Az apát azért kritizálták, mert mosogatás közben fürdette a kisbabáját

1

Gyereket nevelni egyszerre csodálatos és kihívásokkal teli élmény. A kicsi gondozása mellett a szülők folyamatosan igyekeznek egyensúlyt teremteni a babáról való gondoskodás és a házimunka között. Ezért sokszor kreatív megoldásokhoz folyamodnak. Ez az apa mindent egyedül akart elintézni, de a módszer, amit választott, sok vitát váltott ki a közösségi médiában.

A történet főszereplője Martín Espinoza, a TikTok-felhasználó, aki gyakran oszt meg videókat két lányáról. Ezúttal azt mutatta meg, hogyan mosdatja kisbabáját, miközben az edények elmosásáról is gondoskodik.

Martín a videóban elmondta, hogy a lányok anyukája nincs otthon, de ez nem jelent gondot neki. “Mikor Anya nincs itthon, de te egy rutinos apa vagy.” A videóban megmutatja, ahogyan a kislánya a mosogatóban ül, mintha az lenne a kád. Még egy szivacsot is kapott, hogy legyen mivel játszania.

Ami felkeltette a nézők figyelmét, az nem annyira az volt, hogy a mosogatóban fürdeti a kislányt, sokkal inkább az, hogy ugyanabban a vízben öblíti le a már elmosott edényeket. Látni lehet, hogy Martín kiveszi az edényeket a mosogatóból és újra elöblíti őket, miközben a baba tovább fürdik és játszik, még a száját is a kezébe veszi.

Egyes internetezők kritizálták és felelőtlennek nevezték az apát. “A mosogató az egyik olyan hely, ahol a legtöbb baktérium van.” és “Szegény gyerekek, akik ilyen felelőtlen családokba születnek és a szüleik veszélynek teszik ki őket a lájkokért.” Mások szerint azonban ez remek ötlet: “Elolvadtam, ahogy néztem a babát, és milyen vicces, hogy apa két dolgot is tud egyszerre csinálni” – kommentelte egy nő.

A videó megosztotta a közvéleményt és online vitákat generált. A kommentelők egy része támogatta, másik része pedig bírálta az apát a gyerek egészségének veszélyeztetése miatt.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

1 hozzászólás

  1. Látható, hogy állandóan foyik….és el is folyki a víz! Semmi olyan nem történt, ami veszélyeztette volna a kicsit!…………és amikor a totyogósok mászkálnak a kertben négykézláb – és mindent a szájukba vesznek??? attól se lesz bajuk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét