A The Last of Us sztárja, Bella Ramsey elárulta, kinevették a kinézete miatt

0

Bella Ramsey, a nem bináris színésznőt leginkább Ellie Williams szerepéről ismerhetjük a The Last of Us sorozatból. Bár a 19 éves Bella bizonyította, hogy tehetséges színésznő, komoly kihívásokkal és akadályokkal kellett és kell még most is szembenéznie a filmiparban.

A Trónok harcában szerepelt először a képernyőn.

Bella Ramsey egy magával ragadó alakítással robbant be a profi színészek világába Lyanna Mormont szerepében, a Trónok harca című sorozat hatodik évadában. Alakítása miatt a rajongók rögtön megszerették, és felkérést kapott, hogy a következő két évadban is játssza el a szerepet. Jelenleg a színésznő Pedro Pascal mellett játszik főszerepet Ellie Williams szerepében a The Last of Us című sorozatban.

Ramsey számára a siker nem jött könnyen, mégpedig a kinézete miatt.

Gyerekkorában, a legelső meghallgatások során azt mondták neki, hogy nincs meg az a bizonyos “hollywoodi külseje”. Bár a rendezők dicsérték, és a meghallgatásokon jól szerepelt, Bella végül nem kapta meg a szerepet, amire vágyott.

A helyzet csak még rosszabb lett, mikor Bella hírnevet szerzett.

Miután elkezdték vetíteni a The Last of Us sorozatot, a rajongók Ramsey kinézetén viccelődtek, és a “kocka fejéről” kommenteltek.

“Bárcsak azt mondhatnám, hogy elég magabiztos vagyok ahhoz, hogy mindez ne legyen hatással rám, de van” – mondta egy interjúban.

A trollok ellenére Bella büszke a sorozatban végzett munkájára.

A sorozattal elért sikere nem meglepő, hiszen az alkotók, Craig Mazin és Neil Druckmann 100 meghallgatás után választották őt a szerepre. “A válogatáson arra vársz, hogy jöjjön az a valaki, aki az egészet megdönthetetlenné teszi, és akkor azt érzed, oké, megcsináltuk, minden rendben. És ez a valaki Bella volt” – mesélte Mazin.

Bella nagyon büszke magára és a munkára, amit végzett. “Egyszerűen csak örülök, hogy ezt megtehettem értük. És a sorozatért. És Ellie-ért. Igazságot akarok neki szolgáltatni” – mondta.

Tehetségével, elszántságával és azzal, hogy nem hajlandó megfelelni Hollywood szépségideáljainak, Bella Ramsey lebontja a korlátokat, és kikövezi az utat a színészek új generációjának. Ahogyan továbbra is megkérdőjelezi a sztereotípiákat, nem kétséges, hogy Bella még nagyobb dolgokra hivatott.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét