Amal Clooney durva kritikákat kapott a teste miatt, de George a legédesebb módon kelt a védelmére

0

Sokan követték figyelemmel George és Amal Clooney szerelmének történetét, mióta 2014-ben összejöttek. Egy hollywoodi sztár szerelmének lenni sok előnnyel, ugyanakkor sok kiritkával is jár. Amal Clooney gyakran kap negatív kommenteket a kinézete miatt, az emberek külsejének és öltözékének legapróbb részleteit is górcső alá veszik. Ám párja, George tudja, hogyan kezelje a gyűlölködőket, és miként védje meg feleségét, mikor a gonoszság csak úgy árad felé az emberektől.

Egy hollywoodi sztár feleségének lenni nagy kihívást jelent Amalnak.

Sok híresség – mint Bono, Oprah és Angelina Jolie – már azelőtt is ismertek voltak, mielőtt humanitárius tevékenységbe kezdtek volna. Ez Amal Clooney esetében fordítva történt, hiszen a saját területén ugyan ismertnek számított a George Clooney-val kötött házassága előtt, ám igen távol volt a hollywoodi hírnévtől. Amal tiszteletreméltó nemzetközi emberjogi ügyvéd volt, mielőtt férjhez ment a toplistás sztárhoz. Mára a világ egyik legismertebb embere lett, ezzel pedig számos nehézség is együtt jár.

Mrs. Clooney azzal küzd, hogy ne sztárfeleségként tekintsenek rá, hanem egy igazi profiként, aki sikeres karriert mondhat magáénak. Sok mindent titokban kellett tartania a magánéletéről, például akkor is, mikor ikrekkel volt várandós. Viszont ki tudta használni a lehetőséget arra, hogy az emberek figyelmét olyan embercsoportokra irányítsa, akiken segít, és akik egész munkásságának középpontjában állnak.

Emberjogi ügyvédként Amal munkája komoly és értékes, ám az emberek mégis leginkább a kinézete miatt beszélnek róla. Rásütötték azt a bélyeget is, hogy “Túl szép ahhoz, hogy komoly ügyvéd legyen.”, és hajlamosak úgy tekinteni rá, mint aki csak híres férje eredményeiből húz hasznot. Egyesek kifejezetten ijesztőnek találják, hiszen tökéletes a külseje, sikeres karrierje van, egy gazdag és híres férfihoz ment feleségül, emellett dolgozó anya is.

Amal Clooney-t kritizálják, és sokan még a szavaikat sem válogatják meg.

Miután Amal férjhez ment George-hoz, rögtön nagyító alá került. Bőven kijutott neki a negatív megjegyzésekből az öltözéke és a kinézete miatt, mióta Hollywood egyik sztárpárja lett belőlük.

A közösségi média trolljai állandóan támadják őt a különböző platformokon. Néhány évvel ezelőtt az Elle magazinban jelent meg egy cikk “54 alkalom, mikor Amal Clooney lenyűgözően nézett ki” címmel. A cikkben Amal stílusérzékét méltatták, és egy válogatásban megmutatták az olvasóknak, milyen öltözéket választott különböző alkalmakra. Ezután egy twitterező ezt írta: “Aranyos, de piszkafa lábai vannak, csúnya, formátlan piszkafák.” Egy másik kommentelő is egyetértett ezzel a kritikával, és azt írta, értetlenül áll az előtt, hogy George Clooney éppen Amalt választotta feleségének, hiszen szerinte úgy néz ki, “mint egy csúnya férfi”.

Tudja, hogyan kezelje méltósággal a kritikákat.

A kellemetlen helyzeteket és a kritikákat Amal mindig is méltósággal kezelte. Egyszer, mikor egy jogi ügyben Örményországot képviselve kiállt az európai emberjogi bíróság elé, egy újságíró olyan kérdést tett fel neki, amire a legkevésbé sem számított ebben a szituációban.

Azt kérdezte tőle, mit visel. Amal nem hezitált, briliánsan reagált a kicsit sem helyénvaló kérdésre. Ügyvédi köpenyére utalva egyszerűen azt mondta: “Ede & Ravenscroftot viselek.”

George Clooney nem hagyta őt magára, a lehető legaranyosabb módon védi feleségét.

George-nak van egy hatásos fegyvere a feleségét kritizálók ellen. Ezek pedig szerelmes szavai a feleségéhez, melyeket mindig használ a nyilvánosság előtt. Folyamatosan dicséri mindenért az interjúkban, és mindenki fölé helyezi őt.

Az egyik interjúban azt mondta, nem Amalt kellene George Clooney feleségeként számontartani, hanem őt Amal Clooney férjeként. Nem győzi hangsúlyozni, hogy Amal milyen fantasztikus ember, nemcsak tökéletes anya és feleség, de egy gyönyörű nő, aki a legjobb társa mindenben.

Az egyetlen dolog, amiben George megengedi magának a kritikákat Amallal kapcsolatban, az a főzési képessége. Viccesen szokott erről beszélni, de még ekkor is hangsúlyozza, hogy felesége nagyon elfoglalt ember.

Egy interjúban azt mondta, felesége ragyogó ügyvéd, szerinte a világ egyik legjobb ügyvédje. Miközben a legbonyolultabb ügyekkel foglalkozik, a bíróságon pedig csak úgy tündököl a védőbeszédeivel és stratégiáival, George szerint jobb, ha a fakanál az ő kezében van, különben az egész család éhen maradna.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét