem próbál meg tökéletes lenni. Tudja, hogy az élet tele van tökéletlenségekkel, a lényeg pedig, hogy egyaránt elfogadja a kihívásokat és a győzelmeket.

“Ez olyasvalami, amit mindig is elő akartam mozdítani benne, és tudom, hogy néhány év múlva, mikor meglátja az interjúimat, azt fogja mondani: ‘Olyan jó látni, hogy anya elérte a céljait, és soha nem gondolt rám úgy, mint aki ebben korlátozná’” – mondta.

Camila nemcsak inspirálni szeretne, de Miss Kolumbia és Miss Universe versenyzőként szeretne más gyerekeken is segíteni.

“Azt szeretném, hogy a nők megtanítsák a gyermekeiknek, hogy ők nem korlátozó tényezők az életükben, hogy a gyermek a lehető legcsodálatosabb dolog a világon. Természetesen mindenkinek más a tapasztalata az életben, de ha egyszer megértjük, hogy a gyermekeinktől kapott szeretet mennyire csodálatos, a gondolkodásunk is megváltozik” – mondta Camila.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét