A tudomány felfedte, milyen típusú férfiaknak nem tudnak ellenállni a nők

0
425

Gyakori, hogy egy átlagos kinézetű, de magabiztos férfi sokkal vonzóbb a nők számára, mint egy nagyon jóképű férfi. És erre meg is van a tudományos magyarázat.

A Psychological Science-ben, egy szakértők által ellenőrzött tudományos folyóiratban publikált tanulmányban arról számoltak be, hogy azok a férfiak, akik távolról sem felelnek meg a szépségideálnak, viszont magabiztosabban viselkednek a nőkkel, jóval nagyobb sikert érnek el náluk, mint a jóképű férfiak.

A kísérletben 96 férfi és 103 nő vett részt. Villámrandin kellett részt venniük, mindegyikük 3 percet beszélgethetett a másik féllel. Az eredmények szerint azok a férfiak, akik vonzóbbnak hitték magukat, mint amilyenek valójában, sokkal vonzóbbak voltak a nők szemében. Ez a magabiztosság volt a sikeres randik titka.

A tanulmány kimutatta, hogy azok a férfiak, akik kevésbé aggódnak a kinézetük miatt, nemcsak a nőknél sikeresebbek, de magabiztos gyerekeket is nevelnek.

Az szintén kiderült, hogy a fizikailag vonzóbb férfiak hajlamosabbak a megcsalásra.

Már tudjuk, hogy a nők a kedves és magabiztos férfiakat kedvelik, akik igazából egyáltalán nem jóképűek. És ez most már tudományosan is bizonyított.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét