“A menyem egy kedves, közvetlen nőből igazi szörnyeteggé vált. Kétségbe vagyok esve.”

0

Egy 55 éves nő a családjában történtek miatt kért tanácsot. A menye korábban maga volt a jó modor és a szeretet, ám egy nap teljesen megváltozott. A nő most nem tudja, hogyan óvja meg családját a korábban imádni való menyével szemben.

Eleinte kitűnő volt köztük a kapcsolat.

Az 55 éves Janette azzal kezdi történetét, hogy menye, a 30 éves Ashley 2 éve a családjuk része.

“Az elejétől kezdve kedveltem Ashley-t. A fiam, a 29 éves Evan őrülten szerelmes volt belé, és őszintén meg is értettem, hogy miért. Ashley gyönyörű, fiatal nő, tanult, jó a modora, és első pillanattól beilleszkedett a családunkba. A férjemmel örültünk, hogy Evan vele randizik, és kedvesek voltunk Ashley-vel, mikor bemutatta nekünk.”

Janette hangsúlyozza, hogy kapcsolata Ashley-vel egészséges és zökkenőmentes volt. “Az eljegyzésük előtt Ashley úgy tett, mintha őszintén az új legjobb barátnőm akarna lenni, vagy mintha azt szeretné, hogy én legyek a ‘második anyukája’. Drága ajándékokat vett nekünk, mindig figyelt arra, hogy mire van szükségünk, és sosem feledkezett meg a családi hagyományokról és ünnepekről. Olyan kapcsolatot próbált kialakítani, hogy nem volt okom aggódni a fiam boldogsága miatt. Biztos voltam benne, hogy ideális feleség lesz Evan számára. Óriásit tévedtem.”

A dolgok nagyon gyorsan változtak meg, és Janette ezzel nem bírt mit kezdeni.

“Amint Ashley ujjára felkerült a gyűrű, mintha kicserélték volna. Pillanatok alatt egy teljesen más nő lett belőle. Elkezdett mindenben hibát találni, amit mondtam vagy tettem, mintha én lennék a legnagyobb ellensége. Még Evant is megkérte, hogy szóljon rám, azt akarta, hogy változtassak a kinézetemen, és úgy öltözködjek, hogy az megfeleljen az ő elképzeléseinek arról, hogy milyennek kellene lennem.

Ashley szerint – ahogy az Evantől megtudtam – én nem öltözködöm a koromnak megfelelően. Elvárta, hogy két számmal nagyobb ruhákat vegyek, hogy hagyjam el a strasszokat és flittereket, pedig mindig is szerettem a csillogó ruhákat. Még a sminkemen is változtatni akart, mert neki nem tetszett.”

Janette hozzátette, hogy az Ashley viselkedésében bekövetkezett változások nem csak rá voltak hatással, de a család többi tagjára, köztük Evanra is. “Ashley elkezdett pletykálni a családról. Úgy értem, nemcsak ártalmatlan információkat osztott meg másokkal, de kiteregette minden bizalmas dolgunkat a közösségi médiában. Még ennél is tovább ment, mikor nyilvánosságra hozta, hogy Evant örökbe fogadtuk, amit ő titkolt a barátai előtt. Ettől kezdve a családunk téma lett azok között, akik így vagy úgy ismertek minket. Ez egy borzasztó viselkedés, és nem tehetünk ellene semmit. Ashley nem hallgat ránk.”

Ashley viselkedése még rémisztőbb lett, miután összeházasodtak.

“Azt hittem, ez a legrosszabb, ami történhet, de a dolgok még rosszabbra fordultak, miután Ashley és Evan összeházasodtak. Közvetlenül az esküvő előtti napon Ashley lemondta a meghívásunkat a férjemmel, mondván, szégyent hozunk rá azokkal a ruhákkal, amiket viselni akartunk az esküvőn. Találtunk kompromisszumot, nem akartuk elrontani Evan esküvőjét és megbántani őt. Az esküvő előtti utolsó pillanatban elmentünk és megvettük azokat a ruhákat, amiket Ashley akart. Megalázó volt, de lenyeltük a békát a fiunk boldogsága érdekében.”

Az esküvő után a dolgok gyorsan megváltoztak. “Sírva írom ezt most, mert újra átélem az egészet, miközben felidéződnek bennem az emlékek. Szóval, miután Ashley és a fiam összeházasodtak, elkezdte erőltetni, hogy a fiam keressen másik állást, mert nem volt elég jó neki, hogy egy jó nevű ügyvédi irodában dolgozik, ahol tisztességes fizetést kap. Azt akarta, hogy Evanből üzletember legyen, mert azt ‘magasabb presztízsű’ munkának tartotta. Hozzá kell tennem, hogy Evan munkájára és karrierjére mindig is büszkék voltunk a családban. Fiatal és nagyon ígéretes ügyvéd, még a tapasztaltabb kollégái is ‘gyémántnak’ nevezik a teljesítménye miatt. Imádja a munkáját, az élete az iroda, most pedig arra kényszerítik, hogy hagyja ott. Ezt már nem tűrhetjük.”

Janette összeomlott, mert szó szerint elveszti a fiát.

“2 hónappal ezelőtt Evannél rákot diagnosztizáltak. Ez az egész családot sokként érte, mindannyian kerestük a legjobb specialistákat, akik tudnának rajta segíteni, és szerencsére az állapota nem annyira rossz, van esélye felépülni és normális életet élni. De Ashley nem áll le.”

Janette azt állítja, Ashley megcsalta Evant rögtön azután, hogy kiderült a diagnózis. Evan nincs tisztában felesége hűtlenségével, de Janette látta őt egy másik férfival egy kávézóban. Csókolóztak, majd kézen fogva távoztak.

“El akarom mondani a fiamnak az igazságot Ashley-ről, a hűtlenségéről. Vannak fotóim róla és a szeretőjéről, ez tökéletes bizonyíték, mégis félek. Halálra rémít, hogy elvesztem a fiamat, hogy engem fog vádolni, hogy tönkretettem a boldog családját, és félek attól, hogy annyira szomorú lesz a rossz hír miatt, hogy elveszti a rák ellen vívott küzdelmet. Ebből a mocskos helyzetből nem látok olyan kiutat, ami fájdalommentes volna.
Ha a dolgok úgy maradnak, ahogy most vannak, az azt jelentené, hogy Evant újra és újra megcsalják, de ha megmondom neki az igazat, az még rosszabb. Anyaként most fogalmam sincs, mit tegyek. Vajon jó döntés lenne leülni beszélni Evannel, vagy hallgassak, míg az egészsége nem javul?”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét