“Anyám hazudott nekem az igazi apámról, és miután rájöttem az igazságra, az életem rémálommá változott.”

0

Egy 25 éves nő története következik, ami akár egy filmdráma forgatókönyve is lehetne. De számára ez a valóság, bár azt kívánja, bárcsak soha ne történt volna meg ez vele. Elmeséli, hogyan jött rá, hogy anyja hazudott neki a vér szerinti apjáról, és hogyan tudta meg az igazságot. A nő élete ettől kezdve a feje tetejére állt.

A nő normális életet élt egészen addig a napig.

Alyson azzal kezdte történetét, hogy 25 éves, és édesapját 8 éves korában vesztette el. Aztán hozzáteszi: “Vagyis azt az embert, akit az apámnak hittem.” Alyson édesanyja több férfival is randizott a férje halála után, de soha nem ment újból férjhez, és komoly kapcsolata sem volt, így Alyson 8 éves kora óta apa nélkül élt.

Aztán elmeséli, hogy élete egy nap teljes fordulatot vett. “Két héttel ezelőtt egy férfi bejött a munkahelyemre. Egy moziban, a jegyárusító pultnál dolgozom. Szóval ez az idegen férfi bejött, és mindenkit maga elé engedett a sorban, míg én egy vevővel beszéltem. Először nem nagyon figyeltem fel rá, de nagyon ideges volt, és próbált beszélni velem.”

A nő nem tudta, mi történik, egy kissé pánikolni kezdett. De a férfi szokványos kérdéseket tett fel neki. Arról kérdezte Alysont, milyen ételt javasolna neki, és milyen filmeket szeret. Alyson számára a férfi barátságosnak tűnt, ugyanakkor félénknek. Ő udvarias volt, és éppúgy beszélgetett vele, mint bármelyik másik vevővel.

“A rövid, udvarias csevegésünk után ő elment, és én a film után sem találkoztam vele. Mikor végeztem a munkával és hazaértem, ugyanez a férfi a nappalimban állt. Az anyámmal beszélt, és én ezt látva halálra rémültem. Anyám furcsán viselkedett, még pánikba is esett, mikor megkérdeztem, hogy ki ez a férfi. Annyit mondott, hogy senki, és hogy már úgyis indul.”

Alyson rájött a családi titokra, amit az anyja mindvégig rejtegetett előle.

Mikor Alyson anyja próbálta távozásra bírni az idegent, a férfi nem akart menni, és Alysonhoz kezdett beszélni. Nagyon kitartó volt, és azt mondta, addig nem megy el, amíg nem beszélnek, és hozzátette, hogy az anyának el kell mondania a lányának az igazságot.

“Nem nehéz kitalálni, hogy azt mondta, ő az apám. Rögtön összeszorult a gyomrom. Anyám elkezdett össze-vissza beszélni, és kitartott amellett, hogy az a férfi az igazi apám, aki nevelt. Azt ismételgette, hogy ő mennyire szeretett engem és gondoskodott rólam, és ezen semmi sem tud változtatni. Rákiabáltam, hogy korábban kellett volna elmondania, hogy az a férfi nem a vér szerinti apám, de ehelyett inkább titokban tartotta.”

Alyson megkérdezte az anyját, a férfi igazat mond-e. Az anyja erre zokogni kezdett. Alyson csak ebben a pillanatban nézett rá a férfira, és rögtön észrevette, hogy mennyire hasonlít rá. A férfi próbált beszélni vele, és megesküdött, hogy nem is tudott Alyson létezéséről, máskülönben részt vett volna az életében.

Alyson arról kérdezte az anyját, hogy a férfi veszélyes vagy mérgező társ volt-e. A férfi erre megsértődött, és az anyja is biztosította Alysont, hogy szó sem volt ilyesmiről. Mindketten le akartak ülni beszélni, de Alyson annyira dühös volt és annyi érzelem kavargott benne, hogy inkább elment.

Alyson végül megtudta a részleteket a gyermekkoráról és az igazi apjáról.

A nőnek volt ideje átgondolni a dolgokat, és úgy döntött, meg akarja ismerni az egész történetet. Hazament, és beszélt az anyjával. Kiderült, hogy a vér szerinti apja nem volt rossz ember, és Alyson anyja soha nem csalta meg a nevelőapját. Alyson úgy fogalmazott, “véletlen gyerek volt”, anyja akkor lett vele terhes, mikor nem tervezte.

Alyson anyja ekkor még a vér szerinti apa nevét sem tudta pontosan. Ez még a közösségi média korszaka előtt történt, ezért online sem találhatott rá. Így elhatározta, hogy egyedül neveli fel lányát.

Az anya elmondta, pánikba esett, mikor a vér szerinti apa felbukkant, mert számára csupán egy férfi volt, akivel évekkel ezelőtt csupán egyetlen éjszakára találkozott. Azt sem tudta kicsoda, és nem tudott semmit az életéről.

A férfihez, aki Alyson nevelőapja volt, az anyja 3 éves korában ment hozzá. A házasságkötésük után hivatalosan is örökbe fogadta őt. Alyson utólag jött rá, hogy soha nem látott közös csecsemőkori fotót magáról és apjáról, csak a későbbi időszakokból készültek róluk közös képek.

Alyson úgy döntött, tartani fogja a kapcsolatot vér szerinti apjával, de a dolgok aztán rosszabbra fordultak.

Alyson elhatározta, felhívja vér szerinti apját, és találkozót szervez vele. Amikor találkoztak, megkérdezte, hogyan tudta meg, hogy létezik. A férfi azt felelte, van egy fia, aki 7 hónappal fiatalabb Alysonnál. A felesége tanár, és ő talált egy fotót Alyson lányáról, amit az iskola tett fel a weboldalára.

A fotón Alyson együtt látható a lányával, az arca tisztán kivehető. Alyson apjának felesége elküldte a fotót az apjának, hátha rokonságban áll Alysonnal, mert annyira nagy a hasonlóság köztük. A férfi ezután talált rá Instagramon Alysonra, akiről először azt gondolta, a fivére lánya lehet.

A férfi és a testvére 20 éve nem beszéltek egymással, ezért ez a verzió is hihető lett volna. Alyson Instagramján aztán látott egy fotót a nő anyjáról is, akit felismert. Attól a pillanattól kezdve tudta, hogy Alyson az ő lánya.

A baj akkor kezdődött, mikor Alyson találkozott a féltestvérével.

“A vér szerinti apám mondta, hogy van egy fia, Ryan, aki 7 hónappal fiatalabb nálam. Nagyon vártam, hogy találkozzak vele, mert úgy gondoltam, szorosabbra kell fűznöm a családi kapcsolatokat apámmal és a családjával is. Azt hittem, Ryannel baráti lesz a viszonyunk, de legalábbis szóba állunk egymással. Ám a dolgok már rögtön az első találkozáskor másként alakultak.”

Mikor Alyson elment apja házába, hogy találkozzon annak feleségével, Serenával és a fiukkal, Ryannel, meglepte, hogy Serena mennyire jól fogadta őt az első pillanattól. A nő nagyon szívélyes volt vele, még dicsérte is, és próbált közös beszédtémát találni. Ryan azonban hisztérikusan viselkedett, csúnya szavakkal illette Alysont, még a kinézetén is gúnyolódott, azt mondta, “úgy öltözködik, mint egy könnyelmű nőcske”.

Alyson ezt nem tűrte, bár elfogadta, hogy Ryan számára stresszes a helyzet, mégis úgy döntött, nem beszél vele többé. Azt gondolta, itt vége is van a kapcsolatuknak, ám Ryan egyszer csak elkezdett üzeneteket küldözgetni Alyson össze barátjának Facebookon, amiben azt írta, hogy Alyson tönkre akarja tenni a családjukat, és hogy nem is a lánya, hanem a szeretője az apjának. Szaftos történeteket is megosztott, és örömmel figyelte, ahogy sokan megszakítják Alysonnal a kapcsolatot. Megszégyenítette a nőt, és teljesen felkavarta az életét.

A nő leírta, hogy Ryan még mindig üldözi őt, valahogyan kiderítette, hol dolgozik, és a kollégáival is felvette a kapcsolatot. Nem tudja, mit tegyen, hiszen apjával és Serenával nagyon szeretne jó kapcsolatot fenntartani, de Ryan viselkedése ezt lehetetlenné teszi.

Amit tanácsolnánk ebben a helyzetben Alysonnak.

Alysonnak a saját kezébe kellene venni az irányítást és minden családtaggal beszélnie kellene Ryanről. Mivel csak most ismerte meg, talán még nincs elég háttérinformációja a viselkedéséről. Talán Ryan a múltban traumát szenvedett, amit most Alysonra vetít ki, csak mert sérülve érzi magát a nő jelenlététől a családban.

Alysonnak Serenával is beszélnie kellene, hiszen ő ismeri a legjobban Ryant. Mivel Serena kedves Alysonnal, valószínűleg őszintén tudnának beszélgetni egymással, és ki tudnának találni egy olyan megoldást, ami kedvező mindenki számára. Alyson vér szerinti apjának is tudnia kell, hogy miről van szó, és neki is tenni kell ez ügyben. Ha lányával szeretne jó kapcsolatot fenntartani a jövőben, neki is szerepe van ebben az egész helyzetben, és neki is feladata arra törekedni, hogy a konfliktus megoldódjon.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét