A nő, aki fizikailag képtelen a hízásra, bátran felülkerekedett a kritikákon, és megtanulta szeretni önmagát: “Másnak lenni kivételes dolog”

0

A 34 éves Lizzie Velasquez nehéz időszakon ment keresztül, mikor ritka egészségügyi problémája miatt az online trollok célpontjává vált.

A tapasztalt gyűlölködés ellenére Lizzie megragadta az alkalmat, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy legyenek kedvesebbek másokkal és önmagukkal is.

Gyerekkorában diagnosztizálták nála a ritka a rendellenességet.

A texasi születésű Lizzie-nél egy nagyon ritka genetikai rendellenességet állapítottak meg, ami megakadályozza a hízást, kihat a szemeire, a csontjaira és a szívére is. Lizzie nem vette észre, hogy különbözne a társaitól, és a szülei sem bántak vele másként. “A sok ismeretlen, idegen ember véleménye ellenére is nagyon szerettek engem.”

Csak akkor jött rá, hogy különbözik a többiektől, mikor látta, hogy az óvodában a gyerekek félnek tőle. De a szülei a nehéz időkben is támogatták. Azt mondták neki: “Veled nincs semmi baj, csak kisebb vagy, mint más gyerekek. Gyönyörű vagy, okos, és bármit elérhetsz.” Mire Lizzie középiskolás lett, egyre magabiztosabbá és nyitottabbá vált, egyre pozitívabban tudott gondolkodni.

Az online gyűlölködés középpontjába került már 17 évesen.

2006-ban, mikor Lizzie 17 éves volt, látott egy videót, amiben a “Világ Legrondább Nőjeként” tüntetik fel. A videót több mint 4 millióan nézték meg, és számtalan negatív komment érkezett rá. Lizzie, aki ekkorra már magabiztosabbá vált, úgy érezte: “2 másodperc alatt minden, amin addig dolgoztam, összedőlt, és kész.”

Lizzie-t először elszomorította az őt ért kritika. De később rájött, hogy ez a videó volt az, ami örökre megváltoztatta az életét. “Nem akartam megtorolni. Időpocsékolás lett volna. Csak azt akartam bebizonyítani, hogy nincs igazuk.” Miután ezt elhatározta, teljesen új alapokra helyezte az életét.

Nem hagyta, hogy a kritikák megérintsék, a platformját inkább jó célra akarta használni.

Lizzie 2013-ban adott egy interjút az online gyűlölködéssel kapcsolatos tapasztalatairól, hogy ezzel is felhívja rá a figyelmet. A beszélgetésnek elképesztő sikere lett, így 2015-ben Lizzie lehetőséget kapott egy dokumentumfilm (A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story) elkészítésére. Hamarosan a közösségi oldalán is rengeteg követővel oszthatta meg a pozitív üzeneteit.

Lizzie próbál nyitott lenni, amennyire lehet. Azt mondja, úgy marad pozitív, hogy hagyja, hogy sebezhető legyen, valamint őszinte magával és másokkal is. “Arra szeretném emlékeztetni az embereket, hogy persze inspiráció és motiváció vagyok mások számára, de végül is én is ember vagyok. Teljesen normális megmutatni a sebezhető oldaladat, ettől még nem fognak gyengének látni” – mondta.

Reméli, hogy a története másokat is inspirál, hogy felülemelkedjenek a gyűlölködésen.

Lizzie Velasquez az életében történt negatív dolgot képes volt másokat inspiráló erővé formálni. “Szörnyű dolgok történtek velem, de még itt vagyok, boldog vagyok, mosolygok.” A motivációs előadó továbbra is arra használja az online platformját, hogy harcoljon a negativitás ellen, és biztassa az embereket, hogy legyenek kedvesebbek. “Remélem, a történetemmel képes leszek emlékeztetni az embereket arra, hogy a körülményeiktől függetlenül bármit képesek elérni, amit a fejükbe vesznek.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét