Az egyedülálló anyukák és legjobb barátnők összeköltöztek, hogy együtt neveljék gyermekeiket és boldogan éljenek

0

Két egyedülálló anya, Lauren és Samantha őszintén beszéltek döntésükről, hogy a spórolás miatt összeköltöztek, és azt is elárulták, hogyan hat ez a magánéletükre.

Samantha és Lauren.

Mikor Samantha Best és Lauren Robinson egyedülálló anyaként küzdöttek a mindennapokkal, elhatározták, hogy összeköltöznek, hogy spóroljanak a megélhetési költségeken.

2022 májusában hozták meg ezt a döntést. Samantha, a közösségi média influenszer nehéz helyzetbe került, mikor szakított párjával. Nehezen tudta eltartani fiát, Kaelint, ezért elhatározta, hogy összeköltözik legjobb barátnőjével, Laurennel, aki szintén egyedülálló anyaként neveli lányát, Haidynt. A két barátnő közti kapcsolat azóta pedig csak még erősebb lett.

Így működik az együttélés.

Bár azt elismerik, hogy időnként akadnak nehézségek, az együttélés előnyei jóval felülmúlják ezeket. Mióta együtt laknak, a két egyedülálló anyuka sikeresen kezeli a pénzügyeket és élvezi a közös családi tevékenységeket. Az otthon maradós, tévénézős esték közös programok lettek, és pozitív változásokat figyeltek meg a gyerekek fejlődésében is.

A házimunka kapcsán elmondták, hogy Lauren a szakács, míg legtöbbször Samantha az, aki mosogat. Külön életet élnek, de felváltva mennek a gyerekekért az iskolába, felváltva intézik a vásárlást és a gyerekvigyázást, mikor arra szükség van.

Samantha boldogan mesél arról, hogy a legjobb barátnőjével él, és hogy a gyerekeik ma már testvérként tekintenek egymásra. A kezdeti nehézségek ellenére – Samantha 5 éves kapcsolat után szakított Kaelin édesapjával – mára sikerült egészséges szülői kapcsolatot kialakítani volt párjával.

Szeretnének másokat is inspirálni.

Az anyagi előnyökön túl Samantha számára ez az együttélés más szempontból is fontos. Egyedülálló anyának lenni nagyon magányos dolog, főleg, ha valaki új városba költözik és nincsenek barátai. A kölcsönös támogatás, a közös élmények és az érzés, hogy van kivel beszélgetni, felbecsülhetetlenné teszi ezt az életközösséget.

Az anyukák szerint egymás gyermekeivel együtt élni olyan, mintha nevelőszülők lennének. Együtt állítják fel a szabályokat, és közösen gondoskodnak a gyerekekről. Mikor összeköltöztek, meg kellett ismerniük egymás nevelési stílusát és fegyelmezési módszereit, de ma már közösen hozzák meg a döntéseket, hiszen hasonló erkölcsöket vallanak a gyereknevelésben. Samantha bízik benne, hogy az ő példájuk más anyukákat is ösztönöz majd arra, hogy a barátnőjükkel éljenek kölcsönös támogatásban, hiszen így jobb életet biztosíthatnak maguknak és a barátjuknak is.

A randizási szokásaik nem változtak.

Miután mindketten szakítottak a párjukkal, Samantha és Lauren is szeretne időt fordítani önmagára. Elsősorban a gyermekeikre és a karrierjükre fókuszálnak, de mindketten nyitottak az ismerkedésre. Azzal szoktak viccelődni, hogy ha lesz párjuk, beköltözhet hozzájuk vagy majd szomszédok lesznek.

Sokan azt hiszik, hogy a két nő egy párt alkot, amit ők mindig megcáfolnak. Samantha és Lauren határozottan állítják, hogy legjobb barátság fűzi össze őket.

Az egyedülálló anyák összeköltözése egyre gyakoribb.

Samantha és Lauren esetéhez hasonlóan mind több anyuka dönt az összeköltözés mellett. Ez az alternatív életmód a szakértők szerint válaszreakció a hagyományos, nukleáris családok változó dinamikájára.

Jelenleg az Egyesült Államokban 15 millió egyedülálló édesanya él. Sokan közülük olyan kihívásokkal küzdenek, mint a saját otthon megteremtése vagy az időhiány a sok munka miatt. Válaszul ezekre a kihívásokra az Egyesült Államokban és világszerte is egyre több egyedülálló anya próbál új életszemléletet elsajátítani. Ahelyett, hogy az egyedül élés nehézségeivel folytatnának szakadatlan küzdelmet, közeli barátokhoz, más egyedülálló anyákhoz fordulnak, és megosztják egymás között a felelősségeket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét