Angelina Jolie elhunyt édesanyja előtt tisztelgett, és elárulta, milyen szoros volt a kapcsolatuk

0

Angelina Jolie édesanyja féltő és irányt mutató kezei között nőtt fel. Amikor elhunyt, a színésznő nagy változásokat tapasztalt önmagán, de ezek csak megerősítették abban az elhatározásában, hogy édesanyjához hasonlóan példakép legyen gyermekei számára.

Nagyon megindító, mikor híres emberek nyíltan beszélnek a szüleikhez fűződő kapcsolatukról. A következőkből Angelina Jolie és édesanyja mély kapcsolatáról tudhatsz meg többet.

Marcheline életében a hivatás a gyereknevelés volt.

Akárcsak lányának, Marcheline Bertrandnak is volt színészi karrierje, kisebb szerepekben tűnt fel. Ám mindezt félretette, mikor feleségül ment Jon Voighthoz, és családot alapítottak. Marcheline egyszer elvetélt, ami nagyon megviselte.

Marcheline és Jon első gyermeke, James 1973-ban született meg, Angelina pedig 1975-ben. Bár házasságuk nem tartott sokáig, hiszen Jon házasságtörése miatt néhány évvel később elváltak, Marcheline teljes felelősséget vállalt a gyerekek felett, Jon pedig az anyagiakat biztosította ehhez.

Angelina kapcsolata az édesapjával bonyolult volt.

Bár Jon Voight anyagilag támogatta a családot, Jolie-nak sosem alakult ki szoros kapcsolata vele, mivel őt hibáztatta a család széteséséért. “Apámhoz annyira nem éreztem közel magam. Inkább anyám lányának éreztem magam gyerekkoromban.”

Angelina mindig őszintén beszélt viharos kapcsolatukról, és arról, hogy hogyan nőtt fel apa nélkül. Még édesapja vezetéknevét sem használta, hogy elhatárolja magát tőle és a hírnevétől. Mégis ugyanazt a pályát választotta, mint az apukája, és végül sikerült túlszárnyalnia őt.

Angelina és Jon az évek során leküzdötték a köztük feszülő ellentéteket, és a család érdekében közelebb kerültek egymáshoz. Abban a nehéz időszakban, amikor Brad Pittel az útjaik különváltak, Angelina mögött szilárd támaszként állt ott az édesapja. “Nagyon jól megérti, hogy a gyerekeknek most szükségük van a nagyapjukra” – mondta a színésznő.

Mindig is édesanyjától kért iránymutatást.

Angelina mindig olyannak festette le édesanyját, mint aki mindent feláldozott azért, hogy megóvja a gyermekeit. “Mikor az apámnak viszonya volt, az megváltoztatta az életét – írta Angelina. – Ez tönkretette benne az álmot a boldog családi életről. Ettől függetlenül szeretett anya lenni.”

Angelina sokat tanult a szülőségről édesanyjától. Beszélt édesanyja tapasztalatairól, és arról, hogy a saját gyermekei hogyan tették számára lehetővé, hogy újra felfedezze a saját lelkét, továbbá az anyai ösztöneit. “Örült nekem, és segített, hogy én is örüljek az anyaságnak. Ha valaki azt mondaná nekem, hogy olyan anya vagyok, amilyen ő volt, az a legnagyobb dicséret lenne.”

Angelina abban bízik, hogy édesanyjához hasonlóan erős egyedülálló anya tud lenni. “Sosem leszek olyan jó anya, amilyen ő volt. Megteszem, ami tőlem telik, de nem hinném, hogy valaha is olyan tudok lenni. Ő volt a legnagylelkűbb, legszeretőbb nő. Jobb, mint én” – mondta a színésznő.

Az édesanyja elvesztése nagyon megviselte.

“Az anyám nyugodtnak tűnt, mikor megtudta, hogy rákja van.” Marcheline-nél petefészekrákot diagnosztizáltak az 1990-es évek végén, és több mint egy évtizedig küzdött a betegséggel. Alapított egy támogató szervezetet is az évek során a hasonló betegségben szenvedők számára. Hosszú betegség után 2007. január 27-én hunyt el.

Marcheline elvesztése és az általa hagyott űr megváltoztatta Angelina életszemléletét. “A 30-as éveimben jártam, mikor elvesztettem édesanyámat. Ha visszagondolok, látom, mennyire megváltoztatott engem a halála. Nem akarok érzelgős lenni, de bárcsak itt lenne. Soha nem fog elmúlni a hiánya.”

Jolie-nak nagyon elővigyázatosnak kellett lennie, hiszen nagyanyja és nagynénje mellrákban hunytak el. “Álltam a kórház folyosóján, mikor az orvos odajött hozzám, és azt mondta, megígérte anyámnak, hogy minden információt elmond nekem az orvosi lehetőségekről” – emlékezett vissza Angelina.

2013-ban nyilvánosságra hozta, hogy megelőzésként mindkét mellét eltávolíttatta. 2 évvel később a petevezetékeit és a petefészkeit is eltávolították.

Angelina megható levelet írt a köztük lévő szoros kapcsolatról.

Egy hosszú, szívhez szóló levelet tett közzé, amelyet édesanyja emlékére írt. Ezzel biztatni is szerette volna azokat, akik szintén gyászolnak, hogy próbáljanak meg továbblépni. Anya nélkül élni nehéz, és Angelina számára sem volt könnyű ezt elfogadni és továbblépni.

“Ez az én veszteségem, ami más irányba terelte az életemet. Jobban fáj, mint ahogyan azt el tudtam képzelni.” Leírta azt is, hogy édesanyja volt a legjobb barátja. “Szavakkal nem lehet kifejezni, hogy milyen fantasztikus nő és anya volt” – írta Angelina. – Ő volt a legjobb barátunk.”

Angelinának és Brad Pittnek 6 gyermeke van: Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox és Vivienne. Miközben még mindig küzd azzal, hogy feldolgozza édesanyja elvesztését, hálás azért, hogy anyukája még láthatta néhány gyermekét, mikor már a betegséggel küzdött. “Az anyukám nagymamának született, imádta volna. Pár gyerekemmel találkozott, és akkor is fantasztikus volt.”

A színésznő elmondta, hogy bármit megadna azért, hogy édesanyja vele legyen ezekben az időkben. Édesanyját továbbra is példaképnek tekintve Angelina már tisztában van azzal, hogy milyen értékeket szeretne átadni a gyermekeinek, hogy ugyanolyan szeretettel és gondoskodással nevelje őket, mint amit az édesanyjától kapott. “Mindig úgy éreztem, hogy nagyon szeret. Fiatal koromban elég őrült voltam, de mindig szeretve voltam.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét