A legpontosabb 4 kérdéses személyiségteszt

0

A Myers–Briggs-típusindikátor (MBTI) nevű személyiségtesztet a II. világháború alatt állították össze, hogy segítsenek munkát találni a nőknek, hogy helyettesíthessék a harc miatt távol lévő férfiakat. Miután válaszoltak néhány kérdésre, az eredmények megmutatták, hogy milyen munka lenne számukra a legmegfelelőbb.

Egyes vállalatok még ma is használják ezt a fajta tesztet, amikor a pályázók között válogatnak.

Most ennek a tesztnek egy rövidített verziója következik csupán 4 kérdéssel és mindegyiknél 2-féle válaszlehetőséggel. A válaszok betűjeleinek összeolvasásából kapod meg végül az eredményt.

1. Teljesen kimerültél, mert végtelennek tűnő heted volt és kicsit sem kellemes. Hogyan töltöd ezután a hétvégét?

  • Felhívom a barátaimat, hogy ők mit terveznek hétvégére. Hallottam, hogy nyílt egy új étterem / egy jó vígjátékot vetítenek a moziban / akció van a paintball klubban. El kellene mennünk. – E
  • “Ne zavarj” üzemmódba kapcsolom a telefonomat, és otthon maradok. Megnézek néhány új részt a kedvenc sorozatomból, olvasok, és veszek egy forró fürdőt. – I

2. Az alábbi két leírásból melyik illik rád jobban?

  • Számomra az a legfontosabb, hogy mi történik itt és most. Felmérem a valós helyzetet, és figyelek a részletekre. – S
  • A tények unalmasak. Szeretek álmodozni a közelgő eseményekről és gondolatban eljátszani velük. Jobban bízom a megérzéseimben, mint a tényekben. – N

3. A jelenlegi munkáltatód egyik riválisa megpróbál magához csábítani. Elbizonytalanodsz, mert jóval magasabb fizetést ajánl, de most nagyon jó csapattal dolgozol. Sőt, a jelenlegi felettesed azt is meglebegtette, hogy mikor nyugdíjba megy, szól az érdekedben a cégvezetőknek. Hogyan hozod meg a döntést?

  • Minden lehetséges információt begyűjtök a rivális cégről, leírom az előnyöket és a hátrányokat a mostani munkahelyemről és a riválisról is. Ilyen esetekben fontos mérlegelni az összes érvet, és hideg fejjel dönteni. – T
  • Az érzéseimre hallgatok. Mindig próbálom a szívemet követni. – F

4. Már csak 2 hét van a közeli barátod esküvőjéig. Hogyan készülődsz?

  • Már 1 hónappal ezelőtt kerestem egy szaxofonost, aki eljátssza majd a dalainkat / összegyűjtöttem fotókat a pár szerelmének történetéről / írtam egy verset / kivasaltattam az öltönyömet / kértem időpontot a sminkeshez. Mindenre felkészültem. – J
  • Minek készüljek? Annyi a dolgom, hogy jól érezzem magam a lagzin. A beszédemet majd rögtönözöm. A legjobb dolgok mindig spontán történnek. – P

A személyiségtípusod a Myers–Briggs-elmélet szerint:

ESTJ – Menedzser

Gyakorlatias vagy és következetes. Megszervezel mindent, és szereted, ha a dolgok a terv szerint mennek. Leginkább azt szereted, ha meggyőzheted az embereket az igazadról, és ráveheted őket, hogy ugyanazt gondolják, amit te. Higgadtan állsz az élethez, és mindenekelőtt bízol a tényekben.

Nyitott vagy a kommunikációra, új emberek megismerésére, szeretsz összejövetelekre járni. Sosem feledkezel meg a hozzád közel állókról, és mindig kifejezed a szeretetedet.

11% férfi, 6% nő

ENTJ – Parancsnok

Az élet számodra küzdés és extremitás. Mivel kockázatvállaló és merész vagy, könnyen vágsz bele új dolgokba. Az erősségeidet és gyengeségeidet azonban mindig felméred, tisztában vagy a képességeiddel.

Nyitott vagy az új ötletekre, az új irányzatokra. Pozitívan gondolkodsz, imádod a sportokat és mindent, ami azzal kapcsolatos.

3% férfi, 1% nő

ESFJ – Tanár

Nagyon jól kijössz az emberekkel, mindig te állsz a középpontban. Figyelmes vagy, törődő, mindig kész vagy segíteni, még akkor is, ha áldozatot kell hoznod másokért.

Nagyon önálló vagy, mindent segítség nélkül valósítasz meg. A hozzád közel állóktól kizárólag érzelmi támogatásra van szükséged.

17% nő, 8% férfi

ESTP – Marsall

“A részvétel a fontos, nem a győzelem.” Ez a mondat biztosan nem rólad szól. Mindent megteszel, hogy a céljaidat bármi áron elérd, még akkor is, ha ehhez a fizikai erődet kell használnod. Pontos terved van, amihez tartod is magad, a kompromisszumokat és a mástól való függést ki nem állhatod.

Született harcos vagy, nagyon aktív és önálló. Objektíven értékeled a legstresszesebb szituációt is, gyors és pontos válaszokat adsz.

6% férfi, 3% nő

ENFJ – Mentor

Érzékeny vagy és beszédes, előszeretettel használod a gesztusokat és a mimikát. Nagyon empatikus vagy másokkal, kiszúrod még a legapróbb hazugságot is. Szerelmi kapcsolatokban nagyon féltékeny és bizalmatlan vagy.

Sokszor már előre megérzel dolgokat, ezért felkészülten érnek téged.

3% nő, 2% férfi

ENTP – Feltaláló

Te vagy az ötletek atyja, aki mindig valamin töri a fejét. Idegen környezetbe is gyorsan beilleszkedsz, a különböző munkamódszerek mestere vagy.

Mivel idegenkedsz a hagyományoktól és a rutintól, nagyon gyakran váltasz szakmát és hobbit, úttörővé, feltalálóvá válsz. Ami fontos, hogy nemcsak kitalálod az új ötleteket, de azokat el is tudod juttatni másokhoz és meg is tudod valósítani.

4% férfi, 2% nő

ESFP – Politikus

Mesterien meglátod a lehetőségeket a környezetedben, ezt a képességedet gyakran használod mások manipulálására. Az emberekkel való kommunikációban a saját érdeklődésedet követed elsősorban. Mindenkit megpróbálsz lenyűgözni, és igyekszel az egyszerű ember benyomását kelteni.

Két lábbal állsz a földön, a jelenben élsz, nem szereted pazarolni az idődet. Gyors eredményeket akarsz, a bürokráciát és a jogi útvesztőket nem szereted.

10% nő, 7% férfi

ENFP – Bajnok

Energikus vagy és kíváncsi, kiváló kreatív képességekkel rendelkezel. Egyszerre vagy introvertált és extrovertált, ezért jól kijössz másokkal és együtt érezni is képes vagy velük. Nagyon jó tanácsadó vagy.

Az életben a sokféle lehetőséget látod. Nagyon gazdag a képzelőerőd és magas az IQ-d. Nagyon harmonikus személyiség vagy, aki képes egyensúlyt tartani még a gyorsan változó környezetben is.

10% nő, 6% férfi

INFP – Gyógyító

Lírikus vagy és álmodozó, számodra a legfontosabb a belső harmónia, az, hogy rendben legyél önmagaddal. Képes vagy előre látni bizonyos eseményeket, és jól megérted az embereket.

Szeretsz öltözködni és jól kinézni minden helyzetben. Téged nem lehet takarékosnak nevezni, az időérzékedet és a valóság érzékelését gyakran elveszíted.

5% nő, 4% férfi

ISFP – Szerző

Örömet találsz az egyszerű dolgokban, a rutint és az egyhangúságot jól kezeled. Szereted érezni, hogy szükség van rád, ezért mindig segítesz másoknak, de sosem sérted meg mások komfortzónáját. Ki nem állhatod a konfliktusokat, mindig szórakoztatod és megnevetteted az embereket.

Nagyon gyakorlatias vagy, gondoskodó, gyengéd, megbízható és hűséges partner. A világot úgy fogadod el, amilyen, nem próbálsz meg irányítani és manipulálni.

10% nő, 8% férfi

INTP – Építész

Entellektüel vagy és filozófus, nem szereted a túl sok expresszivitást. A higgadtságot és a kényelmet keresed. Óvatosan hozol döntéseket, inkább elemzel, és összefüggéseket keresel a jelen, a múlt és a jövő között.

Nagyon érzékeny vagy a változásokra, nehezen kezeled őket. Megpróbálod összegyűjteni az összes gondolatodat, ötletedet, a tényeket, ezért vagy sokszor feszült.

5% férfi, 2% nő

INFJ – Tanácsadó

Tökéletesen érzékeled az embereket és a köztük lévő kapcsolatokat. Könnyedén felismered a kedélyállapotokat, a rejtett tehetséget, ezért sokan kérnek tőled tanácsot. Nagyon sebezhető vagy, az agressziót és a szeretet hiányát ki nem állhatod.

A megérzéseid vezérelnek. A tanulást sosem hagyod abba, számodra a legfontosabb, hogy mindig fejleszd magad. Minél jobban ismered magad, annál jobban tudsz segíteni másoknak.

2% nő, 1% férfi

INTJ – Inspiráló

A leggazdagabb belső világgal rendelkezel, innen erednek hihetetlen ötleteid is. A kiválóságra törekszel, mindenkit le akarsz nyűgözni.

Az emberekkel való kapcsolataidban viszont vannak problémáid, gyakran elhatárolódsz, hogy demonstráld a függetlenségedet. Bízol a megérzéseidben, és tudod, hogy melyek számodra a fontos dolgok.

3% férfi, 1% nő

ISFJ – Védelmező

A megtévesztést és a hamisságot nem viseled el a kapcsolataidban. A számodra “idegenektől” tisztes távolságot tartasz. Azoknak, akiket közel engedsz magadhoz, bármit megteszel, cserébe pedig sosem kérsz semmit.

Megfigyelő vagy és nagyon óvatos a szavakkal és a tettekkel is. Kedves vagy, gondoskodó, a legfőbb célod segíteni és örömet okozni másoknak.

19% nő, 8% férfi

ISTP – Ezermester

Gyakorlatias vagy, szeretsz a kezeddel készíteni dolgokat. A döntéshozást nem sieted el, inkább kétszer is átgondolod, minthogy egyszer elkapkodd. A határidőket mindig tartod, természetedből adódóan nagyon pontos vagy.

Az érzelmeken keresztül fogod fel a világot, a körülötted lévő dolgokról a véleményed nagyon objektív és specifikus. Kommunikatív vagy, de ha megtévesztést érzel, visszautasítod a kommunikációt.

9% férfi, 2% nő

ISTJ – Ellenőr

Megfontolt, töprengő, felelősségteljes és megbízható vagy. A dolgokat sosem fogadod el csak úgy, mindig elemzed a hozzád beérkező információkat. A hosszú távra szóló kommunikáció nem érdekel, a hivatalos kommunikációt csak társaságban részesíted előnyben. A végső eredményre koncentrálsz.

Szereted a rendet és a pontosságot, gyakran pedáns vagy. Nem az álmokban élsz, hanem a jelenben.

15% férfi, 7% nő

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét