A nő, akinek több mint 230 ükunokája van, találkozott a szépunokájával

0

Családi kötelékeket a világra jövetelünk pillanatától kezdve alakítunk ki. Ezek azok a kötelékek, melyekre az életben a leginkább számíthatunk. A minőségi együtt töltött idő kötődést hoz létre és fejleszti is azt, a család minden tagjának a szeretet és az összetartozás érzését adja. Ezek a kapcsolatok generációkon át fennmaradnak, az idősebbek pedig szemtanúi lehetnek gyermekeik és unokáik családalapításainak. Akárcsak történetünk főszereplője, aki most találkozott szépunokájával.

Mindennél fontosabb volt neki gyermekei nevelése.

MaeDell (Taylor) Hawkins Kentuckyból származik, és hamarosan betölti a 99. életévét. 6 generáció igazi matriarchájaként számtalan nehézséget és kihívást küzdött le, hogy olyan családot hozzon létre, amilyen ma körülveszi.

“A nagyanyám 16 éves volt, mikor férjhez ment a nagyapámhoz, Billhez” – meséli MaeDell unokája, Gracie. “Nagyapám ekkor 50 éves volt, özvegy, és volt 10 gyereke. Az első felesége otthon halt meg ikerszülés közben.” MaeDell így már nagyon fiatalon kénytelen volt felvállalni az anyaszerepet.

Azonkívül, hogy 10 nevelt gyermeke volt már, még 13 gyermeke is született a férjétől, aki gyakran volt üzleti úton, az életkörülményeik pedig nem voltak a legjobbak. A család anyagi helyzete borzasztó volt, nem volt folyóvizük és más alapvető felszerelésük, mint például a mosógép.

MaeDell teljes szívéből a háziasszony szerepnek szentelte magát, és az adott körülmények között nevelte fel gyermekeit. Ahogy Gracie mondta: “Tudom, hogy nehéz volt neki, de sosem panaszkodott. Csak végigcsinálta a napokat.”

A komfort hiánya ellenére Gracie soha nem hallotta édesanyját arra panaszkodni, hogy nem lett volna elég ételük vagy ruhájuk. MaeDell mindig kielégítette gyermekei szükségleteit, a család táplálékának nagy részét maga termesztette és tárolta.

Unokája ezt mondta: “Mivel annyi éhes szájat kellett etetnie, nagyi mindig korán kelt, begyújtotta a fatüzelésű kályhát, kiment összeszedni a tojásokat, fogott néhány tyúkot, és a reggeli már készen volt, mire a gyerekek iskolába indultak.”

Családja 6 generációt ölel át.

Ennyi gyermeket nevelni nagy kihívás, de MaeDell képes volt generációkat teremteni és figyelni a gyarapodásukat.

A családfa szerint, amit menye, Janice Taylor készített, MaeDellnek jelenleg 623 leszármazottja van. Családfáján 106 unoka, 222 dédunoka, 234 ükunoka és 37 szépunoka szerepel.

Szépunokájával most találkozott először.

Lehetetlennek tűnik 6 generáció nőtagjait megörökíteni egyetlen képen, de ez történt, mikor Cordelia Mae Hawkins, azaz MaeDell először fogta a kezébe szépunokáját, Zhavia Danielle-t. Nemrég történt, hogy Zhavia a család több tagjával együtt – édesanyjával, nagynénjével, nagymamájával és dédnagymamájával – meglátogatta Hawkinst az idősek otthonában.

Gracie így mesélt erről: “Megszerveztünk egy napot, amikor mindannyian találkozunk, és nagyi tudta, hogy érkezni fogunk. Nagyon izgatott volt. 3 órát töltöttünk vele.”

Elmondta, milyen édes volt MaeDell a karjában a kisbabával: “A baba kicsit nyűgös lett. Erre ő azt mondta: ‘Na, add ide azt a babát.’ Annyira természetes volt számára.”

A család nőtagjai összegyűltek, hogy megörökítsék ezt az egyedülálló eseményt, és megmutassák, MaeDell milyen erős kapcsolatokat hagy maga után örökségként. “Tudom, hogy a 6 generáció ritkaság. Még ritkább, hogy mindannyian azonos neműek vagyunk. Mindannyian lányok vagyunk, a női erő érvényesül” – mondta Gracie.

A matriarcha 2023. július 19-én lesz 99 éves. Ha minden a tervek szerint alakul, nyáron találkozhat a harmadik 6. generációs unokájával. “Ha minden jól megy, ha a nagyi és a baba is jól lesznek, akkor júniusban összejövünk, és csinálunk még egy fotót” – mondta Gracie.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét