“Anyám éveken át hazudott rólam a családnak, de egy családi összejövetelen utolérte a karma.”

0

Az anya-gyermek kapcsolat nem mindig zökkenőmentes. Vannak, akik nem mondhatják el magukról, hogy szerető és törődő édesanyjuk van. Közéjük tartozik a következő történet elmesélője is, aki leírta, hogy anyja minden gonosz tette végül visszaszállt rá, és akkor csapott le, mikor arra a legkevésbé számított.

Egy nő a közösségi médiában osztotta meg anyjával kapcsolatos érzéseit.

Történetét azzal kezdi, hogy anyja mindig is gonosz volt. “Megmérgezte az életemet abban a 21 évben, míg otthon éltem.”

Történetét azzal folytatta, hogy mindig is bonyolult volt a kapcsolata azzal az emberrel, aki életet adott neki. “Pokollá tette az életemet. Depressziós lettem, és rengeteget stresszeltem, kicsit túlsúlyos voltam, és ezért mindig kigúnyolt. Az önértékelési problémáim és a depresszió miatt fiatalabb koromban sosem tudtam megtartani egyik állásomat sem, ő pedig ezért mindig lustának nevezett.”

Aztán megtörtént a nő életének legfontosabb eseménye, aminek köszönhetően végre fellélegezhetett. “21 évesen végre elköltöztem otthonról, a barátaimnál laktam, dolgoztam a testi és lelki egészségemen, és tisztességes munkát találtam magamnak.”

A nő önértékelése mára sokat fejlődött. “Nagyon jól érzem magam most, 4 évvel később. Van egy szuper baráti köröm és egy párom, aki mindenben támogat.”

A nő tudomást szerzett anyja beteges viselkedéséről.

“Az elmúlt 4 évben nem tartom a kapcsolatot az anyámmal, és egyes családtagokkal sem beszélek, mivel ők mindig is anyám pártját fogták, és neki adtak igazat. Szörnyű gyerekként festett le engem előttük.”

A poszt írójának néhány családtagjával szoros volt a kapcsolata. “Csak a nagyszüleimmel beszélek, akik tanúi voltak néhány dolognak, amit anyám tett velem pár hónappal az elköltözésem előtt, és nem akarnak belekeveredni semmilyen családi bonyodalomba. Van egy unokatestvérem is, aki tanúja volt ennek gyerekkorunkban, vele is tartom a kapcsolatot.”

A nő elmondta, hogy anyja hazugságai egészen elképesztőek voltak. “Ebben a 4 évben anyám tovább folytatta a hazudozást rólam, hogy tovább híztam, még mindig nincs munkám, hajléktalan vagyok, többször megpróbáltam betörni hozzá, megsértettem és így tovább.”

Egy családi összejövetelen a dolgok még rosszabbra fordultak.

Nemrég egy családi esemény volt, ami jó lecke volt a nő anyja számára. “Múlt hónapban a nagyapám mondta, hogy hallotta, miket terjeszt rólam az anyám, és mondta, hogy januárban szeretne egy virtuális családi találkozót, ahol bizonyíthatnám, hogy anyám mindenkit becsapott.
Az unokatestvérem pedig azt mondta, hogy olyan helyen legyek a lakásban, ahol a kamerán látszik majd a párom is, mert anyám azt állítja, hogy még pasit sem tudok szerezni.”

Elérkezett a nagy nap, a nőből sok érzelmet vált ki visszaemlékezni erre. “5 percet késtem a megbeszélt időponthoz képest, láttam a többiek arcán, hogy vidámak. Elkezdték kérdezgetni anyámat, ám ő egy kérdésre sem volt hajlandó válaszolni.
A konfrontáció máris elkezdődött. “Mondtam, hogy minden hír, amit rólam hallottak, ettől a nőtől származott, akivel – sokatokhoz hasonlóan – évek óta nem beszéltem. Ez a nő hazudott, egész életemben lealacsonyított, és még mindig ezt teszi, mert az egész életével csak ennyit tud kezdeni.”

Nagy volt a meglepetés.

A nő azzal folytatta: “A párom ekkor lépett be a konyhába, és mindenki még jobban megdöbbent, mikor mondtam, hogy van barátom, aki kedvesen integetett nekik a háttérből. Anyámnak szó szerint gyilkos tekintete lett.
Az emberek újra elkezdték kérdezgetni őt, de senkinek nem válaszolt. Majd azt mondta: ‘Senkinek nem kell válaszolnom.’ Majd kilépett a beszélgetésből.
Később megtudtam az unokatestvéremtől, aki az anyukájától hallotta, hogy anyám teljesen összeomlott, mert volt bátorságom leülni ehhez a beszélgetéshez, hogy szerinte önelégült voltam, miközben szerinte távol kellett volna maradnom, mert minden családi problémának én vagyok az oka. Ez is csak azt mutatja, hogy mennyire szégyelli magát, mert lebukott a hazugságaival.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét