A pszichológusok felfedtek 10 egyszerű igazságot, ami meghatározza, hogy meddig fog tartani egy kapcsolat

0
3109

Minden kapcsolat kockázatos, ezért már a legelején szeretnénk megtudni, hogy mennyire lesz erős és boldog. De ezt lehetetlen előre jelezni a korai szakaszokban. Azonban vannak jelek, amelyek azt mutatják, hogy egy pár kapcsolata harmonikus és sokáig fog tartani. Dr. Gleb Tsipursky, PhD egy olyan nem kereskedelmi szervezet társalapítója, amely a racionális gondolkodás és a döntéshozás bölcs megközelítésének propagandájával foglalkozik, és Gleb körvonalazta őket.

Megosztjuk ezeket a jeleket, hogy segítsünk megtudni, hogy milyen hosszú lesz a kapcsolatotok, és hogy érdemes-e küzdeni érte a kritikus szituációkban. A cikk végén egy kis ráadás is vár rád. Egy szokatlan tulajdonságot mutat be, amely szinte az összes párra igaz.

10. Viselkedés a stresszes szituációkban

Néha olyan szituációkkal szembesülünk, ami kirántja a talajt a lábunk alól. Ez lehet egy kicsi és jelentéktelen vagy nagy és fontos esemény, amely azonnali reakciót kíván. Ilyen szituációkban fontos, hogy te és a partnered kiegészítsétek egymást.

Ez segít mindkettőtöknek, hogy elkerüljétek az elhamarkodott cselekedeteket és a túlságosan lassú reakciókat. Például ha te impulzív és “robbanékony” vagy egy stresszes szituációban, akkor egy nyugodt és kiegyensúlyozott partner segít meghozni a megfelelő döntést ahelyett, hogy beleugranátok azonnali és helytelen konklúziókba, mialatt megrohannak titeket az érzelmek.

9. Gondolkodásmódok

Te és a partnered mindketten felnőttek és önellátó egyének vagytok, mindegyikőtöknek megvan a saját véleménye, preferenciái és nézetei. Ezek a nézetek lehetnek azonosak vagy teljesen különbözőek. Fontos megértened, hogy partnered gondolatai és érzései nem azonosak a tiéddel.

Soha ne hozz döntést kettőtök helyett, és ne tettesd, hogy könnyedén tudsz olvasni a partnered gondolataiban. Ez helytelen! A kérdések és az arra adott válaszok kulcsfontosságúak egy egészséges és harmonikus kapcsolathoz.

8. Kérések

Ez a pont az előzőből következik. Ne várd, hogy a partnered elkezd olvasni a gondolataidban. Legyél nyitott és őszinte azokkal, akik közel állnak hozzád, és oszd meg velük az érzéseidet és az aggodalmaidat.

Például ha szeretnél valakit megölelni, mondd el neki ahelyett, hogy arra várnál, hogy kitalálja, hogy mit szeretnél. De tartsd észben, hogy te csak azért vagy felelős, hogy hangot adj a kérésnek vagy kívánságnak. A partnered saját akarata szerint cselekedhet, figyelembe véve a szükségleteit és vágyait.

7. Személyes tér

Ha mindig együtt töltitek az időtöket, akkor az összes közös tevékenység végül rutinná válik, és a partnered is ennek a rutinnak a része lesz.

Bátorítsátok egymást arra, hogy időt találjatok a hobbitokra, és keressetek közös pontokat is benne. Heti 1-2 napon csináljatok valami szokatlan és érdekes dolgot együtt. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a boldog emlékek, amelyeket a partnereddel éltél át, segít erősen tartani a kapcsolatot.

6. Hosszú távú tervek

A céljaitoknak, vágyaitoknak és törekvéseiteknek az életben nem kell azonosnak lennie. Azonban az remek lenne, ha bizonyos szintig hasonlítana a partnered sikerről alkotott definíciója a tiédre.

Ha te azt tervezed, hogy 40 éves korodig építgeted a karrieredet, de a párod arról álmodik, hogy a lehető leghamarabb legyen 3 gyereke, akkor nyilvánvalóan sok vitátok lesz a családi életetekben. Ezért fontos megbeszélni a prioritásokat olyan hamar, amennyire csak lehetséges.

5. Baráti kapcsolatok

A barátok minden ember életében fontos részt képviselnek, és ennek a visszautasítása azt jelenti, hogy elveszítesz valami nagyon lényegeset. Ezért egy szerető partner mindig tisztelettel viselkedik a barátaiddal még akkor is, ha nem igazán kedveli őket.

Az ilyen típusú viselkedés az érettség és a szeretett személy iránti törődés jelzése.

4. Rokoni kapcsolatok

A rokonok valószínűleg még fontosabb részei az életünknek, mint a barátok. Ezért a jó kapcsolat a párod családjával kulcs a köztetek lévő jó kapcsolathoz.

Ha folyamatosan veszekszel a párod szüleivel, az köztetek is konfliktushoz fog vezetni.

3. Egészséges konfliktusok

Apropó, veszekedések. Az egészséges konfliktusok az egészséges kapcsolat részei lehetnek. Ha randizol valakivel, és azt tervezed, hogy soha nem veszekedtek, akkor valószínű, hogy az első vita szakításhoz vezet.

Helyette próbálj meg megismerni olyan stratégiákat, amelyek segítenek a problémák megoldásában, és beszéld meg őket a partnereddel.

2. Ünnepelni a sikert

Nincs annál rosszabb, mint olyan emberrel együtt élni, aki lekicsinyíti az eredményeidet vagy egyáltalán nem foglalkozik a sikereiddel.

Egy harmonikus és boldog kapcsolatban a párok kölcsönösen örülnek egymás sikerének, és az új célok elérésére inspirálják egymást.

1. Kompromisszum

Az rendben van, ha valaki figyel a részletekre és gondos, de ne feledkezz meg a kompromisszumokról. Ha nem engedsz a párodnak kis dolgokban (és vice versa), akkor sok egészségtelen veszekedést kell átélnetek, és szakítás lehet a végeredmény.

BÓNUSZ: Kapcsolattípus, amely sikerre van ítélve.

Az emberek különbözőképpen írják le a kapcsolatokat és a szerelmet. De van legalább 2 olyan kapcsolattípus, amely egyesíti a legtöbb elképzelést a szerelemről:

  • 1. típus: “tökéletes egység”
  • 2. típus: “szerelem-utazás”

Az első esetben a partnerek úgy látják egymást, mint “ideális másik fél”. Valószínűleg úgy gondolják, hogy őket egymásnak teremtették. A második esetben nem a hasonlóságokat és különbségeket emelik ki, hanem azokat az eseményeket, amelyeket együtt éltek át, kéz a kézben.

A tudósok úgy gondolják, hogy a második típusba tartozó pároknak nagyobb esélyük van arra, hogy harmonikus, hosszan tartó kapcsolatot építsenek fel, mert készek a rájuk váró nehézségekre, és nem várják el azt, hogy a párjuk tökéletes legyen.

A fenti 10 jellemző mutatja, hogy a kapcsolat harmonikus és erős lesz. De soha nem szabad elfelejtened, hogy a boldogság kettőtökön múlik.

Mondd el, hogy szerinted milyen szabályokat és feltételeket kell követni egy stabil és hosszan tartó kapcsolat érdekében.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét