A plus size modell meghódította a közösség médiát azzal, hogy szereti a valódi önmagát

0

Sok nő elkötelezetten fordul szembe a hagyományos szépségideálokkal. Céljuk, hogy leszámoljanak azzal az elképzeléssel, hogy az ideális testnek meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak. Thais Carla is ezen nők közé tartozik, aki influenszerként maximálisan magabiztosnak érzi magát a testében, büszkén mutatja meg magát bikiniben mindenféle szégyenérzet nélkül.

A modell.

Thais Carla 1991. október 5-én született Brazíliában. Táncosként és a közösségi médiában influenszerként vált ismertté, aki a táncos közösségben a plus size elfogadását hirdette. Balett és jazz tanulmányait már 4 évesen kezdte, 14 évesen már saját akadémiája volt, amit húgával alapított. Instagramon több mint 3 millió követője van, akik sokszor dicsérik nemcsak táncos videóit, de pozitív gondolkodását is, és irigylik gátlások nélküli hozzáállását.

Erőssége éppen abban rejlik, hogy nem állít akadályokat: úgy öltözik, ahogyan akar, cenzúra és szerénység nélkül. Büszke az alakjára, táncos videóinál gyakran dicsérik energiáját, jó hangulatát és az előítéletek ledöntésére irányuló tevékenységét. Posztjai gyorsan terjednek, több ezernyi lájkot kapnak és több milliós megtekintéseket érnek el.

A plus size influenszer.

A divat- és szépségipar által megszabott esztétikai szabványok ellen harcol. Elutasítja azt a mérgező gondolkodásmódot, ami a fiatalságot és a karcsúságot teszi a szépség kizárólagos opciójává. Szerencsére Carla nincs egyedül ezzel az elhatározásával, más celebek is csatlakoznak ehhez a mozgalomhoz, hogy sikerüljön átformálni a szépségnormákat, és arra ösztönözni a luxusmárkákat, hogy legyenek befogadóbbak.

Carla hangsúlyozza: “A szépségszabvány lényege, hogy mi tesz téged boldoggá.” Követőinek nagy száma igazolja a különböző testalkatok elfogadására tett erőfeszítéseinek jogosságát, rávilágítva arra, hogy a társadalmi elfogadásért nem kell túlzásokba esni.

Felszólal a testpozitivitásért is.

Az Instagram sztereotípiákról szóló világában a brazil influenszer könnyedén dobja le a ruháit és mutatja meg magát bikiniben. A testpozitivitást hirdetve kihangsúlyozza, hogy ennek a mozgalomnak a lényege, hogy megtanuljunk hálát érezni saját magunk iránt, értékeljük az erősségeinket, és ne azokra a dolgokra fókuszáljunk, amiket nem találunk magunkon tökéletesnek. Véleménye szerint nem szabad hagyni, hogy mások kritikái beárnyékolják az életünket. Legyünk erősebbek, és örüljünk az életünknek.

Egyesek szerint mozgalma a “túlsúlyos aktivizmus” vagy a “kövérség elfogadása” mozgalom részét képezi. Ez egy társadalmi kezdeményezés, melynek célja, hogy felszámolja az elhízással kapcsolatos társadalmi megbélyegzést, és megmutassa, az átlagosnál nagyobb méretű embereknek milyen kihívásokkal kell megküzdeniük.

Kritikákat kap.

Boldogsága sugárzik a fotóiról, ám ez sem állítja meg a gyűlölködőket, hogy negatív dolgokat kommenteljenek róla. Thais egy interjúban elmondta, hogy a kritizáló kommentek száma a posztjai számának növekedésével együtt gyarapszik. Szerinte ha jól érzed magad és rátalálsz a boldogságra, az sokakat idegesít. Szerinte az embereknek nehézséget okoz elfogadni a saját testüket, és irracionális normákhoz ragaszkodnak. Thais hisz abban, hogy a tökéletesség csupán mítosz, és hogy az ő öröme és elégedettsége olykor még bosszantó is lehet mások számára.

A 32 éves édesanya, Thais Carla megtagadja a társadalmi normákat, ezzel bizonyítja, hogy a boldogság a külsőtől függetlenül is elérhető. Felvállalta a teltebb nők képviseletét, önelfogadásra ösztönözve azokat, akik alacsony önbecsüléssel küzdenek. Arra buzdítja őket, hogy büszkén és magabiztosan legyenek jelen a társadalomban, számoljanak le az előítéletekkel, és erősítsék saját értékeiket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét