A lelki társ 6 ismérve (Az utolsó meglepő!)

0

A legtöbb emberrel könnyű megtalálni a közös hangot. De hogy a szó legmélyebb értelmében passzolj valakihez, az hihetetlenül nehéz. Az ilyen embert hívják lelki társnak, és annyira ritka, hogy az életben csak kevésszer lehet megtalálni, ha sikerül egyáltalán.

Végigvettük, hogy melyek a lelki társ ismérvei.

1. A lelki társ nem egyenlő az igazival.

A lelki társ, a sors által neked rendelt ember, az igazi – sokszor egymás szinonimájaként használjuk ezeket a szavakat, pedig közel sem ugyanazt jelentik. A lelki társad lehet egy barátod, rokonod, szerelmed vagy egy ismerősöd. Néha ahhoz, hogy érezd, mennyire közel álltok egymáshoz, elég, ha látod, hallgatod őt.

2. Mintha mindig ismertétek volna egymást.

A lelki társ talán legfőbb ismérve, hogy úgy érzed, már 100 éves ismeritek egymást. Lehet, hogy csak kétszer találkoztál vele, lehet, hogy más nemzetiségű vagy más vallású, mint te, mégis érzed, hogy megért téged.

3. Azonos az értékrendetek.

Eltérő az ízlésetek a ruhákat, az ételeket és más apróságokat illetően, de az életben fontos dolgokkal kapcsolatban nagyon is egyetértetek. Azonos az értékrendetek és a világnézetetek.

4. Igaz rátok a “tükör törvény”.

Ezt talán úgy lehetne legjobban elmagyarázni, hogy a lelki társad a saját belsődnek a visszatükröződése. Azáltal, hogy megérted őt, megérted magadat is, hiszen saját magad látod benne, mint egy tükörben – természetesen a lelkedet és nem a külsődet illetően.

5. Együtt kreatívak vagytok.

A köztetek lévő szoros lelki kapocs és az azonos világnézet nagyon jó alapot ad ahhoz, hogy valami kreatív újdonságot hozzatok létre, valamit együtt csináljatok, akár világmegváltó terveket is szőhettek.

6. Nem kell megváltoztatnotok egymást.

Hasonlóak vagytok. Ha neked kellene változnod az ő kedvéért vagy te szeretnéd, hogy ő megváltozzon, akkor az azt jelentené, hogy különbözik az értékrendetek, a világnézetetek. Ebben az esetben ő nem a tükörképed.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét